Σλιμανί, ο MVP της Ligue 1 είχε προταθεί στον Ολυμπιακό

Την τελευταία διετία η καριέρα του Ισλάμ Σλιμανί είχε αρχίσει να φθίνει. Το καλοκαίρι προτάθηκε σε μια σειρα από ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός, αφού δεν τον υπολόγιζε ο Μπρένταν Ρότζερς στην Λέστερ. Τελικά η Μονακό του έδωσε την ευκαιρία και ο Αλγερινός το ανταποδίδει κάνοντας όργια στην Ligue 1.

Σλιμανί, ο MVP της Ligue 1 είχε προταθεί στον Ολυμπιακό

Τον Αύγουστο του 2016, η Λέστερ έδωσε 30 εκατ. ευρώ στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για να πάρει τα δικαιώματα του Ισλάμ Σλιμανί. Ο Αλγερινός φορ είχε 57 γκολ και 15 ασίστ σε 111 παιχνίδια στην καριέρα του με τα 'λιοντάρια', νούμερα που εξαργύρωσε με μια μεταγραφή στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά στην Αγγλία για τον Σλιμανί μετά την πρώτη του σεζόν με τις 'αλεπούδες'.

Μετά τους δανεισμούς του σε Νιούκαστλ και Φενέρμπαχτσε, η καριέρα του έδειχνε να παίρνει την κατιούσα, έστω και αν στο μεσοδιάστημα μετρούσε 13 γκολ και 7 ασίστ σε 46 παιχνίδια με την Λέστερ. Η περσινή παρουσία του στην Τουρκία, σε μια εξόχως προβληματική ομάδα είναι η αλήθεια, ήταν απογοητευτική με μόλις 5 τέρματα σε 25 εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι επέστρεψε στην Λέστερ, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2021, αλλά δίχως να βρίσκεται στα πλάνα του Μπρένταν Ρότζερς. Το γραφείο που τον εκπροσωπεί ξεκίνησε να τον προτείνει σε συλλόγους ανά την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός. Η περίπτωση του δεν άφησε ασυγκίνητους τους Πειραιώτες, όμως η εξέταση των οικονομικών δεδομένων μιας τέτοιας κίνησης έδειξε πως ήταν εκτός ορίων του Ολυμπιακού. Ακόμη και η εκδοχή δανεισμού του παίκτη με οψιόν αγοράς, απαιτούσε πάρα πολλά χρήματα για τις δυνατότητες μιας ελληνικής ομάδας.

Φτάνοντας στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, λύση δεν είχε βρεθεί για τον Σλιμανί και κάπου εκεί εμφανίστηκε η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ που συμφώνησε με την Λέστερ για τον δανεισμό του Αλγερινού φορ. Κίνηση που έμοιαζε ρισκαδόρικη για τους Μονεγάσκους, αλλά δικαιώνεται στον υπέρτατο βαθμό.

Η Μονακό μπορεί να παρουσιάζεται εξαιρετικά ασταθείς στις πρώτες δέκα αγωνιστικές της Ligue 1 (14η, με 3Ν-3Ι-4Η), όμως ο Σλιμανί πραγματικά τα... σπάει. Ο 31χρονος δειθνής φορ σε 7 συμμετοχές του έχει απολογισμό 5 γκολ και 7 ασίστ! Η ομάδα του έχει σκοράρει 18 τέρματα στην διοργάνωση και ο ίδιος εμπλέκεται άμεσα στα 12 από αυτά, δηλαδή στα 2/3. Κάνοντας μάλιστα τα σχετικά μαθηματικά, ο Σλιμανί έχει άμεση συμμετοχή σε 1 γκολ ανά 52 λεπτά! Νούμερο εξωπραγματικό.

Ο Αλγερινός έχει βάλει ξανά τον εαυτό του στον αεροδιάδρομο απογείωσης της καριέρας του, έστω κι αν αυτή έχει μπει πλέον στο τρίτο και τελικό της στάδιο, στα 31 του χρόνια. Είναι δεδομένο πως εφόσον διατηρήσει μια όχι ανάλογη, αλλά έστω παραπλήσια αγωνιστική εικόνα στο υπόλοιπο της σεζόν, είτε θα αναγκάσει την Μονακό να τον αγοράσει, είτε θα προσελκύσει μπόλικο ενδιαφέρον από συλλόγους των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Το σίγουρο είναι πως με τέτοιες εμφανίσεις, θα παραμείνει 'απαγορευμένος' στόχος για την πραγματικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πρέπει να παίζει επιθετικά η Εθνική Ελλάδας; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK