Ο Σάρι νίκησε τον Κέπα και την Τότεναμ

Ο Μαουρίτσιο Σάρι πέταξε από την ενδεκάδα τον Κέπα, παρότι μπροστά του είχε ντέρμπι Λονδίνου με αντίπαλο την Τότεναμ. Κέρδισε τον Ισπανό, τον Γουίλι Καμπαγέρο και τα 'σπιρούνια' με μία κίνηση.

Ο Σάρι νίκησε τον Κέπα και την Τότεναμ
AP PHOTO/TIM IRELAND

Η ερώτηση ήταν αναπόφευκτη. "Παραμένει το νο1 της ομάδας;" "Προφανώς", ήταν η απάντηση για την οποία ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν χρειάστηκε ούτε δευτερόλεπτο για να αποκριθεί. Ακόμα κι αν στη νίκη της Τσέλσι με 2-0 επί της Τότεναμ, ο Κέπα έβλεπε τον Γουίλι Καμπαγέρο στη βασική ενδεκάδα και η μοναδική συμβολή του ήταν η βοήθεια που προσέφερε στον 37χρονο τερματοφύλακα για το ζέσταμα.

Δεν ήταν κάτι που εξέπληξε. Εξάλλου, ο Ισπανός τερματοφύλακας χρειάστηκε δύο δημόσιες τοποθετήσεις για να απολογηθεί, αφού στην πρώτη εξ αυτών παρέδωσε δωρεάν μαθήματα αποφυγής σφαίρας στους απανταχού πολιτικούς.

Από τα "è morto" ( "είναι νεκρός") του Σάρι κατά τη διάρκεια του τελικού League Cup στο 'Γουέμπλεϊ' όπου ο Κέπα αρνήθηκε να βγει αλλαγή, ο οργανισμός Τσέλσι έβαλε νερό στο 'κρασί' του. "Ο Κέπα έκανε ένα μεγάλο λάθος και πλήρωσε στον σύλλογο. Τώρα πρέπει να πληρώσει και στην ομάδα", εξήγησε ο Ιταλός τεχνικός, αναφερόμενος στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον τερματοφύλακά του (220.000 ευρώ, όσο και το βδομαδιάτικό του...) και εξηγώντας την απουσία του από ένα σημαντικό λονδρέζικο ντέρμπι.

Το καλεντάρι δεν στάθηκε ευνοϊκό για τον Σάρι, ο οποίος για λόγους αρχής αναγκάστηκε να πετάξει εκτός ομάδας τον βασικό τερματοφύλακά του και πιο ακριβό εκπρόσωπο της θέσης στην ιστορία του ποδοσφαίρου σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ. Ο Καμπαγέρο έκανε ντεμπούτο στη φετινή Premier League, απέναντι σε μία ομάδα που στις 21 φετινές εκτός έδρας αναμετρήσεις σε κάθε διοργάνωση είχε μείνει στο μηδέν μόλις μία φορά, στον αποκλεισμό από την Κρίσταλ Πάλας στο κύπελλο.

Ο Σάρι νίκησε τον Κέπα και την Τότεναμ
AP PHOTO/TIM IRELAND

Η Τότεναμ που παρατάχθηκε στο 'Στάμφορντ Μπριτζ', βέβαια, δεν ήταν η ίδια με εκείνη που μέχρι πρότινος λογιζόταν ως συνδιεκδικήτρια του τίτλου. Οι Ντέλε Άλι και Έρικ Ντάιερ είναι τραυματίες, όπως και ο Γιαν Βερτόνχεν. Στη μάχη των απουσιών βασικών παικτών, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο νίκησε κατά κράτος, αν και έχασε στη μάχη της ψυχολογικής προετοιμασίας, έστω κι αν ο Αργεντινός τεχνικός προσπάθησε να πάρει τη νίκη, λέγοντας ότι ίσως η ομάδα του να μην μπορεί να κατακτήσει πρωτάθλημα τα επόμενα 8 χρόνια.

Όταν ο Αντρέ Μάρινερ σφύριξε τη σέντρα, η Τσέλσι επιχείρησε να πιάσει την Τότεναμ από τον λαιμό. Το πέτυχε με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν απειλητικό στην επίθεση, τον Εντέν Αζάρ να παίζει ως 'δεκάρι' και τον Πέδρο αρκετά δραστήριο.

Το "You can’t even, you can’t even, you can’t even make a sub" από την κερκίδα των φίλων της Τότεναμ προς τον Σάρι στο ημίωρο δεν επηρέασε τους παίκτες των 'μπλε', που είχαν ήδη ένα δοκάρι με τον Ιγκουαΐν (δοκάρι είχε αργότερα και ο Χάρι Γουίνκς των φιλοξενουμένων) και ορισμένες καλές στιγμές ακόμη.

Οι διαμάχες του Χάρι Κέιν με τον Νταβίντ Λουίζ και τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα δεν ξεγέλασαν για τη δυναμική της Τότεναμ στον αγώνα. Τα 'σπιρούνια' απέτυχαν να αξιοποιήσουν την παρουσία του Καμπαγέρο κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, δεν τον ανάγκασαν να κάνει κάποια δύσκολη απόκρουση και στο τέλος 'λύγισαν'.

Πρώτα η πανέμορφη προσπάθεια του Πέδρο, σε συνδυασμό με κακή τοποθέτηση του Ουγκό Λορίς έφεραν το 1-0 και στο 84' ο Κίεραν Τρίπιερ έδωσε πάσα στον τερματοφύλακά του ο οποίος είχε βγει από την εστία, με συνέπεια το 2-0 να έρθει άκοπα για τους γηπεδούχους.

Ο Σάρι νίκησε τον Κέπα και την Τότεναμ
AP PHOTO/TIM IRELAND

Η κυριαρχία της Τσέλσι ήταν τόσο καθολική που καλύτερος ανασταλτικός ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε ο... Ζορζίνιο, ο πολιτογραφημένος Ιταλός που κατηγορείται διαρκώς για έλλειψη αμυντικής προσήλωσης. Με τα περισσότερα κλεψίματα (4), τα περισσότερα τάκλιν (6) και τις περισσότερες ανακτήσεις μπάλας (13) απέναντι σε ένα αρκετά γρήγορο κέντρο, ο ιδανικός εκφραστής του 'Sarriball' έδειξε γιατί δεν μπορεί να κριθεί από τώρα αποτυχημένη μεταγραφή.

"Ο Κέπα από αύριο θα είναι μαζί μας. Δεν ξέρω αν θα είναι στον αγωνιστικό χώρο στο επόμενο παιχνίδι ή όχι, αλλά σε κάποιο από τα επόμενα δύο, σίγουρα. Όταν είσαι νεαρός, κάνεις λάθη. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να καταλάβεις μετά από κάθε λάθος. Οπότε για μένα, το ζήτημα τελείωσε", κατέληξε ο Σάρι στη συνέντευξη Τύπου.

Με την Τσέλσι να μειώνει την 'ψαλίδα' από την 3η Τότεναμ στους 7 βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο, το σίριαλ Κέπα θα κλείσει 'αναίμακτα' σε αγωνιστικό επίπεδο, όσον αφορά στην Premier League.

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

News 24/7

24MEDIA NETWORK