Κουίζ: Πόσο καλά ξέρεις τον Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής;

Η νέα επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στην Εθνική σηματοδοτεί την απέλπιδα προσπάθεια του να κατακτήσει έναν τίτλο ως διεθνής ποδοσφαιριστής. Ούτε ο ίδιος δεν θυμάται, ενδεχομένως, τι έχει καταφέρει ως τώρα.

Κουίζ: Πόσο καλά ξέρεις τον Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής;

Δεν θέλω να πω κάτι που ενδεχομένως θα μετανιώσω

Ο Λιονέλ Μέσι είναι κάθετος πριν από κάθε συνέντευξή του. Ευγενικός, αλλά και απόλυτος ταυτόχρονα, αποκλείει κάθε ερώτηση που αφορά το μέλλον του στην εθνική Αργεντινής. Είναι σαφής και επεξηγηματικός.

Το μυαλό του βρίσκεται σε σύγχυση, οι σκέψεις του σκόρπιες, σε πλήρη αταξία. Θυμάται όλα όσα σκληρά έχει βιώσει, τις αποτυχίες που δεν απέφυγε από χρονιά σε χρονιά, τη φθορά που υπέστη κάθε φορά που το χρυσοκυανό 'AFA' ήταν στη θέση της καρδιάς. Δεν έχει συνδιαλαγεί ακόμη με τον εαυτό του, το αποφεύγει τεχνηέντως, κερδίζει χρόνο. Φοβάται πως ό,τι κι αν απαντήσει, σε μια περίοδο που δεν ξέρει τι θέλει, θα λάβει ανυπολόγιστες διαστάσεις.

Από το 4-3 με τους Γάλλους και τον αποκλεισμό της 'αλμπισελέστε' στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έχουν μεσολαβήσει 214 ημέρες. Ο Λιονέλ Σκαλόνι δεν τον απασχόλησε. Τήρησε την υπόσχέσή του, δεν πίεσε καταστάσεις, του επέτρεψε να δει το καλύτερο για τον ίδιο. Στα 6 φιλικά (Γουατεμάλα, Κολομβία, Ιράκ, Βραζιλία, Μεξικό δις) που έδωσαν οι 'γκαούτσος' έκτοτε ο Μέσι έλειπε.

Οι φήμες οργίασαν, το τέλος πλησίαζε (;)

Μέχρι την 30η Ιανουαρίου και το δημοσίευμα της 'Ole'. Της εφημερίδας με έγκυρες πληροφορίες εκ των πολύ έσω. Ο Μέσι επιστρέφει. Ξανά. Ενημέρωσε τον εκλέκτορα πως είναι διαθέσιμος για τα ματς προετοιμασίας με τη Βενεζουέλα στη Μαδρίτη και το Μαρόκο στο Ραμπάτ. Κατ' επέκταση και για το Κόπα Αμέρικα, τον προσεχή Ιούνιο στη Βραζιλία. Η Αργεντινή κληρώθηκε ήδη στον όμιλο με Κολομβία, Παραγουάη και... Κατάρ και το '10' θα έχει κάτοχο. Θα είναι πλέον 32, το χρωστάει στον εαυτό του.

Τι έχει καταφέρει βέβαια αυτό το 10 απ' όταν πρωτόπαιξε είναι ένα μείζον ζήτημα.

Τέσταρε τις γνώσεις και τη μνήμη σου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK