Σολιντ: "Το γρήγορο γκολ... δίνει φτερά"

Το γρήγορο γκολ θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρόζενμποργκ, καθώς, σύμφωνα με τον Τροντ Σόλιντ, "θα δώσει φτερά στους παίκτες". "Πιο έτοιμη η Ρόζενμποργκ", τονίζει ο Νορβηγός, ο οποίος συμπληρώνει για την περίπτωση της ήττας πως "καταστροφή έγινε στη Νέα Ορλεάνη!" Τη ρεβάνς του 5-1 στο Τρόντχαϊμ ζήτησε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Εκτός αποστολής ο Καψής.

Σολιντ: "Το γρήγορο γκολ... δίνει φτερά"

Ρεπορτάζ: Γιάννης Μέγας

Mετριοπαθής εμφανίστηκε ο Τροντ Σόλιντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εν όψει του αγώνα της Τρίτης (13/9, 21:45) του Ολυμπιακού με τη Ρόζεμποργκ. Ο Νορβηγός τεχνικός, άριστος γνώστης των... συμπατριωτών του, τόνισε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί η νορβηγική ομάδα, ενώ υπογράμμισε ότι ο βαθμός ετοιμότητάς της είναι σαφώς μεγαλύτερος.

" Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά η Ρόζενμποργκ είναι πιο έτοιμη αφού έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της λόγω πρωταθλήματος. Έχω δει μερικά παιχνίδια της και κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άτυχη. Έχασε μεν με 3-2 από τη Βίκινγκ στον τελευταίο αγώνα, είχε όμως αρκετές ευκαιρίες".

- "Δεν αποκαλύπτω την ενδεκάδα. Μετά την προπόνηση θα δω και αύριο θα αποφασίσω. Ο Καψής δεν είναι ακόμα έτοιμος και θα κάνω μια προεπιλογή είκοσι παικτών. Ριβάλντο και Τουρέ θα είναι έτοιμοι και οι δύο".

- "Είναι καλό που θα βρεθεί ο κόσμος στο γήπεδο αλλά δεν παίζουν αυτοί παρά μόνο οι ποδοσφαιριστές. Αυτοί θα αγωνιστούν".

- "Στο άλλο παιχνίδι προτιμώ να κερδίσει η Ρεάλ".

Η Ρόζενμποργκ δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, ωστόσο ο Σόλιντ συνιστά προσοχή: "Ελπίζω όλοι μετά τον αγώνα να είμαστε ευχαριστημένοι. Η Ρόζενμποργκ έχει την ευκαιρία να πάρει το καλό αποτέλεσμα για να πάρει βέβαια και μια ανάσα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την υποτιμήσουμε. Χρειαζόμαστε υπομονή και ένα γρήγορο γκολ ώστε να λυθούν τα πόδια μας. Πρέπει και πάλι να έχουμε μια ισορροπία σε επίθεση και άμυνα".

Οσο για την περίπτωση αποτυχίας, δεν δείχνει να πτοείται: "Καταστροφή είναι αυτή της Νέας Ορλεάνης. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε 18 βαθμούς και αυτό είναι δικό μας θέμα".

Τζόρτζεβιτς: "Θέλουμε ρεβάνς"

Ο τεχνικός της Ρόζενμποργκ, Περ Ματίας Χέγκμο, προέβη σε μία σύγκριση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό (τον οποίο αντιμετώπισαν πέρυσι στην ίδια φάση), τονίζοντας ότι οι Πειραιώτες είναι καλύτεροι.

"Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και ξέρουμε τη δουλειά που έχει κάνει ο Τροντ Σόλιντ. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη και ποιοτική ομάδα. Έχω δει το μεταξύ τους αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή παρουσία σε σχέση με τον αντίπαλό του".

Αναφερόμενος στην ομάδα του, "διέταξε" βαθμολογική συγκομιδή, λέγοντας πως " εμείς από τη μεριά μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι αφού στην ήττα με 3-2 από τη Βίκινγκ κάτι τέτοιο έλειπε. Πρέπει να πάρουμε έναν ή τους τρεις βαθμούς. Ήρθαμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Ρόζενμποργκ είναι στην καλύτερή της κατάσταση. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να αποδώσουμε καλύτερα. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να αποδίδουμε και στα 90 λεπτά, ώστε να κυνηγάμε το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος". Τέλος, σε ερώτηση για τον Ριβάλντο ο Χέγκμο δεν θέλησε να μιλήσει ξεχωριστά για τον Βραζιλιάνο: " Ο Ριβάλντο είναι καλός ποδοσφαιριστής αλλά δεν πρέπει να μένουμε σε αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα".

Από πλευράς παικτών, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έδωσε το "παρών", όπως και στην ήττα με 5-1 το 1997. "Σίγουρα αυτό αποτελεί κίνητρο. Τότε ήταν η πρώτη μας χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τώρα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Επίσης αποτελεί κίνητρο το γεγονός που τη θέλει να μην τα πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα Νορβηγίας. Αυτές οι ομάδες είναι πιο επικίνδυνες όταν δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Θα προσπαθήσουμε και στα δύο παιχνίδια να εξασφαλίσουμε τη νίκη. Τότε στο 2-2 το δικό μου γκολ δεν έφτασε και σημασία έχει τι θα γίνει αύριο".

Οσο για το ρεκόρ των ευρωπαϊκών τερμάτων που ετοιμάζεται να καταρρίψει εφόσον σημειώσει ένα γκολ, ξεπερνώντας τον Νίκο Αναστόπουλο (14 γκολ), δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει: "Καλά είναι τα ρεκόρ αλλά σημασία έχει τι θα γίνει αύριο. Δεν είμαστε ακόμα στο 100% καθώς είναι νωρίς. Είμαστε σε καλή κατάσταση, υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση και ο κόσμος, το τεχνικό τιμ, οι παίκτες και ο πρόεδρος έχουν για στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση".

Εκτός ο Καψής

Συνεδρίασε σήμερα 12.09.05 το Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Προεδρία του κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

I. Ασχολήθηκε με την πορεία της ομάδας στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.
II. Αποφασίστηκε ο κ. Πέτρος Κόκκαλης να δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των σχέσεων της ΠΑΕ με την UEFA.
III. Εξετάστηκαν τρόποι βελτίωσης της συμπεριφοράς των φιλάθλων στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος και του UEFA Champions League.
IV. Ορίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την 26.09.05


Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του Τροντ Σόλιντ προπονήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, με τον Μιχάλη Καψή να παίρνει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα. Ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή, προκειμένου να μην προκύψει κάποιο ενδεχόμενο υποτροπής μετά το σφίξιμο που ένιωσε στον δικέφαλο. Θεραπεία ακολούθησε ο Χρήστος Πατσατζόγλου λόγω πόνων στη μέση, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Ντακόλ.

Ο Νορβηγός τεχνικός, δοκίμασε το σχήμα της πρεμιέρας απέναντι στον Παναθηναϊκό, με Τουρέ, Στολτίδη, Μπαμπανγκίντα, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς και Κωνσταντίνου. Μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Παντελή Καφέ όμως στο ματς με Πανιώνιο, δεν αποκλείεται ο Νιγηριανός επιθετικός να μείνει εκτός, ώστε να παίξει ο διεθνής μέσος και ο Ριβάλντο να πάρει περισσότερες ελευθερίες.

Μετά τη προπόνηση ανακοινώθηκε η αποστολή στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι ακόλουθοι 20 παίκτες: Γιάννου, Νικοπολίδης, Ανατολάκης, Μπαμπαγκίντα, Μπουλούτ, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Ντάνι, Γεωργάτος, Καφές, Κωνσταντίνου, Κωστούλας, Μαυρογενίδης, Οκκάς, Πάντος, Ριβάλντο, Σούρερ, Στολτίδης, Ταραλίδης και Τουρέ .

News 24/7

24MEDIA NETWORK