Σε δημοπρασία για πολλά εκατομμύρια η μπάλα που άγγιξε το "Χέρι του Θεού"

Σε δημοπρασία μπαίνει η περίφημη μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα έκρινε το ματς με την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

An image of former soccer great Diego Maradona scoring his "hand of god" goal against England, towers above the box office at Argentino Juniors' stadium "Diego A. Maradona" in Buenos Aires, Argentina Friday, Aug. 24, 2018. Argentinos Juniors' stadium will change its name to "Autocredit Diego A. Maradona," the first time that an Argentine Club includes a sponsor in the name of its stadium. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Γκράφιτι με στιγμή που μίλησε το "Χέρι του Θεού" AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Ο ιστορικό αγώνας του 1986 ανάμεσα στην Αργεντινή και την Αγγλία σημαδεύτηκε από το γκολ - χέρι που σημείωσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, δίνοντας στην πατρίδα του να προχωρήσει στη διοργάνωση και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Πολυδιαφημισμένος είναι και ο διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης Αλί Μπιν Νασέρ, αλλά και η μπάλα με την οποία ο Μαραντόνα δημιούργησε το "Χέρι του Θεού".

Μάλιστα, η μπάλα, σύμφωνα με την Dailymail, θα τεθεί σε δημοπρασία από τον διαιτητή, με την αξία της να υπολογίζεται γύρω στα 4.000.000 ευρώ.

Ο διαιτητής, με τον οποίο ο Μαραντόνα είχε θερμή συνάντηση κάποια χρόνια μετά τον τελικό, φαίνεται πως θα εξασφαλίσει μέχρι και τα... εγγόνια του με την πώληση της πιο πολυσυζητημένης μπάλας, μέχρι σήμερα, στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε Περισσότερα

Άσο ημίχρονο, διπλό τελικό βλέπει ο Ράμος στην υπόθεση Εμπαπέ

Η εκδίκηση του Τότι: Κρατάει τις πανάκριβες τσάντες της Ίλαρι μέχρι να του επιστρέψει τα ρολόγια του

News 24/7

24MEDIA NETWORK