Ψάχνει θέση για τον Καφέ ο Σόλιντ

Ψάχνει θέση για τον Καφέ ο Σόλιντ

Ρεπορτάζ:Γιάννης Μέγας
Αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων των ποδοσφαιρόφιλων ότι ο Παντελής Καφές είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού αυτήν την εποχή. Παρόλα αυτά ο Τρόντ Σόλιντ δεν εμπιστεύτηκε στο μέσο των ερυθρόλευκων θέση βασικού στα ματς με Ρόζενμποργκ και Καλλιθέα. όμως κόντρα στον Ακράτητο το Σάββατο στο Καραϊσκάκη ο Νορβηγός τεχνικός θα διαφοροποιήσει τα πλάνα του και θα εντάξει τον Καφέ στους πρώτους 11.

Για να γίνει βέβαια αυτό θα πρέπει κάποιος παίκτης να βγει από την εντεκάδα. Ο Σόλιντ, ως προς αυτό δεν έχει κατασταλάξει, ούτε και έχει ανοίξει τα χαρτιά του αφού και στην προπόνηση της Τετάρτης δεν έδωσε εντολή για διπλό. Αντίθετα, δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές του πάνω σε συγκεκριμένες ασκήσεις. Ωστόσο μέχρι την Παρασκευή ο πρώην τεχνικός της Μπριζ θα καταλήξει και θα φανερώσει τις προθέσεις του.

Την Τετάρτη, ο Στέλιος Βενετίδης επισκέφθηκε το ιατρείο του Λάκη Νικολάου. Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο χειρουργημένο πόδι του και το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού έκρινε απαραίτητο να βγάλει ο παίκτης μαγνητική τομογραφία. Αυτή τελικά δεν έδειξε κάτι και ο Λάκης Νικολάου επεσήμανε στον ποδοσφαιριστή ότι τέτοιου είδους ενοχλήσεις αισθάνονται όλοι όσοι έχουν κάνει επέμβαση στους χιαστούς.


*** Ανανεωμένο, με πλούσια ύλη και με περισσότερες σελίδες κυκλοφορεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου το νέο τεύχος του «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ», που φροντίζει από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου να προσφέρει ένα μεγάλο δώρο σε όλους όσοι αγαπούν το καλό ποδόσφαιρο. Μαζί με τον «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ» και ένα DVD αφιερωμένο στο Βασίλη Καραπιάλη. Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών σε στιγμές απόλυτης ποδοσφαιρικής μαγείας για να μην ξεχάσουμε ποτέ όσα είδαμε μέσα στο γήπεδο από τον «Μπίλι» του Ολυμπιακού. Στον «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ» που κυκλοφορεί πολλές και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις:

* Ο Γιάγια Τουρέ μιλάει για το Θρύλο και τα όνειρά του και δεν διστάζει να αποκαλύψει τους μακροπρόθεσμους στόχους του:

« Ο Ολυμπιακός είναι ο σταθερός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ εδώ και μία δεκαετία. Όλοι ξέρουν στην Ευρώπη ότι είναι ο κορυφαίος σύλλογος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον έβλεπα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήξερα ότι έχει στις τάξεις του τον Ριβάλντο, ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, μιας χώρας για την οποία πήρα και τις κατάλληλες συστάσεις από τον αδελφό μου, που έχει παίξει και εναντίον του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνος με παρότρυνε ακόμα παραπάνω για να συμφωνήσω με τον Ολυμπιακό».

«Θέλω να αξίζω τη θέση μου στην ενδεκάδα. Η ανάγκη να καθιερωθώ, να το αποδείξω στον προπονητή μου ότι μου αξίζει η εμπιστοσύνη του από την πρώτη στιγμή, απέφερε την άμεση προσαρμογή μου. Το ποδόσφαιρο δεν έχει αρχηγούς και στρατιώτες. Είναι ομαδικό σπορ. Παίζει ένας για όλους, όλοι για έναν και όλοι τους για το καλό του συνόλου. Αυτό που με νοιάζει είναι να προσφέρω όσα και όπως μπορώ για να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Να αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο. Να ανεβαίνει ο Ολυμπιακός όλο και πιο ψηλά για να το ευχαριστιέται ο κόσμος μας».

«Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και θεωρώ τιμητικό και πολύ σημαντικό για μένα να αγωνίζομαι εδώ. Σε προσωπικό επίπεδο δεν κρύβω ότι με ενδιαφέρει μία διαρκώς ανοδική ευρωπαϊκή διαδρομή, οπότε σαφώς και θα ήθελα να παίξω κάποτε σε έναν από τους ποδοσφαιρικούς κολοσσούς. Το όνειρό μου ήταν πάντα να φορέσω τη στολή της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα, της ¶ρσεναλ, ενός από αυτά τα παραδοσιακά μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τώρα όμως με ενδιαφέρει μόνο ο Ολυμπιακός».

Αρούνα Μπαμπαγκίντα εξιστορεί την πορεία του μέχρι σήμερα που τον έφερε να φοράει αυτή τη στιγμή τη φανέλα του Ολυμπιακού:

«Ήξερα πολλά για τον Ολυμπιακό πριν καν μάθω ότι ενδιαφέρεται για μένα. Είναι ομάδα που παίζει συνεχώς στο Τσάμπιονς Λιγκ και έβλεπα τα παιχνίδια του από την τηλεόραση. Είναι και ο Ριβάλντο που ήρθε εδώ, ήταν και ο Ζιοβάνι που έφυγε από την Μπαρτσελόνα όταν εγώ ήμουν στην Ισπανία. Όλοι στην Ευρώπη γνωρίζουν καλά τον Ολυμπιακό, ακόμα και στην Αφρική συμβαίνει αυτό».

«Προτιμώ να μείνω σε μία ομάδα για πολύ καιρό. Στην Μπαρτσελόνα, εξάλλου, έμεινα σχεδόν σε ολόκληρη την καριέρα μου μέχρι τώρα, από τα 14 μου μέχρι τα 22. Είναι καλό να μένεις σε μία ομάδα όταν είσαι χαρούμενος με αυτήν και με τις συνθήκες που επικρατούν».

«Φυσικά γνώριζα τον Ριβάλντο από τα χρόνια της Μπαρτσελόνα. Είχαμε παίξει ορισμένα παιχνίδια μαζί, όπως και με τον Ζιοβάνι φυσικά. Ήμουν ήδη στην Μπαρτσελόνα ένα χρόνο πριν έρθει ο Ριβάλντο από τη Λα Κορούνια. Με τον Τουρέ παίξαμε ένα χρόνο μαζί στη Μέταλουργκ. Ξέρει καλά το παιχνίδι μου ο Γιάγια. Είμαι γρήγορος παίκτης και ο Τουρέ γνωρίζει όταν έχει την μπάλα στα πόδια του πώς να με τροφοδοτήσει"

News 24/7

24MEDIA NETWORK