Έξαλλος Σαββίδης: "Να διακοπεί το πρωτάθλημα, πλέον είμαι και Ρωσοπόντιος!"

Οργισμένος αποχώρησε από τη συνάντηση των ιδιοκτητών ΠΑΕ της Super League ο Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας για ώρα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν και τη στάση των υπολοίπων συλλόγων.

Έξαλλος Σαββίδης: "Να διακοπεί το πρωτάθλημα, πλέον είμαι και Ρωσοπόντιος!"
Σαββίδης-ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε στα ΜΜΕ μετά από το τέλος της σύσκεψης των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της Super League, μιλώντας σε έντονο ύφος σχετικά με τη συζήτηση γύρω από την καταγωγή του.

"Είμαι περήφανος Πόντιος, πλέον θα λέω ότι είμαι Ρωσοπόντιος", τόνισε μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει δώσει 308.000.000 ευρώ στο ελληνικό κράτος.

Επανέλαβε, δε, ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να επιστρέψει στο Κύπελλο Ελλάδας, διαχωρίζοντας τη θέση του από εκείνη του Δημήτρη Μελισσανίδη σχετικά με τη διακοπή, ζητώντας ταυτόχρονα και τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι δηλώσεις Σαββίδη μετά από τη σύσκεψη

Για τη σύσκεψη

"Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από τη συνάντηση. Βέβαια, χρειάζονται κι αυτές κι ας είναι χάσιμο χρόνου. Τουλάχιστον οι επόμενες μπορεί να είναι πιο ουσιαστικές. Μιλήσαμε πολλοί, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα.

Για τη στάση του

"Χρειαζόμαστε ποιοτικό και καθαρό ποδόσφαιρο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η διαφθορά και η κακή διαιτησία προκαλούν τη βία στα γήπεδα. Εγώ ανακοίνωσα στους εκπροσώπους μέσα στην αίθουσα τη θέση μου και θέλω να πω ότι είναι απίθανο να αλλάξω τη θέση μου".

Για τη συζήτηση για την καταγωγή του

"Είμαι προσβεβλημένος! Δυστυχώς με χαρακτήρισαν φιλοξενούμενο που τον φροντίζουν! Αυτό με οδηγεί να σκεφτώ ξανά κάποια πράγματα. Ποια θα είναι η απόφαση που θα καταλήξω, δεν ξέρω. Στα τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ έχω κάνει πολλά περισσότερα από άλλους, σε όλη τους τη ζωή. Έχω δώσει στα ταμεία του κράτους 308.000.000 ευρώ και απαιτώ σεβασμό. Δεν μπορεί κάποιος να αφαιρεί τα χρήματά μου! Είμαι έτοιμος για όλα! Δεν αλλάζω τη θέση μου! Ακόμα κι αν η Τούμπα κλείσει τις πόρτες σε μένα, εγώ θα επιμείνω στη θέση μου. Δεν έχω κάνει κάτι για το οποίο θα μπορούσα να ντρέπομαι. Το κράτος έχει έναν απόλυτα σωστό επενδυτή, αλλά φαίνεται πως πρέπει να το σκεφτώ ξανά".

"Είμαι Πόντιος, είμαι υπερήφανος Πόντιος. Από σήμερα θα λέω με υπερηφάνεια πως είμαι Ρωσοπόντιος. Ουδείς έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίζει τον άλλον. Θα πάμε στα δικαστήρια. Θα προστατεύσω την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Δίνω αξία στο διαβατήριο που είναι στην τσέπη μου. Να, δείτε το! Αν το κράτος μου το έδωσε ως φιλοξενούμενος, ας το πάρει πίσω! Μου κήρυξαν πόλεμο μέσα και θα μπω σε αυτόν τον πόλεμο. Ο ΠΑΟΚ θα βγει νικητής".

Έξαλλος Σαββίδης: "Να διακοπεί το πρωτάθλημα, πλέον είμαι και Ρωσοπόντιος!"
Σαββίδης-ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τη στάση της κυβέρνησης

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τη δική μου τιμή και την τιμή του ΠΑΟΚ. Υποστηρίζω την κυβέρνηση που ματαίωσε το κύπελλο και είμαι υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Εγώ απαίτησα μέσα να υποστηρίξουν αυτή την ιδέα. Το πρόβλημα της βίας είναι πρόβλημα του κράτους. Πρέπει να επιληφθεί το κράτος. Όπως παλεύουν για την τρομοκρατία, έτσι πρέπει να παλεύουν για τη βία. Πληρώνουμε τους διαιτητές για να μας κοροϊδεύουν;"

Για τον διαιτητή του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, Ανδρέα Παππά

"Διαιτητές σαν τον Παππά πρέπει να αποβληθούν ισόβια. Μόνο έτσι θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη του κόσμου. Δεν υποστηρίζω τα επεισόδια, είμαι εναντίον της βίας. Το είπα και μέσα. Αλλά οι ενέργειες του Παππά προκάλεσαν τη βία. Ήμασταν τυχεροί που δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι ή που δεν έμειναν ανάπηροι. Τι περιμένουμε; Να σκοτωθεί κάποιος; Γι' αυτό τέτοιοι διαιτητές δεν πρέπει να βγαίνουν στα γήπεδα. Επαναλαμβάνω πως οι ενέργειες των φιλάθλων μας δεν ήταν σωστές. Αν το παιχνίδι είχε διακοπεί τη στιγμή που έπρεπε, δηλαδή όταν δέχθηκε το μπουκάλι ο κ.Σίλβα, εμείς θα το δεχόμασταν και θα κάναμε ό,τι χρειαζόταν να το διορθώσουμε.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του ΠΑΟΚ στο κύπελλο

"Όλοι θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Ας ενωθούμε και ας βάλουμε ένα τέλος σε όλο αυτό. Το ξεκαθαρίσαμε. Δεν πάμε στη ρεβάνς ακόμα κι αν γίνει το κύπελλο. Πιθανότατα εκείνη την ημέρα θα δώσουμε φιλικό παιχνίδι και τα έσοδα θα τα χρησιμοποιήσουμε για μια ασφαλή Τούμπα. Θα δημιουργήσουμε το σωματείο 'Ασφαλής Τούμπα' και το 10% από κάθε εισιτήριο, συν τα δικά μου χρήματα, θα πηγαίνουν εκεί. Για να φτιάξουμε μια ασφαλή Τούμπα, να εξασφαλίσουμε ασφάλεια και σε άλλα γήπεδα που δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Η Τούμπα είναι ιερό μέρος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των 16 της Super League

Ένταση και αντεγκλήσεις στη σύσκεψη της Λίγκας

Θεοδωρίδης: "Αργά ή γρήγορα ο Κοντονής θα ξαναρχίσει το κύπελλο"

Γι' αυτό δεν πήγε ο Αλαφούζος στη σύσκεψη ιδιοκτητών

Με "Γαύρο" και "Πρωταθλητή" ο Θεοδωρίδης

Ο ιδιοκτήτης που πήγε στα παλιά γραφεία

Δεν πήγε στη συνεδρίαση της Super League ο Πανόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ