Ρεάλ - Λίβερπουλ: Έχουν παίξει ελάχιστες φορές κι αυτά είναι τα αποτελέσματα

Για μόλις δέκατη φορά στην ιστορία τους θα βρεθούν αντιμέτωπες η πολυνίκης του θεσμού του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης και η κάτοχος έξι τροπαίων, Λίβερπουλ. Τι είχε γίνει στα προηγούμενα εννέα ματς;

Liverpool's Trent Alexander-Arnold fights for the ball with Real Madrid's Vinicius Junior, left, during the Champions League final soccer match between Liverpool and Real Madrid at the Stade de France in Saint Denis near Paris, Saturday, May 28, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ με τον Βινίσιους JR στο τελικο του 2022 AP

Όρεξη είχε η κληρωτίδα για την νοκ-άουτ φάση των ομίλων του Champions League, με το κορυφαίο ζευγάρι που προέκυψε να είναι η επανάληψη του περσινού τελικού, δηλαδή η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δύο ομάδες, παρότι έχουν καταγράψει σημαντική ευρωπαϊκή πορεία, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους μόλις για 10η φορά στην ιστορία τους, στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στις υπόλοιπες εννέα αναμετρήσεις η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει πέντε νίκες έναντι τριών της Λίβερπουλ, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο.

Από τις εννέα μεταξύ τους αναμετρήσεις οι τρεις ήταν για τον τελικό της διοργάνωσης. Η πρώτη το μακρινό 1981 στο Παρίσι όταν η Λίβερπουλ επικράτησε με 1-0. Οι άλλες δύο πιο πρόσφατες. Η μία ήταν το 2018 στο τελικό του Κιέβου που η Ρεάλ επικράτησε με 3-1 και η άλλη στο τελικό του Μαϊου του 2022 πάλι στο Παρίσι.

Από τις υπόλοιπες έξι αναμετρήσεις, οι δύο έλαβαν χώρα για τους ομίλους του Champions League του 14/15 όπου η Ρεάλ επικράτησε με 0-3 και 1-0. Τη σεζόν 08/09 κοντραρίστηκαν για τη φάση των "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εκεί που η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση με συνολικό σκορ 5-0 (0-1 και 4-0). Ενώ την αγωνιστική περίοδο 19/20 για την φάση των "16", εν μέσω κορονοϊού, η ομάδα της Μαδρίτης πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 3-1 (3-1 και 0-0 τα δύο παιχνίδια.

Διαβάστε Περισσότερα

Europa League, τα ζευγάρια για τα μπαράζ των "16": Ρονάλντο vs. Μπαρτσελόνα και "πονηρό" ματς για Αλεξανδρόπουλο

Champions League, τα ζευγάρια των "16": Η Λίβερπουλ του Τσιμίκα με Ρεάλ κι το μεγάλο ντέρμπι Παρί - Μπάγερν

Μπέζος - Τζέι Ζι: Ταράζουν τον αθλητισμό με ντιλ 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο κόλπο και ο Ντουράντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK