Σε αντίθετο ρεύμα ΟΦΗ και Ολυμπιακός

Ένα γκολ του Νίκου Μαχλά στο 67ο λεπτό, έκρινε την αναμέτρηση στο Παγκρήτιο στάδιο μεταξύ Ολυμπιακού και ΟΦΗ. Οι Κρητικοί επικράτησαν με 1-0 αναγκάζοντας τους "ερυθρόλευκους" στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα και τρίτη αν προσθέσετε τον μεσοβδόμαδο αγώνα με τη Λιόν.

Σε αντίθετο ρεύμα ΟΦΗ και Ολυμπιακός

Ένα γκολ του Νίκου Μαχλά στο 67ο λεπτό, έκρινε την αναμέτρηση στο Παγκρήτιο στάδιο μεταξύ Ολυμπιακού και ΟΦΗ. Οι Κρητικοί επικράτησαν με 1-0 αναγκάζοντας τους "ερυθρόλευκους" στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα και τρίτη αν προσθέσετε τον μεσοβδόμαδο αγώνα με τη Λιόν. Δεύτερη σερί νίκη για τον ΟΦΗ.

Στα αξιοσημείωτα των δύο ενδεκάδων η επιλογή του Τροντ Σόλιντ να παρατάξει το ίδιο σχήμα με αυτό κόντρα στη Λιόν, με μία αλλαγή. Ο Σπύρος Βάλλας πήρε τη θέση του Μιχάλη Καψή στην άμυνα, έχοντας στο πλευρό του τους Κωστούλα και Ανατολάκη.

Στα πρώτα λεπτά η αναμέτρηση είχε τις καθιερωμένες αναγνωριστικές μπαλιές, ωστόσο στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν ως δια μαγείας αφού τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΟΦΗ έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ.

Η αρχή έγινε μόλις στο 6ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Οκκά. Ο Κύπριος έγινε αποδέκτης της σέντρας του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, επιχείρησε την προβολή μόνος απέναντι από τον Σηφάκη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ανακουφίζοντας τους γηπεδούχους.

Η «απάντηση» του ΟΦΗ ήρθε στο 15ο λεπτό με παρόμοιο τρόπο. Ο Νουαφόρ, σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, έβγαλε τη σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Πίτσος έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν ήταν τόσο δυνατή όσο θα περίμενε με αποτέλεσμα ο Νικοπολίδης να πιάσει τη μπάλα με χαρακτηριστική ευκολία.

Οι φάσεις έδιναν και έπαιρναν μπροστά από τις δύο εστίες με τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά, να δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για το γκολ. Στο 16ο λεπτό ο Βάλλας αποφάσισε να πάρει τη μπάλα από τον χώρο του κέντρου και να προωθηθεί μπροστά, εκμεταλλευόμενος το μαρκάρισμα με τα «μάτια» των αντιπάλων. Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων έφτασε άνετα μέσα στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ για να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία την προσπάθεια, αλλά ο Σηφάκης έδειξε τα αντανακλαστικά του και έδιωξε σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα το «μπαλάκι» του… πινγκ-πονγκ έφτασε στον ΟΦΗ που πλησίασε για δεύτερη φορά στο γκολ. Πρωταγωνιστής της φάσης ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Νικοπολίδη, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το θέαμα από τις δύο ομάδες ήταν –παραδόξως- ικανοποιητικό, αφού οι 22 ποδοσφαιριστές άφησαν στην… άκρη τα μαρκαρίσματα και έβαλαν τη μπάλα κάτω. Ηταν φανερό πως προτιμούσαν τα άκρα για να αναπτυχθούν, αφού στον χώρο του κέντρου η πολυπληθής παρουσία δεν επέτρεπε την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο βάσει των ευκαιριών που έχασαν ΟΦΗ και Ολυμπιακός.

Το πρώτο μέρος έληξε με μια αναγκαστική αλλαγή για τους Κρητικούς καθώς ο τραυματίας Σφακιανάκης έδωσε τη θέση του στον Κώστα Σταυρακάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τροντ Σόλιντ αποφάσισε να ρισκάρει περισσότερο, βλέποντας πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και έβαλε στη θέση του Κωστούλα τον Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς καλύτεροι του ΟΦΗ στην επανάληψη, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Σηφάκης, όμως, δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά, αφού δεν δημιουργήθηκε η μεγάλη φάση μπροστά στα καρέ του.

Ο ΟΦΗ είχε κλειστεί στην άμυνα και περίμενε τον Ολυμπιακό, ψάχνοντας παράλληλα την κατάλληλη ευκαιρία για να βγει στην αντεπίθεση. Αυτή δεν ερχόταν, ωστόσο το γκολ ήρθε με τον πλέον περίεργο τρόπο. Την ώρα που οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για να πάρουν το προβάδισμα, οι Κρητικοί έφτασαν στο 1-0 με σκόρερ τον Νίκο Μαχλά και την βοήθεια του Αντώνη Νικοπολίδη.

Η φάση έγινε στο 67ο λεπτό και προήλθε από λάθος γύρισμα του Τζόρτζεβιτς προς τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Το λάθος αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Σταυρακάκης, ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Νικοπολίδης έδειχνε εξουδετερωμένος, ενώ οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν μακριά την μπάλα και να τελειώσουν τη φάση. Ο Μαχλάς καραδοκούσε μέσα στην περιοχή και σούταρε χωρίς δεύτερη σκέψη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των «ερυθρόλευκων», ενώ ο Νικοπολίδης έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποκρούσει χωρίς να τα καταφέρει.

Το γκολ αυτό του Νίκου Μαχλά έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που το χρονόμετρο πλησίαζε στο 90ο λεπτό. Ο ΟΦΗ συνέχισε να δίνει περισσότερο βάρος στην άμυνα, ενώ ο Ολυμπιακός έψαχνε τρόπους να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα κυρίως από στημένες φάσεις.

Στη σπουδαιότερη από αυτές, ο Γιάγια Τουρέ θέλησε να επαναλάβει το γκολ που πέτυχε την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε δεν είχε την ίδια κατάληξη με την περασμένη αγωνιστική.

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του αγώνα το αξιοσημείωτο ήταν η προσωρινή διακοπή λόγω μιας τρύπας που δημιουργήθηκε στα δίχτυα του τέρματος του Ολυμπιακού, η οποία προήλθε από τον Γιώργο Ανατολάκη στη φάση του γκολ του ΟΦΗ. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, οι δύο ομάδες συνέχισαν τις προσπάθειες τους και ο Ντακόλ, στο 84ο λεπτό, έχασε απίστευτη ευκαιρία μόνος απέναντι στον Σηφάκη να κάνει το 1-1.

Ο Τροντ Σόλιντ έπαιξε όλα του τα «χαρτιά», έκανε όλες εκείνες τις κινήσεις για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, ωστόσο ο ΟΦΗ με «νύχια και με δόντια» κράτησε το υπέρ του 1-0, άντεξε στην πίεση τωνφιλοξενούμενων και πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, αναγκάζοντας παράλληλα τον Ολυμπιακό στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα.


Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Χατζαντριάν, Πίτσος, Δέντσας - Πάντος, Μπουλούτ, Οκκάς

ΟΦΗ: Σηφάκης, Ντάβιντσον, Ρουμπάκης, Πίτσος, Αναστασιάδης, Κουνενάκης (74' Τόμας), Χατζαντριάν, Σφακιανάκης (45'+ Σταυρακάκης), Νουαφόρ (65' Δέντσας), Ντεγιάνοφ, Μαχλάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Μπουλούτ, Ανατολάκης, Κωστούλας, Βάλλας (46' Κωνσταντίνου), Τουρέ, Καφές, Στολτίδης (84' Ντακόλ), Οκκάς (84' Μπαμπαγκίντα), Τζόρτζεβιτς.


News 24/7

24MEDIA NETWORK