Ranking: Βάλαμε τους 32 παίκτες του ΟΦΗ στη σειρά

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε και το Contra.gr καταγράφει τους καλύτερους και τους χειρότερους παίκτες του ΟΦΗ, με βάση τα πεπραγμένα τους στη Super League Interwetten.

Παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης' | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020
Παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης' | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ΟΦΗ άρχισε τη φετινή σεζόν με το έξτρα κίνητρο της Ευρώπης, αλλά και το βάρος στην 'πλάτη' για να αποδείξει ότι η περσινή χρονιά και η κατά γενική ομολογία ελκυστική ποδοσφαιρική εικόνα του δεν είναι φωτοβολίδα, αλλά αποτέλεσμα του ποδοσφαιρικού πρότζεκτ που όρισε ο Γιάννης Σαμαράς και το επιτελείο του προ διετίας.

Ο πρόωρος αποκλεισμός από τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Europa League, η πανδημία που έφερε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού, οι πολλές αλλαγές (συνολικά 14 μεταγραφές), αλλά κι οι πολλοί τραυματισμοί (έχασε Κοσμά Τσιλιανίδη, Αντίλ Ναμπί και Ρικάρντο Βαζ) έφεραν μία προβληματική αγωνιστική εικόνα με πολλά σκαμπανεβάσματα και τον Γιώργο Σίμο να ψάχνει κάθε φορά για αλχημείες για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Το τέλος του 1ου γύρου βρήκε τον ΟΦΗ με αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τον αντίστοιχο 1ο γύρο του περσινού πρωταθλήματος, αλλά εντός του ρεαλιστικού στόχου της πρώτης εξάδας. Και με τον μεταγραφικό Γενάρη προ των πυλών και τις επιστροφές βασικών παικτών σε δράση, ελπίζει σε μία καλύτερη παρουσία, πάντα με τον αστερίσκο του άδειου 'Γεντί Κουλέ', το οποίο εφέτος του έχει 'δώσει' μόνο ένα τρίποντο.

Ο Αντριάν Σαρδινέρο του ΟΦΗ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Αθανάσιος Διάκος' | Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Αντριάν Σαρδινέρο του ΟΦΗ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Αθανάσιος Διάκος' | Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Αν κάποιος έπρεπε να 'βαπτιστεί' ο κορυφαίος των κορυφαίων στο πρώτο μισό, αυτός είναι ο Ανδριάν Σαρδινέρο. Πήγε στον ΟΦΗ σαν εξτρέμ κι η ανάγκη τον έκανε φορ. Τέσσερα γκολ και 1ος σκόρερ της κρητικής ομάδας, μαζί με τους Φάμπιο Στάρτζεον και Αποστόλη Διαμαντή οι κορυφαίοι στα πρώτα 13 παιχνίδια της Super League Interwetten. Ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε δείξει την ποιότητά του από την Ξάνθη, την έδειξε και στον ΟΦΗ, του λείπει μόνο η μακρά σταθερότητα. Ο Διαμαντής πήγε στους Κρήτες από τον ΠΑΟΚ εντελώς αθόρυβα, αλλά οι προβληματικές εμφανίσεις του Βαχίντ Σελίμοβιτς και ο τραυματισμός του Πραξιτέλη Βούρου τον έφεραν βασικό στο κέντρο της άμυνας με 11 συμμετοχές. Έχει ταλέντο, είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, δείχνει έμπειρος παρά το νεαρό της ηλικίας, με περισσότερο 'ψήσιμο' θα 'χτυπήσει' σύντομα στο μέλλον την πόρτα της Εθνικής Ελλάδας.

Από κοντά με την τριάδα των κορυφαίων οι Βούρος, Αμπντούλ Ουές, Μιγκέλ Μεγιάδο, Χουάν Νέιρα, Κώστας Γιαννούλης και Νίκος Κοροβέσης. Ο τελευταίος είναι ο 'βιονικός' του ΟΦΗ, αφού έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια του τρέχοντος πρωταθλήματος στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ουές να ακολουθεί με ένα ματς λιγότερο, αλλά με περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο Ουές, βέβαια, δεν είχε συναγωνισμό, αφού ο Νίκος Μαρινάκης δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί, οπότε στα δεξιά δεν υπήρχε εναλλακτική (και αυτό φάνηκε στο πρόσφατο ματς με τον Άρη, από όπου ο Ουές απουσίασε). Ο Νέιρα είναι πάντα μία πολύτιμη μονάδα για τον ΟΦΗ ειδικά με τις πολλές απουσίες στο κέντρο, ο Μεγιάδο άργησε να κλείσει στον Όμιλο κι επίσης άργησε να μπει σε κανονικούς ρυθμούς ώστε να θυμίζει το 'πίτμπουλ', ο Γιαννούλης είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής που πάντα θα προσφέρει όταν του ζητηθεί (και στα τελευταία ματς του ζητήθηκε αρκετά ελέω απουσιών), ενώ ο Βούρος ήταν από τους πολύτιμους του Ομίλου μέχρι να λείψει για περίπου 2,5 μήνες. Μάλιστα, ήταν η μεταγραφική υπέρβαση της ομάδας του Σίμου για την άμυνα στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, κλείνοντας ένα σημαντικό κενό σε αυτήν τη θέση.

Από εκεί και έπειτα αρχίζει μία κατάσταση μετριότητας με ποδοσφαιριστές που προσέφεραν, αλλά δεν είχαν το κάτι παραπάνω για να ξεχωρίσουν. Εξαιρείται ο Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, μία σπουδαία μεταγραφή στο φινάλε των μεταγραφών, ο οποίος άργησε να μπει σε δράση, ενώ όταν μπήκε και καθιερώθηκε, πήγε στα 'πιτς' λόγω τραυματισμού. Όσο έπαιξε, έδειξε πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι, ειδικά με την απουσία του Αντίλ Ναμπί, ικανός να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα του ΟΦΗ.

Όσον αφορά στους Πασχάλη Στάικο και Νίκο Βαφέα είναι οι 'πιστοί στρατιώτες' του Σίμου αλλά μέχρι εκεί, ο Κώστας Μπαλογιάννης έδειξε ότι έχει στοιχεία που αν τα δουλέψει θα έχει ένα λαμπρό μέλλον, ενώ ο Δημήτρης Σωτηρίου επέστρεψε στο τέρμα μετά τον παραγκωνισμό του Μπόι Βάτερμαν και προσπαθεί να επανέλθει στα περσινά επίπεδά του.

Το πρόβλημα, όμως, για τον ΟΦΗ έχει να κάνει με αυτούς που απογοήτευσαν. Και δεν αναφερόμαστε στις περιπτώσεις Φροίξου Γρίβα, Οδυσσέα Λυμπεράκη, Βαγγέλη Νοικοκυράκη, Θοδωρή Μίγγου, Γιώργου Σουρνάκη, Βασίλη Σηφάκη και Αλέξανδρου Γκαργκαλατζίδη, που έτσι κι αλλιώς έχουν το άλλοθι της ηλικίας και όλο το χρόνο μπροστά τους για να δουλέψουν για το καλύτερο, αλλά σε περιπτώσεις όπως του Βάτερμαν, που έδειξε τα μειονεκτήματά του με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του κάτω από το τέρμα και τους Βαγεμπάχ Σακόρ, Απόστολο Γιάννου και Σελίμοβιτς, που έκλεισαν τον 1ο γύρο με αρνητικό πρόσημο.

Ο Βαχίντ Σελίμοβιτς έχει χάσει τα ερείσματά του στον ΟΦΗ και έχει ήδη παραγκωνιστεί
Ο Βαχίντ Σελίμοβιτς έχει χάσει τα ερείσματά του στον ΟΦΗ και έχει ήδη παραγκωνιστεί EUROKINISSI SPORTS

Ο Νορβηγός μέσος έχει ποιότητα, αλλά του λείπει η διάρκεια. Ήταν άτυχος κι αυτός λόγω τραυματισμού, αλλά όπως φαίνεται δεν έχει πείσει τους ανθρώπους του ΟΦΗ και δεν αποκλείεται να βρεθεί φόρμουλα για να αποχωρήσει από τώρα (το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του). Ο Γιάννου πήγε στον ΟΦΗ για να αντικαταστήσει τον Ζοάο Φιγκεϊρέντο που πουλήθηκε λίγο μετά τον Απόλλωνα Λεμεσού και ουδέποτε μπόρεσε να 'σηκώσει' αυτό το βάρος. Το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε από τον 1ο γύρο είναι το τακουνάκι στο δοκάρι στο ματς με τον Ολυμπιακό. Απογοήτευση σίγουρα και ο Σελίμοβιτς, ο οποίος είναι μεταξύ... πάγκου και 'πάγου'. Η αγωνιστική παρουσία του ξεχώρισε για την αστάθειά της και το εύκολο λάθος, ενώ ένα πειθαρχικό παράπτωμα στην προπόνηση τον έφερε εκτός ενδεκάδας και εκτός πλάνων του Σίμου.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες περιπτώσεις, πολλές εξ αυτών είναι τραυματίες ή προέρχονται από τραυματισμό άρα δεν κρίνονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Τσιλιανίδη, εκ των MVP πέρυσι, ο οποίος επέστρεψε μετά τους χιαστούς και ετοιμάζεται για το come back. Άτυχοι με σοβαρούς τραυματισμούς και οι Ναμπί και Βαζ, ενώ ο Ναζαρένο Σολίς, ο οποίος ήρθε εξ Αργεντινής με προσδοκίες, δεν προσέφερε αφού κι αυτός ταλαιπωρήθηκε από το 'μέσα-έξω' λόγω τραυματισμών και ελπίζει στο δικό του restart στο 2ο γύρο. Ερώτημα, τέλος, ο Φελίπε Σόουζα, μία σημαντική επένδυση του ΟΦΗ, ο οποίος έπαθε χιαστό στο ματς με την ΑΕΛ του προηγούμενου πρωταθλήματος και άπαντες αναμένουν την επιστροφή του, παρά τα σενάρια που τον θέλουν να είναι διαθέσιμος προς δανεισμό για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

ΤΟ RANKING ΤΟΥ ΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 2020-2021

Ranking: Βάλαμε τους 32 παίκτες του ΟΦΗ στη σειρά


News 24/7

24MEDIA NETWORK