Ριζικές αλλαγές στο Ιντερτότο

Ριζικές αλλαγές στο Ιντερτότο

Σε μία προσπάθεια αναβάθμισης του...προϊόντος που ακούει στο όνομα, Κύπελλο Ιντερτότο, η UEFA αποφάσισε να αλλάξει τη μορφή της διοργάνωσης από το καλοκαίρι του 2006. Οι σημαντικότερες αλλαγές που αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στη Ρώμη, είναι η μείωση των αγώνων κατά δύο γύρους, ενώ πλέον, τα εισιτήρια που οδηγούν στο Κύπελλο UEFA, αυξάνονται από τρία σε έντεκα!

Πιο συγκεκριμένα, οι πέντε γύροι που ίσχυαν μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, μειώνονται σε τρεις έτσι ώστε η διαδικασία να είναι συντομότερη και να μην κουράζει κατακαλόκαιρο, τόσο τις ομάδες όσο και τους φιλάθλους. Στον πρώτο γύρο θα συμμετέχουν οι κατά τεκμήριο πιο αδύνατες ομάδες. Στο σημείο αυτό υπάρχει η διευκρίνιση από την UEFA ότι όλες οι ομοσπονδίες-μέλη είναι υποχρεωμένες να έχουν έστω και μία εκπρόσωπο .

Στη μάχη του δεύτερου γύρου θα ριχτούν οι πιο ισχυρές ομάδες και στο τέλος του, θα έχουν μείνει οι 22 που θα διεκδικήσουν τα 11 εισιτήρια σε ισάριθμους "τελικούς" στον τρίτο γύρο. Η καινοτομία σε αυτό το σημείο αφορά την πρόκριση των 11 ομάδων, στον β' προκριματικό γύρο και όχι στην πρώτη φάση της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK