Φιάσκο με την κάρτα φιλάθλου

Σε μέγα φιάσκο εξελίσσεται η κάρτα φιλάθλου που εξήγγειλε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής (στις 21 Αυγούστου 2015), αφού έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές δεν έχει γίνει ακόμη υποχρεωτική η χρήση της, ενώ οδεύει προς νέα αναβολή και… κατάργηση.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ-ΑΡΗΣ / CUP / FINAL / OLYMPIAKOS-ARIS
gipedo kosmos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν ένα από τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο Στ. Κοντονής για τηνκαταπολέμησης της βίας σύμφωνα με το οποίο κάθε φίλαθλος με την κάρτα φιλάθλου θα έχει ονομαστικό εισιτήριο και θα έχει ευθύνη για τυχόν φθορές που θα γίνουν στην θέση του.

Στην διάρκειας τριών ωρών συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 13/3 ανάμεσα στους υπεύθυνους ασφαλείας των big-4 (απουσίασε λόγω έκτακτου προβλήματος ο υπεύθυνος του Πανιωνίου), την ηγεσία της Λίγκας, την Ελληνική Αστυνομία, την Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίαςκαι τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, οι ομάδες κατέθεσαν τα προβλήματα και τις ενστάσεις τους για την κάρτα φιλάθλου που από 31/3 θα είναι υποχρεωτική για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα.

Αυτό που ειπώθηκε από τις ΠΑΕ κυρίως και την Λίγκα ήταν ότι από την στιγμή που θα γίνει η σύνδεση του ονομαστικού εισιτηρίου με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α), που είναι οργανισμός του κράτους που ταυτοποιεί τα στοιχεία όπως το ΑΜΚΑ, και θα ταυτοποιούνται από εκεί τα στοιχεία των φιλάθλων που θα μπαίνουν στα γήπεδα, δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση της.

Η αίσθηση που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι των ομάδων ήταν ότι τελικά η κάρτα φιλάθλου οδεύει προς νέα αναβολή και εν τέλει στην κατάργηση. Η απόφαση θα παρθεί στις επόμενες συναντήσεις.

Επίσης, ζητήθηκε από τις ομάδες και την Λίγκα να ετοιμάσουν προτάσεις με αφορμή το νέο νομοσχέδιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK