Πρώτη νίκη για Καλλιθέα

Η Καλλιθέα επικράτησε του Ακράτητου με 2-0 χάρη στα γκολ των Λαζανά και Γιάντσεφ και πέτυχε την παρθενική νίκη της στο πρωτάθλημα, δίχως πάντως να αποχωριστεί την τελευταία θέση.

Πρώτη νίκη για Καλλιθέα

Η Καλλιθέα επικράτησε του Ακράτητου με 2-0 χάρη στα γκολ των Λαζανά και Γιάντσεφ και πέτυχε την παρθενική νίκη της στο πρωτάθλημα, δίχως πάντως να αποχωριστεί την τελευταία θέση. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, τελείωσαν το ματς με παίκτη παραπάνω, λόγω της αποβολής του –κατά τα άλλα εξαιρετικού– Ρομπέρτο Μερίνο. Δίχως αποτέλεσμα συνοδεύτηκε το ντεμπούτο του Μανουέλ Κεοσεγιάν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στις εξέδρες του "Ελ Πάσο" βρέθηκε ο νυν τεχνικός των "κυανόλευκων", Ίλιε Ντουμιτρέσκου, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη από τον Βαγγέλη Γούτη.

Η διάθεση των γηπεδούχων να επιτεθούν έγινε εμφανής από τα πρώτα λεπτά. Με τον Σιλά σε ρόλο μπαλαντέρ και τον Γιάννη Λαζανά στην κορυφή της γραμμής κρούσης, οι παίκτες του Γούτη απήλαυσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, δίχως όμως να την εξαργυρώσουν με κάτι το χειροπιαστό. Στην καλύτερη στιγμή, στο 15’, ο Τελκίνσκι έπιασε το σουτ από ευνοϊκή θέση αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπόγκταν Στελέα.

Σαφώς καλύτερη ήταν η προσπάθεια του Μπόρισλαβ Γκεοργκίεφ δέκα λεπτά αργότερα. Ο Βούλγαρος άσος εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή αλλά το οριζόντιο δοκάρι του Ρουμάνου πορτιέρο του Ακράτητου του στέρησε το γκολ. Την ίδια ώρα, οι "πράσινοι" είχαν να επιδείξουν κάποιες ατομικές προσπάθειες του Μερίνο αλλά πέραν τούτου, ουδέν. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο ίδιο σημείο εκκίνησης.

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για Καλλιθέα αλλά και πρώτη στην ιστορία της απέναντι στον Ακράτητο. Πριν τον αγώνα του Σαββάτου, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί έξι φορές, τέσσερις σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας και άλλες δύο στη Β' Εθνική. Οι "πράσινοι" μετρούσαν τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.
Η επανάληψη άρχισε στο ίδιο μοτίβο. Η Καλλιθέα προσπαθούσε αλλά αυτή τη φορά ο Ακράτητος έχασε πρώτης τάξεως ευκαιρία. Στο 51ο λεπτό, ο Σάλες έστρωσε ωραία για τον Βούγιοβιτς αλλά ο 24χρονος Σέρβος δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε, από τα οκτώ μέτρα. Στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα του Μπαντά στον Λαζανά. Δύσκολη περίπτωση. Ακόμη και να έδειχνε την άσπρη βούλα ο Κουκλάκης, δε θα μπορούσαν να του πουν κάτι.

Την επόμενη φορά όμως που στο επίκεντρο μίας φάσης βρέθηκαν οι Μπαντάς και Λαζανάς, ο στράικερ της Καλλιθέας χαμογέλασε. Στο 69’, ο Σιλά έπιασε το σουτ από τα αριστερά, ο Στελέα αντέδρασε αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, έφτασε στα πόδια του πρώην άσου του Άρη και εκείνος με κίνηση πίβοτ, απέφυγε τον προσωπικό αντίπαλό του και με «γλυκό» πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Ο Κεοσεγιάν είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ και πέρασε στο ματς τον Σκούφαλη αντί του Μαρινέσκου, θέλοντας να παίξει με τρεις επιθετικούς.
Η ουσία πάντως είναι πως αν ο Άγης Πασάς είχε την απαραίτητη ψυχραιμία στο 73’, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το 2-0. Διαμαντής και Πέτκοβιτς "τράβηξαν" μία υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων αλλά ο νεαρός μέσος που κλήθηκε να την ολοκληρώσει δεν βρήκε τέρμα.

Ο Ακράτητος προσπάθησε να επανέλθει στο ματς αλλά οι όποιες απόπειρες έλαβαν τέλος εννέα λεπτά πριν από τη λήξη. Ο Περουβιανός Ρομπέρτο Μερίνο, ο άνθρωπος ο οποίος ξέρει τη μπάλα καλύτερα από τη συντριπτική πλειοψηφία όλων όσοι αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν κράτησε τα νεύρα του και ζήτησε τον λόγο από τον Γιώργο Κουλακιώτη, μετά από ένα ακούσιο μαρκάρισμα του τελευταίου. Ο έμπειρος στόπερ, με τη σειρά του, έκανε και τα απαραίτητα... υπερβολικά σε αυτές τις περιπτώσεις και πιστώθηκε την αποβολή του αντιπάλου του.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βρουν τις απαντήσεις. Αντ’ αυτών, οι Σιλά και Γιάντσεφ έφυγαν στην αντεπίθεση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και ο δεύτερος έκανε από κοντά το 2-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα.


Οι συνθέσεις
Καλλιθέα: Σουλογάνης, Γκεοργκίεφ, Βόκολος, Τσιώλης, Καρατζάς (67’ Διαμαντής), Κουλακιώτης, Τελκίνσκι (46’ Πέτκοβιτς, 89’ Αγγελόπουλος), Γιάντσεφ, Λαζανάς, Σιλά, Πασάς.
Ακράτητος: Στελέα, Ομπράντοβιτς, Βανόλι, Παγκανίν, Μπαντάς, Ζουέλα, Μαρινέσκου (70’ Σκούφαλης), Σάλες (61’ Μακέ), Ντε Φρανσέσκο, Μερίνο, Βούγιοβιτς (84’ Σάμπα).

Γκολ: 69’ Λαζανάς, 90’+ 5’ Γιάντσεφ

Διαιτητής: Αντώνης Κουκλάκης (Χανίων)
Κίτρινες κάρτες: Πασάς
Κόκκινες κάρτες: Μερίνο




News 24/7

24MEDIA NETWORK