Προπονήθηκε ο Γκέκας

Προπονήθηκε ο Γκέκας

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής
Η συμμετοχή του Φάνη Γκέκα στο πλήρες προπονητικό πρόγραμμα πρόσφερε μία ανάσα ανακούφισης στον Αλμπέρτο Μαλεζάνι και προσέθεσε ένα ακόμη βέλος στην φαρέτρα των επιλογών του για το κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό.

Ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο, όπως τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα, αν και ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του και πλέον ανέκτησε σοβαρό προβάδισμα για την παρουσία του στο βασικό σχήμα.

Το ίδιο ευχάριστα ήταν τα νέα και σε ό,τι αφορά στον Βαγγέλη Μάντζιο και αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό συν, εν όψει της αναμέτρησης της προσεχούς Τετάρτης στο «Φρίουλι», όπου και θα απουσιάσει όπως είναι γνωστό ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε.

Παρών στο κανονικό προπονητικό πρόγραμμα όπως αναμενόταν και ο Ολλανδός Νορντίν Βόουτερ, που έχει θέση στα σχέδια του Ιταλού τεχνικού των «πρασίνων», όπως τουλάχιστον φάνηκε στη διάρκεια της τακτικής.

Μόνοι τους προπονήθηκαν οι Σρνταν Αντριτς (καλύτερα μέρα με τη μέρα) και Νασίφ Μόρις πάνω σε πρόγραμμα του Βρετανού γυμναστή Ρότζερ Σπράι και όλα δείχνουν ότι θα κερδίσουν τη μάχη με τον χρόνο σε ό,τι αφορά στο ταξίδι στην Ιταλία.

Ομιλία Μαλεζάνι

Δύο φορές μίλησε στους ποδοσφαιριστές του ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, που ζήτησε και είδε το ποδοσφαιρικό τμήμα να συγκεντρώνεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας από τις 12 το μεσημέρι.

Όλοι μαζί παρακολούθησαν τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, με τον Ιταλό τεχνικό να ενεργοποιεί αρκετές φορές την παύση στο τηλεκοντρόλ, προκειμένου να απευθύνει συγκεκριμένες παρατηρήσεις, αλλά και νουθεσίες στους ποδοσφαιριστές που εμπλέκονταν στις φάσεις.

Τα δύο γκολ του Ολυμπιακού, αλλά και η φάση του άστοχου σουτ του Ριβάλντο μέσα από την μεγάλη περιοχή του «τριφυλλιού» ήταν εκείνες οι φάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο.

«Είμαστε μία οικογένεια και έτσι πρέπει να είναι. Αυτό βεβαίως πρέπει να συμβαίνει σε όλους τους τομείς. Όταν αντιμετωπίζετε το παραμικρό πρόβλημα, όταν νιώσετε την παραμικρή ενόχληση, θα πρέπει να επικοινωνείτε με την ιατρική μας ομάδα. Πρέπει να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τι γίνεται, όπως φυσικά να ξέρετε κι εσείς πώς να αντιδράσετε και πώς να αντιμετωπίσετε το οποιοδήποτε πρόβλημα. Αυτό θα γίνεται, είτε βρίσκεστε εδώ, είτε απουσιάζετε λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές σας ομάδες» τους είπε ο 52χρονος τεχνικός, που είδε τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλους τραυματισμούς να ταλαιπωρούν το «πράσινο» στρατόπεδο και συνέχισε:

«Ο επαγγελματισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε παίκτη. Πρέπει να είμαστε επαγγελματίες μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να έχουμε την απόλυτη αυτοσυγκέντρωση για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας.

Δεν είμαστε αυτοί που έπρεπε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Ηλία (σ.σ.: Κώτσιου) χάσαμε το καθαρό μυαλό, ενώ είχαμε και τις δυνάμεις και τη θέληση να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρναμε, το ίδιο το παιχνίδι το έλεγε αυτό, αλλά…».

Δεύτερο μέρος Μετά την… βιντεοθεραπεία και την ανάλυση του αγώνα της πρεμιέρας, οι ποδοσφαιριστές έφαγαν όλοι μαζί και αποσύρθηκαν στα δωμάτιά τους για ξεκούραση.
Περίπου μία ώρα πριν την έναρξη της προγραμματισμένη προπόνησης, επανήλθαν στον ισόγειο του ξενοδοχείου, όπου ακολούθησε η ομιλία για το κυριακάτικο παιχνίδι.

«Χάσαμε κάποιους βαθμούς πολύ νωρίς, αλλά θα τους πάρουμε αλλού και θα ξεκινήσουμε την αντεπίθεσή μας. Αυτό πρέπει να γίνει την Κυριακή, γιατί όλοι καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια απωλειών.
Δεν θα είναι εύκολο. Ξέρω ότι η έδρα που θα αγωνιστούμε δυσκολεύει πάντα τον Παναθηναϊκό. Ο αντίπαλός μας δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σύστημα ανάπτυξης στο οποίο να στηρίζεται αγωνιστικά.

Επιλέγει περισσότερο ένα παιχνίδι κόντρα επίθεσης με μακρινές μπαλιές από την άμυνα. Σε τέτοια παιχνίδια βέβαια, λίγη σημασία έχει η εξουδετέρωση του αντιπάλου. Το σημαντικό είναι να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας και να είμαστε αυτοί που πρέπει, να κάνουμε όλα αυτά που δουλέψαμε τόσο καιρό» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ιταλός τεχνικός.

Εναλλακτικά σχέδια

Στη διάρκεια της προπόνησης επέμεινε για μία ακόμη φορά σε στημένες φάσεις, ενώ έγινε σαφές ότι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Γκούμας και Βύντρα, έχοντας δεξιά τον Νίλσον και αριστερά τον Σέριτς.
Στην μεσαία γραμμή η παρουσία των Κονσεϊσάο, Μπίσκαν και Γκονζάλες δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση. Σε πρώτη φάση αγωνίστηκαν δεξιά τους ο Βόουτερ, αριστερά ο Γκέκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Ολισαντέμπε.

Ακολούθως αντικαταστάθηκαν οι Βόουτερ και Γκέκας από τους Χαραλαμπίδη και Τόργκελε, με την διαφορά ότι τότε πήγε ο Τόργκελε στην κορυφή της επίθεσης, ήρθε ο Ολισαντέμπε αριστερά και ο Χαραλαμπίδης δεξιά.

Ανακοίνωση – απάντηση

Ανακοίνωσε εξέδωσε την Παρασκευή η ΠΑΕ Παναθηνϊκός θέλοντας να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα που προέκυψε με την δημοσιεύση ή όχι των τιμωριών των Φλάβιο Κονσεϊσάο και Εμάνουελ Ολισαντέμπε.

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:

" O Φλάβιο Κονσεϊσάο και ο Εμμάνουελ Ολιζαντέμπε δεν θα αγωνιστούν στον αγώνα με την Ουντινέζε λόγω των δύο κίτρινων καρτών που συμπλήρωσαν στους αγώνες με την Βίσλα. Την είδηση δημοσίευσαν κάποιες εφημερίδες και κάποιες όχι. Ανάμεσα στις τελευταίες και οι εφημερίδες "Goal" και "Sportime". Είναι αδιανόητο να προσπαθείς ένα δικό σου λάθος ή μία παράλειψη να τα εμφανίσεις ως "άγνοια" ή "ανικανότητα" κάποιων άλλων. Είναι ασυγχώρητο να επιχειρείς να δημιουργήσεις αρνητικό κλίμα ισχυριζόμενος ότι προπονητής και παίκτες πληροφορούνται τέτοια θέματα από τον τύπο.

Ο Παναθηναϊκός κατά πάγια πρακτική δεν εκδίδει δελτίο τύπου για τις τιμωρίες των ποδοσφαιριστών του. Το αν είναι ενήμερος για τους κανονισμούς και αν λειτουργεί οργανωμένα έχει κριθεί εδώ και δεκαετίες.

Βεβαίως και οι δύο εφημερίδες δίνουν την απάντηση στον εαυτό τους:
"Απλά πράγματα. Για όσους δεν αναζητούν δικαιολογίες. Και δεν μου αρέσει να το κάνω. Όσον αφορά το "Goal", η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εμάς και κανέναν άλλον". " Goal".

"Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι πως το θέμα αυτό βγήκε δύο εβδομάδες μετά; Φυσικά και δεν βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω και είναι προφανές ότι τους περισσότερους ρεπόρτερ μας πήρε ο…ύπνος!". " Sportime".
Η αυτοκριτική είναι σχεδόν πάντα αποστομωτική
".

* Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους ότι από τη Δευτέρα 12/09/05 το σημείο πώλησης καρτών διαρκείας στο Ο.Α.Κ.Α. δεν θα λειτουργεί και όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν κάρτα διαρκείας θα εξυπηρετούνται από το σημείο πώλησης στο Γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης».
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε από σταθερό τηλέφωνο στο 801 – 111 – 1908 ή από κινητό στο 210 809 4111.

News 24/7

24MEDIA NETWORK