Λέτο: Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Λυμπερόπουλου τον Φλεβάρη

Η κουβέντα του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟ με τον Λέτο για το πότε θα μιλήσουν για το νέο συμβόλαιο, η διάθεση για να τα βρουν μέσω μιας λογικής διαπραγμάτευσης, η "εξήγηση" για το νέο πλάνο και το "ταβάνι". Το Contra.gr αποκαλύπτει τα επόμενα βήματα προς την επέκταση του "Σέμπα".

Λέτο: Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Λυμπερόπουλου τον Φλεβάρη

Η ατάκα του Σεμπαστιάν Λέτο μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα περί αρνητικής εξέλιξης στην πρώτη συνάντησή του με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για το νέο του συμβόλαιο ( «…μιλήσαμε μερικές εβδομάδες πριν αλλά δεν θέλω να πω πολλά για αυτό. Η συνάντηση ήταν αρνητική, αυτό θέλω μόνο να πω»), σήκωσε πολύ κουβέντα. Κι εξακολουθεί να σηκώνει ολοένα και μεγαλύτερο «θόρυβο», όσο ο Αργεντινός συνεχίζει να… καθαρίζει για το «τριφύλλι», όπως έκανε ΚΑΙ στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τον Κισσαμικό. Και την ίδια ώρα παραμένει στον… αέρα το θέμα της παραμονής του στην ομάδα μετά το καλοκαίρι, οπότε κι εκπνέει το «τρέχων» συμβόλαιό του με τους «πράσινους».

ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού η διάθεση για να συνεχιστεί η παρουσία του «Σέμπα» στην ομάδα (και) μετά το καλοκαίρι ήταν δεδομένη εδώ και πολύ καιρό. Δεν περίμεναν ασφαλώς να «σφραγίσει» με τα γκολ του τα δύο τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο για να το αποφασίσουν αυτό, αφού άπαντες (απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο και τους συνεργάτες του μέχρι τους Λυμπερόπουλο, Ουζουνίδη) κατανοούν πως ο Λέτο είναι απ’ τα πρόσωπα που πρέπει να μείνουν στην ομάδα. Για πάμπολλους (όχι μόνο αγωνιστικούς) λόγους.

Η «ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ» ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ

Γιατί είναι ένας «ιδιαίτερος» παίκτης για τον Παναθηναϊκό οργανισμό. Γιατί η σχέση του με την ομάδα και την κερκίδα ήταν, είναι και θα είναι ξεχωριστή. Γιατί είναι απ’ τις ελάχιστες winning προσωπικότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα «πράσινα» αποδυτήρια. Γιατί δίνει το παράδειγμα και το «πνεύμα» που πρέπει να έχει η ομάδα και γενικά το ποδοσφαιρικό γκρουπ, του πως θα πρέπει να «νιώθει» ένας παίκτης που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Γιατί ακόμη και τώρα, έπειτα από τόσο μεγάλη επιβάρυνση και σοβαρούς τραυματισμούς σε γόνατα και κεφάλι, ο «Σέμπα» είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις και καθοριστικά γκολ στην ομάδα, μετρώντας 13 γκολ και 9 ασίστ σε 32 ματς, απ’ την ημέρα που ξανάβαλε τα «πράσινα» τον περασμένο Φλεβάρη.

Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ «ΛΥΜΠΕ»

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος «αφουγκράστηκε» τον προβληματισμό που έβγαλε ο Αργεντινός στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Δηλώσεις που πολλοί θα έλεγαν ότι έγιναν σε timing που βολεύει τον παίκτη, απ’ τη στιγμή που είναι στα… πάνω του, προκειμένου να μεταφέρει «έξτρα» πίεση και το… μπαλάκι προς την ομάδα.

Ο «Λύμπε» εντούτοις δεν το εξέλαβε έτσι, αλλά όπως λέγεται, είδε πίσω απ’ τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του Λέτο, περισσότερο τη λογική αγωνία του Αργεντινού άσου για το μέλλον του και τη διάθεσή του για να μείνει στην ομάδα. Δεν πάει πολύς καιρός άλλωστε απ’ τη μέρα που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και μπορεί να «διαβάζει» πολύ καλά το πως σκέφτεται ένας παίκτης…

ΚΟΥΒΕΝΤΑ «ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗΣ»

Οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως τις ημέρες που ακολούθησαν μετά το ματς με την Κέρκυρα, ο Λυμπερόπουλος έκανε μια πρώτη κουβέντα με τον Λέτο. Περισσότερο για να τον «αποφορτίσει». Αλλωστε, στην πρώτη συζήτηση που έκανε με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού ο Αργεντινός, ο Λυμπερόπουλος δεν ήταν «παρών», αφού έγινε λίγες μέρες πριν προσληφθεί. Στην κουβέντα τους οι δύο άνδρες δεν μπήκαν σε νούμερα, ποσά, χρονικές διάρκειες κλπ. Απλώς αυτό που διευκρινίστηκε απ’ τον «Λύμπε», ήταν πως ακριβώς επειδή «τρέχουν» πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας (μεταγραφές, αποχωρήσεις κλπ), το θέμα του συμβολαίου του Λέτο, σκοπεύει να είναι ένα απ’ τα πρώτα της ατζέντας του, με το που μπει ο Φλεβάρης. Αφού δηλαδή ολοκληρωθεί πρώτα η μεταγραφική περίοδος και όλη η «τρέλα» που τη… συνοδεύει κάθε χρονιά.

ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ

Στη συνάντηση που θα κάνουν οι δύο άνδρες, ο «Λύμπε» σκοπεύει να είναι ξεκάθαρος. Θα εξηγήσει στον Λέτο το νέο πλάνο και το πώς θα πορευτεί η ομάδα από τούδε και στο εξής, επιστρέφοντας (οικονομικά) απ’ το καλοκαίρι στις βασικές αρχές του 2013. Και θα σταθεί στο γεγονός πως από εδώ και πέρα θα υπάρχει ξεκάθαρο «ταβάνι» σε απολαβές και νέα συμβόλαια.

Και ναι, είναι λογικό να βλέπει ο Αργεντινός δίπλα του λεφτά που έφυγαν με το… φτυάρι την τελευταία διετία. από τον Εσιέν και τον Σάντσεθ, μέχρι τον «κολλητό» του Λαουτάρο Ρινάλντι (συμβόλαιο 500.000 ευρώ παρακαλώ). Και να… τρελαίνεται με όλο αυτό (βλέποντας την προσφορά του να είναι μεγαλύτερη από τους περισσότερους), σε σημείο που να αξιώνει περί τις 600.000 ευρώ ετησίως. Αυτά όμως απ’ την επόμενη αγωνιστική σεζόν, αυτά τα οικονομικά δεδομένα ΔΕΝ θα υπάρχουν πλέον στο τραπέζι. Και ο Λυμπερόπουλος σκοπεύει να το εξηγήσει με ηρεμία και πάνω απ’ όλα με ειλικρίνεια στον «Σέμπα», αφού το «ταβάνι» που θα φτάσει (όταν θα γίνει κι επίσημα) η πρόταση του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 350.000 ευρώ συν κάποια μπόνους.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ (ΚΑΙ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ

Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του Λέτο, το τι θα αποφασίσει. Διότι, όπως και για τον Παναθηναϊκό ο «Σέμπα» είναι κάτι «ιδιαίτερο», έτσι και ο Παναθηναϊκός είναι κάτι «ιδιαίτερο» για τον ίδιο. Και ομάδα που να του προσφέρει, όλα όσα του δίνει ο Παναθηναϊκός ψυχικά και αγωνιστικά σαν παίκτη, ιδίως στην «ζόρικη» κατάσταση που βρίσκεται ο οργανισμός του έπειτα από τόσες ταλαιπωρίες και τραυματισμούς, ξέρει πολύ καλά πως δεν πρόκειται να βρει ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού.

Υπάρχει λοιπόν (συγκρατημένη) αισιοδοξία πως όταν θα έρθει η ώρα για την «καθαρή» κουβέντα ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα βρεθεί η «χρυσή τομή», πριν μπούμε στην άνοιξη.

Όχι τίποτε άλλο. Είναι κρίμα να αλλάζει τα… CD και το πρόγραμμά του, o DJ της Λεωφόρου στην προθέρμανση του Παναθηναϊκού. Εκεί που «βαράει» η πιο δυνατή έκδοση του «Seven Nation Army» των «White Stripes» προς τιμήν του σενιόρ Σεμπάστιαν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Oυζουνίδης: "Οι μεταγραφές τον Ιανουάριο είναι δύσκολη υπόθεση"
«Χλωμότατος» ο Μολέδο για το ντέρμπι!
Εύκολα με 3-0 ο Παναθηναϊκός τον Κισσαμικό

News 24/7

24MEDIA NETWORK