Προημιτελικά: Η Μπάγερν τα πέναλτι με Λεβερκούζεν (VIDEO)

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε την πρόκριση από την προημιτελική φάση του DFB Pokal επικρατώντας με 5-3 στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι σε μία μαχητική Λεβερκούζεν που θα μπορούσε σε πολλές περιπτώσεις να κάνει την έκπληξη και να προχωρήσει στα ημιτελικά.

Προημιτελικά: Η Μπάγερν τα πέναλτι με Λεβερκούζεν (VIDEO)

Η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ έψαχνε την επανάληψη του 2009, αφού είναι η μοναδική ομάδα που έχει αποκλείσει την Μπάγερν εντός έδρας στις τελευταίες 17 φορές που οι Βαυαροί έχουν βρεθεί σε ημιτελικό. Ο τραυματισμός (και) του Μεχντί Μπενατιά δεν βοήθησε το πλάνο του Πεπ Γκουαρδιόλα, που κλήθηκε να βρει ακόμα μία λύση για το αποδεκατισμένο ρόστερ του. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, είχαν τον έλεγχο του αγώνα, έστω κι αν δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Μία στιγμή ήταν αρκετή για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ωστόσο ο διαιτητής ακύρωσε λανθασμένα το γκολ ως επιθετικό φάουλ. Στα τελευταία λεπτά, μάλιστα, η Μπάγερν στάθηκε πολύ τυχερή, με τους γηπεδούχους να χάνουν 3 μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν την πρόκριση.

Προημιτελικά: Η Μπάγερν τα πέναλτι με Λεβερκούζεν (VIDEO)

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου πέρασε στον αγώνα και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Τα νεύρα ήταν πολλά, τα σκληρά μαρκαρίσματα επίσης, αλλά καμία εκ των δύο ομάδων δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα την έστελνε στην επόμενη φάση. Τα πέναλτι θα έδιναν τη λύση και μόλις στην πρώτη σειρά εκτελέσεων, ο Γιόσιπ Ντέρμιτς που είχε περάσει στη θέση του Στέφαν Κίσλινγκ, του μοιραίου στα πέναλτι του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, είδε τον Μάνουελ Νόιερ να του λέει "όχι". Ακολούθησαν 8 εύστοχα πέναλτι, με τελευταίο του Τιάγκο Αλκάνταρα που έδωσε την πρόκριση στην Μπάγερν λίγες ημέρες μετά από την επάνοδό του στην ενεργό δράση, όντας έναν χρόνο νοκ άουτ.

Λεβερκούζεν (4-2-3-1): Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς (90' Παπαδόπουλος), Γουεντέλ, Μπέντερ, Ρόλφες (99' Χακάν), Μπελαράμπι, Κάστρο, Μπραντ, Κίσλινγκ (90+4' Ντέρμιτς)

Μπάγερν Μονάχου (3-4-2-1): Νόιερ, Μπενατιά (34' Ρόντε), Μπόατενγκ (117' Μπάντστουμπερ), Ντάντε, Ραφίνια, Λαμ (68' Τιάγκο), Αλόνσο, Μπερνάτ, Μίλερ, Γκέτσε, Λεβαντόβσκι

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2015

20:00 Βόλφσμπουργκ - Φράιμπουργκ 1-0

(72' πέν. Ροντρίγκες)

21:30 Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ 3-2 παρ. (2-2 κ.α.)

(19' Σούμποτιτς, 57' Ομπαμεγιάνγκ, 108' Κελ - 21' Φόλαντ, 28' Φιρμίνο)

Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

20:00 Αρμίνια Μπίλεφελντ - Γκλάντμπαχ 5-4 πέν. (1-1 παρ., 1-1 κ.α.)

(26' Γιούνγκλας - 32' πέν. Κρούζε)

21:30 Λεβερκούζεν - Μπάγερν Μονάχου 3-5 πέν. (0-0 παρ., 0-0 κ.α.)

News 24/7

24MEDIA NETWORK