Η Προ Πιατσέντζα κατέβηκε με 7 έφηβους παίκτες και δέχθηκε 16 γκολ στο ημίχρονο

Το Κούνεο - Προ Πιατσέντζα ήταν 16-0 στο ημίχρονο και δεν ήταν στημένο. Η ιστορία της Προ Πιατσέντζα δεν διαφέρει πολύ από αρκετές ελληνικές ομάδες και φυσικά δεν έχει αίσιο τέλος.

Η Προ Πιατσέντζα κατέβηκε με 7 έφηβους παίκτες και δέχθηκε 16 γκολ στο ημίχρονο

Στις εποχές του ΠΡΟ-ΠΟ, το όνομα της Πιατσέντζα υπήρξε αναπόφευκτο κομμάτι των δελτίων, είτε όσον αφορά στους αγώνες της Serie A είτε της Serie B. Η... μικρή ομάδα της πόλης, Προ Πιατσέντζα, ιδρύθηκε κι αυτή το 1919 και πολλές φορές υπήρξε μπέρδεμα μεταξύ των δύο, ειδικά όταν η μεγάλη ομάδα της πόλης αγωνιζόταν στις χαμηλές κατηγορίες του καμπιονάτο.

Η Προ Πιατσέντζα δεν έπαιζε σε επαγγελματικό επίπεδο και η κακοδιαχείριση σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε κατά καιρούς, οδήγησαν σε διαρκείς επανιδρύσεις, απορροφήσεις και συγχωνεύσεις, μέχρι το καλοκαίρι του 2013 να αποκτήσει τη μορφή A.S.D. Pro Piacenza 1919.

Δεν θα κρατούσε για πολύ, αφού παρά τη χαρά του προβιβασμού σε επαγγελματικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά, στη Lega Pro του 2014-2015, τον Ιούλιο του 2014 άλλαξε μορφή ξανά, έγινε A.S. Pro Piacenza 1919 S.r.l. και παρέμεινε στη Serie D. Ακολούθησαν δύο αγοραπωλησίες και από τον Ιούνιο του 2018, όταν ανέβηκε ξανά στη Serie C, ανήκει στην εταιρία ηλεκτρονικών ειδών Sèleco.

Το πρότζεκτ που άρχισε το καλοκαίρι ήταν ελπιδοφόρο, με παίκτες όπως ο Κριστιάν Λεντέσμα, πρώην της Λάτσιο και του Παναθηναϊκού, και προπονητή τον Τζιουλιάνο Τζιανικέντα, πρώην παίκτη της Γιουβέντους.

Από τον Οκτώβριο, όμως, όταν παρουσιάστηκαν οι πρώτες καθυστερήσεις στις πληρωμές, έγινε αντιληπτή η κατάσταση. Μέχρι τον Δεκέμβριο, η ομάδα είχε αφήσει το μισό ρόστερ να αποχωρήσει, ο Τζιανικέντα είχε παραιτηθεί και ο σύλλογος δήλωσε ακόμα και χρεοκοπία.

Η ομάδα σταμάτησε να εμφανίζεται στους αγώνες της και η ομοσπονδία της επέβαλλε διαρκώς τιμωρίες. Μέχρι που στα μέσα Ιανουαρίου, η ιδιοκτήτρια εταιρία έκανε την επανεμφάνισή της, άρχισε να εξοφλεί μέρος των χρεών για τη χρήση του γηπέδου και να πληρώνει ορισμένους μισθούς.

Στις 20 Ιανουαρίου, η ομάδα κατέβηκε με το μίνιμουμ του προσωπικού (11 παίκτες, απαραίτητο προπονητικό και ιατρικό επιτελείο) για τον αγώνα με την Αλεσάντρια, ωστόσο η ομοσπονδία διέταξε την αναβολή του αγώνα λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα, κρίνοντας παράτυπη την ενέργεια της Προ Πιατσέντζα.

Την επόμενη μέρα παραιτήθηκε ο προπονητής Ρικάρντο Μασπέρο και το προπονητικό επιτελείο που είχε απομείνει, θεωρώντας ότι ο σύλλογος θα διαλυόταν, έχοντας απέναντί του και την ομοσπονδία. Οι οικονομικές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία και κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου η ιδιοκτησία κλήθηκε στη δικαστική αίθουσα για την εξέταση του αιτήματος χρεοκοπίας.

Εκεί επιχείρησε να αντιστρέψει την κατάσταση, παρουσιάζοντας στοιχεία πληρωμών και ο δικαστής έδωσε παράταση ζωής για να επιλύσει το θέμα. Η λίγκα και η ομοσπονδία τελικά της έδωσαν άδεια για να αγωνιστεί και όρισαν ξανά όλα τα προηγούμενα παιχνίδια που μέχρι τότε έχανε με 0-3 άνευ αγώνα.

Η Προ Πιατσέντζα κατέβηκε με 7 έφηβους παίκτες και δέχθηκε 16 γκολ στο ημίχρονο

Το πρώτο παιχνίδι στο οποίο κατέβηκε μετά από το 'φιλί' ζωής που πήρε ήταν στην έδρα της Κούνεο. Στον αγωνιστικό χώρο παρατάχθηκαν 8 ποδοσφαιριστές της, ηλικίας από 16 έως 19 ετών. Χρέη προπονητή εκτελούσε ένας εξ αυτών, ο 19χρονος αρχηγός της ομάδας.

Στο 4' το σκορ ήταν 2-0. Στο 17' ήταν 7-0. Στο 24' έφτασε στο 10-0. Στο 36' πήγε στο 14-0. Το ημίχρονο έκλεισε στο 16-0. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 20-0.

Η Προ Πιατσέντζα κατέβηκε με 7 έφηβους παίκτες και δέχθηκε 16 γκολ στο ημίχρονο
Η Προ Πιατσέντζα κατέβηκε με 7 έφηβους παίκτες και δέχθηκε 16 γκολ στο ημίχρονο

Η Προ Πιατσέντζα βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με 8 βαθμούς σε 19 αγώνες και 7 παιχνίδια ακόμα να δώσει ώστε να φτάσει τις υπόλοιπες ομάδες. Θεωρητικά υπάρχουν ελπίδες παραμονής, πρακτικά το σκορ τα λέει όλα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK