"Σφήνα" από Σταντάρ για Εμποκού!

Η πρώην ομάδα του «Πόλο» έκανε σοβαρή κίνηση αγοράς του προς την Κιέβο, «ζορίζοντας» εκ νέου τα δεδομένα για τον δανεισμό του απ’ τον Παναθηναϊκό. Τι προσφέρει η βελγική ομάδα, ποιος τουρκικός σύλλογος έκανε (επίσης) προσέγγιση προς τους Ιταλούς και που έχει φτάσει η διαπραγμάτευση με το «τριφύλλι». Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

"Σφήνα" από Σταντάρ για Εμποκού!

Την ώρα που οι επαφές του Παναθηναϊκού με τη διοίκηση της Κιέβο Βερόνα για τον (εκ νέου) δανεισμό του «Πόλο» Εμποκού στο «τριφύλλι» είχαν φτάσει σε αρκετά προχωρημένο στάδιο (παρά την παραίτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου) και υπήρχε μία γενικότερη αίσθηση τα τελευταία 24ωρα πως οι «πράσινες» πιθανότητες για τον Κονγκολέζο άσο είχαν αυξηθεί, προέκυψε… σφήνα! Και μάλιστα… διπλή. Και μάλιστα όχι για δανεισμό του 26χρονου άσου, αλλά για αγορά, πολλαπλασιάζοντας πλέον τον βαθμό δυσκολία για τον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr απ’ την Ιταλία, ο τεχνικός διευθυντής της Κιέβο Τζιανκάρλο Ρομερόνε δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης (28/6) κρούση απ’ τη Σταντάρ Λιέγης για τον Εμποκού, εκφράζοντας την πρόθεση της βελγικής ομάδας (στην οποία ο Αφρικανός αγωνίστηκε απ’ το 2011 έως το 2015) να αγοράσει τον «Πόλο» αντί ενός ποσού που μπορεί να φτάσει έως και το 1 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η Σταντάρ (το «τιμόνι» της οποίας έχει αναλάβει εδώ και δύο εβδομάδες ο πρώην προπονητής του Ατρόμητου, Ρικάρντο Σα Πίντο), σκοπεύει να καταθέσει κι επίσημη πρόταση μέχρι το σαββατοκύριακο, προκειμένου να «τρέξει» τις διαδικασίες και να κάνει δικό της μετά από δυόμισι χρόνια τον Εμποκού.

Την ίδια ώρα στον σύλλογο της Βερόνα, έχει μεταφερθεί (μέσω ατζέντη) το ενδιαφέρον και από έναν τουρκικό σύλλογο (οι πληροφορίες των Ιταλών κάνουν λόγο για την Αντάλιασπορ), όχι όμως για αγορά, αλλά για δανεισμό του διεθνούς Κονγκολέζου άσου.

Η ουσία πάντως, είναι πως τα δεδομένα (ξανα)ζορίζουν για τον Παναθηναϊκό, καθώς εφόσον το ενδιαφέρον της Σταντάρ Λιέγης για τον «Πόλο» μετουσιωθεί σε επίσημη πρόταση για την αγορά του, τότε η ιταλική ομάδα -απολύτως λογικά- θα δώσει ξεκάθαρη προτεραιότητα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να το παλέψει μέχρι εκεί που μπορεί (η διαπραγμάτευση με τους Ιταλούς γίνεται για κάλυψη του συμβολαίου του παίκτη κι ένα φιξ «ενοίκιο»), έχοντας ως «όπλο» και την επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει στην Ελλάδα. Απ’ τη στιγμή όμως που η Σταντάρ Λιέγης μπήκε «δυνατά» στο παιχνίδι της απόκτησής του με αγορά, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για το «τριφύλλι».

News 24/7

24MEDIA NETWORK