Ρουμελιώτης: "Θα ήθελα την ΠΑΕ, πρέπει να φύγει ο Κούγιας"

Μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην "Πελοπόννησο της Κυριακής" παραχώρησε ο Νίκος Ρουμελιώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων παραδέχθηκε ότι ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Ρουμελιώτης: "Θα ήθελα την ΠΑΕ, πρέπει να φύγει ο Κούγιας"

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

- Η Παναχαϊκή έπεσε στην Α2 Εθνική βόλεϊ… Γιατί, τι έφταιξε; Με μια φράση…

"Έφταιξε ο Νίκος Ρουμελιώτης. Η ευθύνη για τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής είναι 100% δική μου".

-Το λες έτσι για να το πεις ή το στηρίζεις κάπου;

"Φταίω αποκλειστικά εγώ, γιατί έδωσα αέρα και λόγο σε τρίτους και τέταρτους. Σε συμπαίκτες, σε προπονητές, σε δημοσιογράφους. Και το έκανα από την πρώτη μέρα παρουσίας μου στην Παναχαϊκή. Γι' αυτό έπεσε η ομάδα, εξ αιτίας των δικών μου χειρισμών και της παθητικότητάς μου ως πρόεδρος. Αλλά τώρα έμαθα…"

-Άρα συνεχίζεις κανονικά;

"Βεβαίως. Η Παναχαϊκή είναι για μένα ό,τι πιο όμορφο έχω κάνει ως τώρα στην καριέρα μου. Αυτή η ενασχόληση με γεμίζει πολύ, τη γουστάρω, πώς το λένε… Και θα την πάω ως το τέλος τη δουλειά. Αν δεν περάσει άμεσα η αύξηση των ομάδων, ώστε να μείνουμε τελικά στην Α1, να είστε όλοι σίγουροι πως το Μάιο του 2015 η Παναχαϊκή θα είναι 100% ξανά στην Α1".

-Τι θέλεις να πεις δηλαδή; Ότι το περασμένο καλοκαίρι μόνος του ο Άρης Αγγελόπουλος έφτιαξε το ρόστερ; Εσύ δεν είχες παρέμβαση;

"Εν λευκώ ο Άρης έφτιαξε την ομάδα. Δεν είχα καμία ανάμιξη, πέρα από το ότι καθόρισα το μπάτζετ. Συζήτηση κάναμε, αλλά τίποτα δεν επέβαλα".

-Ώσπου είπες να επέμβεις με την περίπτωση Λιβαθηνού, έτσι δεν είναι;

"Γίνε πιο σαφής".

-Ο Λιβαθηνός δεν ήταν η αιτία που τα "τσουγκρίσατε" με τον Άρη Αγγελόπουλο;

"Ακόμα δεν έχει πει ο ίδιος για ποιο λόγο έφυγε. Τον παρακαλάγαμε μέρες να μας πει, αλλά δεν το 'λεγε. Και ούτε το 'χει πει. Έστω, όμως, ότι ήταν λόγος ο Λιβαθηνός. Ήταν αυτός λόγος για να μας παρατήσει και να φύγει; Επειδή ήρθε ένας ακόμα ποιοτικός και έμπειρος παίκτης, που έπαιζε στην ίδια θέση με τον γιο του; Μήπως γι' αυτό απέφυγε και αποφεύγει να πει δημοσίως γιατί έφυγε;"

-Το περιβάλλον Αγγελόπουλου έλεγε πως το έμαθε τελευταίος για τον Λιβαθηνό και ένιωσε πως τον αδειάσατε…

"Αυτός μας άδειασε που έφυγε και γι' αυτό έχει μερίδιο ευθύνης στον υποβιβασμό. Έμεινε η ομάδα πέντε μέρες χωρίς προπόνηση, χάσαμε ένα καθοριστικό ματς με τη Νίκη Αιγινίου και κάναμε καιρό να συνέλθουμε. Το είχαμε συζητήσει για τον Λιβαθηνό, ήξερε πως τον θέλαμε, αλλά αντιδρούσε χωρίς ουσιαστικό λόγο. Εγώ έπρεπε να σκεφτώ την ομάδα και προχώρησα. Δεν του φόρτωσα έναν μισθοφόρο όποιον κι όποιον, αλλά έφερα έναν εγνωσμένης αξίας παίκτη".

"Θέλω την Ερασιτεχνική"

-Με τη διοίκηση της ΠΓΕ τα έχεις καλά τώρα ή συνυπάρχετε με βαριά καρδιά;

"Συνυπάρχουμε αναγκαστικά, αλλά να προετοιμαστούν γιατί έρχεται καταιγίδα, έρχεται επίθεση. Θα διαρρεύσω στον Τύπο όλα τα άπλυτά τους".

-Αυτό μου ακούγεται ως έμμεσος εκβιασμός. Σκοπεύεις να τους ζητήσεις κάτι και τους στέλνεις μήνυμα;

"Όχι, τι να ζητήσω; Αλλά το 'χουν παρακάνει. Ψάχνω τρόπο να διεκδικήσω τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής. Η νυν διοίκηση, έτσι όπως λειτουργεί, έχει σε λήθαργο όλη την Παναχαϊκή. Ίσως λόγω χρεών. Ας μπει ένας ορκωτός λογιστής να δούμε… Αν δεν συμμορφωθούν, λοιπόν, και δεν στηρίξουν όλα τα τμήματα όπως πρέπει, δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί".

-Δηλαδή, δίκιο έχει ο Κούγιας που τους τα "χώνει" κι αυτός;

"Όχι, γιατί σε αυτή την περίπτωση έχουν γίνει τραγικοί χειρισμοί κι από τις δύο πλευρές".

-Πρέπει να φύγει ο Αλέξης Κούγιας, τι λες;

"Νομίζω πως ναι. Και θεωρώ ότι 5-6 τοπ επιχειρηματίες της Πάτρας, συνεπικουρούμενοι από τον Δήμο, πρέπει να καθίσουν απέναντί του και να του ζητήσουν να τους παραδώσει την ΠΑΕ".

-Έχει περάσει από το μυαλό σου η ιδέα να βρεις 4-5 "φραγκάτους" φίλους σου και να ασχοληθείτε με την ΠΑΕ;

"Θα το ήθελα πάρα πολύ, πραγματικά. Και σου λέω για πρώτη φορά ότι έγινε πριν λίγο καιρό και συζήτηση για να προχωράγαμε, αλλά δυστυχώς η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει σε κάποιους να ξανοιχτούν κι έτσι φρέναραν".

-Με τους οργανωμένους της Παναχαϊκής έχεις καλή σχέση ή απλώς τους ανέχεσαι;

"Καταλαβαίνω την πικρία τους για τον Αγγελόπουλο, τους κατανοώ πλήρως και τους ευχαριστώ από καρδιάς για ό,τι προσέφεραν. Και στη νέα σεζόν πάλι παρέα θα είμαστε, ακόμα πιο αγαπημένοι και δεμένοι".

-Ναι, αλλά κάποιοι ενίστανται ότι οι οργανωμένοι κάνουν το κλειστό ζούγκλα πολλές φορές και δεν μπορεί να πάει ένας με τα παιδιά του να δει αγώνα…

"Το γήπεδο φταίει γι' αυτό, όχι οι οργανωμένοι. Γι' αυτό και στη νέα σεζόν αλλάζουμε έδρα, είναι ειλημμένη η απόφασή μου. Θα πάμε σε άλλο γήπεδο, πιο μεγάλο, ώστε να ετοιμαστούμε, αν παίξουμε στην Α2, για την επιστροφή μας στην Α1".

News 24/7

24MEDIA NETWORK