Ρέιντζερς - Πόρτο 3-2

Ρέιντζερς - Πόρτο 3-2
Σε ένα ματς που μπορεί να μην είχε ιδιαίτερη ποιότητα αλλά το πάθος και τα λάθη περίσσευαν, η Ρέιντζερς επικράτησε της Πόρτο με 3-2. Σωτήρας των "Διαμαρτυρόμενων" ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά πέτυχε το παρθενικό γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά το άθλιο ξεκίνημα, πλέον αξιοσημείωτο γεγονός του πρώτου ημιώρου ήταν το ότι στο 27ο λεπτό, ο "Sotis" χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα. Εν γένει, οι Πορτογάλοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο αλλά κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα, ο Πέτερ Λόβενγκραντς έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, δέκα λεπτά πριν βγει το ημίχρονο. Ο Ρικάρντο Κόστα δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα μετά από μακρινή πάσα του Ρίκσεν και ο έμπειρος μέσος, με μονοκόμματο αριστερό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπαΐα.

Μέχρι το τέλος της ανάπαυλας δεν άλλαξε κάτι, αν και οι γηπεδούχοι φλέρταραν με κάποια αποβολή λόγω του σκληρού παιχνιδιού τους.

Οι παίκτες του Κο Αντριάνσε όμως αντέδρασαν μόλις στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης. Ο Πέπε έπιασε την κεφαλιά στο κόρνερ του Θέσαρ Πεϊσότο και έκανε το 1-1. Οι Ίβηρες όμως είχαν τάσεις αυτοκτονίας και το απέδειξαν στο 59ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ, οι Κυργιάκος και Ναμουσί συνδυάστηκαν ανενόχλητα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Πρσο την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα, για να κάνει το 2-1.

Οι Πορτογάλοι όμως, παρά το ότι αμυντικά παρουσίαζαν κενά, κατάφεραν εκ νέου να φτάσουν στην ισοφάριση είκοσι λεπτά πριν το τέλος. Σε φάση καρμπόν, ο Πεϊσότο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πέπε βρήκε και πάλι δίχτυα.

Η τελευταία κουβέντα όμως ήταν από τον Σωτήρη Κυργιάκο. Ο Θεσσαλός στόπερ, μπορεί να μην είχε σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Παναθηναϊκό αλλά το έκανε με τους "Τζερς". Έξι λεπτά πριν το τέλος, εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Φέργκιουσον και με υπέροχη γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Μπαΐα.
Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, καθώς το τελευταίο τέταρτο έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω τραυματισμού του Σόκοτα και ενώ ο Αντριάνσε είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Ρέιντζερς πανηγύρισε το τρίποντο στη πρεμιέρα.


Οι συνθέσεις
Ρέιντζερς
: Βατερέους, Ρίκσεν, Μπερνάρ, Φέργκιουσον, Κυργιάκος, Ροντρίγκεζ, Τζέφερς (83’ Τόμπσον), Μέρεϊ, Ναμουσί (72’ Νόβο), Λόβενγκραντς (55’ Μπάφελ), Πρσο.
Πόρτο: Μπαΐα, Πέπε, Ρικάρντο Κόστα, Πέδρο Εμάνουελ (40’ Σονκάγια), Πεϊσότο, Ίμπσον, Γκονζάλες, Ντιέγο (64΄Κουαρέσμα), Ζορζίνιο, Σόκοτα, Άλαν (64’ Αλμέιδα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK