Πρωτάθλημα και πάλι

"Διψασμένοι" για τίτλους, αποφασισμένοι να δείξουν την αξία τους, και χαρούμενοι επειδή βρίσκονται στην «καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μία από τις καλύτερες της Ευρώπης», δήλωσαν οι νέοι παίκτες του Παναθηναϊκού, καθώς και ο 19χρονος, Χρήστος Οξύζογλου. Ευχαριστημένος και αισιόδοξος ο Αργύρης Μήτσου. Σε εξέλιξη το φιλικό με Απόλλωνα Σμύρνης.

Πρωτάθλημα και πάλι
Τα τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού (Ηλίας Κώτσιος, Λουκάς Βύντρα, Νιρέν Ντέμπα, Εζέκιελ Γκονζάλες) αλλά και ο νεαρός, Χρήστος Οξύζογλου, παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Λεωφόρου. Κοινή συνισταμένη των δηλώσεών τους, ήταν το ότι αποτελεί τιμή η παρουσία τους στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και μία από τις καλύτερες της Ευρώπης. Τα... προγραμματικά λόγια, δεν διέφεραν μεταξύ των πέντε, ενώ το μεγάλο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε γύρω από τα λεγόμενα του Εζέκιελ Γκονζάλες, ο οποίος έθεσε εαυτόν άμεσα στην διάθεση του προπονητή του. Αναλυτικότερα...

Ηλίας Κώτσιος: "Είμαι χαρούμενος και θέλω στο τέλος της καριέρας μου ή όταν φύγω από τον Παναθηναϊκό, να έχουν μείνει οι τίτλοι για τους οποίους θα έχω προσπαθήσει και θα μπορώ να υπερηφανεύομαι".

Λουκάς Βύντρα: "Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σε έναν σύλλογο του επιπέδου του Παναθηναϊκού. Θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου για να εκπληρώσει τους στόχους η ομάδα μου".

Χρήστος Οξύζογλου: "Νιώθω μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη χαρά. Εύχομαι να πανηγυρίσω στο τέλος το πρωτάθλημα με τους συμπαίκτες μου και όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού".

Νιρέν Ντέμπα: "Είμαι περήφανος και ευγνώμων για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Θα προσπαθήσω να εκπληρώσω τις προσδοκίες. Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και αυτό έγινε με τις καλύτερες προϋποθέσεις".

Ο Εζέκιελ Γκονζάλες μίλησε τελευταίος από την πλευρά του... πάνελ των πέντε παικτών... "Ελπίζω να αποδείξω σύντομα της αξία μου και να βοηθήσω την ομάδα άμεσα. Στόχος δεν είναι άλλος από τους τίτλους, τους οποίους θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Έφυγα από την τρίτη ομάδα της Αργεντινής για να έρθω στην πρώτη της Ελλάδας, ενώ έχω παίξει και στην πρώτη της Αργεντινής, τη Μπόκα Τζούνιορς. Κοινό των δύο ομάδων, είναι ο εκπληκτικός κόσμος, αν και βέβαια δεν θα μπορούσα παρά να είμαι οπαδός της Ροζάριο.".

Στη συνέχεια, ο 24χρονος άσος ρωτήθηκε για το διάστημα προσαρμογής το οποίο πιστεύει ο ίδιος πως θα χρειαστεί... " Σκοπός μου είναι να είμαι έτοιμος να προσφέρω ακόμη και την Κυριακή. Θέλω να παίξω καλό ποδόσφαιρο και είμαι αισιόδοξος για αυτά τα οποία μπορώ να δώσω. Κανείς δεν έχει περισσότερες απαιτήσεις από το πρόσωπό μου, απ' ότι εγώ" .
Να τονιστεί πως πιθανότερο ντεμπούτο του "Έκι" στην αρχική ενδεκάδα, φαντάζει το ματς της 21ης αγωνιστικής (22 Φεβρουαρίου), με αντίπαλο τον Ηρακλή, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο μίας... πρόωρης έκπληξης.

Όπως αναμενόταν, τελευταίος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του "τριφυλλιού", Αργύρης Μήτσου. Ο "γιατρός", εμφανώς ευχαριστημένος από τις κινήσεις του ιδίου αλλά και εν γένει των ανθρώπων της ομάδας, τόνισε: "Ως διοίκηση δίνουμε δείγματα γραφής και αποδεικνύουμε πως ξέρουμε να κρατάμε τις υποσχέσεις μας, χωρίς το κόστος να έπαιξε κάποιο ρόλο. Πήραμε νέους παίκτες και ρίξαμε τον μέσο όρο της ηλικίας. Μπορεί να είμαστε έναν πόντο πίσω από την κορυφή, ωστόσο η ομάδα γίνεται ισχυρότερη, με μοναδικό σκοπό να πανηγυρίσουμε στο τέλος. Η ομάδα έκανε πέντε μεταγραφές (σ.σ. ως τέτοια θεωρείται ο Οξύζογλου) και περιμένει πολλά. Έχω την πεποίθηση πως θα δικαιωθούμε στο τέλος".

*** Μπορεί η Τετάρτη να ήταν μέρα... φιλικού, ωστόσο ο Γιτζάκ Σουμ δεν ήθελε να "χαθεί" η προπόνηση και έτσι γύμνασε όλους όσοι αγωνίστηκαν την Κυριακή με την ΑΕΚ και δεν θα παίξουν στο φιλικό, εκτός από λίγα λεπτά. Για περίπου μία ώρα, οι "πράσινοι" δοκίμασαν πάρα πολλά σουτ, χωρίς οι ρυθμοί της προπόνησης να είναι εντατικοί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK