SOS απο Ερυθρό Αστέρα

SOS απο Ερυθρό Αστέρα
Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του περνάει αυτή την περίοδο ο Ερυθρός Αστέρας. Η ιστορική ομάδα της Σερβίας αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, καθώς τα ταμεία του παρουσιάζουν έλλειμμα ύψους 7,8 εκατομμμύριων ευρώ. Ο νέος πρόεδρος του συλλόγου, Ντράγκαν Στόικοβιτς, βρίσκεται σε αναζήτηση νέων χορηγών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα των « ερυθρόλευκων». Την περασμένη χρονιά τα έσοδα των πρωταθλητών Ευρώπης του 1991 δεν ξεπέρασαν τα 1,4 εκατομμύρια δολάρια, εν αντιθέσει με τα έξοδα που άγγιξαν τα 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

«Λόγω των κανονισμών της ΟΥΕΦΑ προχωρήσαμε στην ανακαίνιση του γηπέδου μας, με δανεισμό 6,77 εκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχουν χρέη αυτή τη στιγμή προς τράπεζες και προμηθευτές που αγγίζουν τα 7,8 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε κάποιες επαφές με μεγάλες εταιρείες προκειμένου να υπάρξει κάποια χορηγία, ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχει κάποια συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στόικοβιτς.

Την προηγούμενη χρονιά ο Ερυθρός Αστέρας έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή από την « μισητή» αντίπαλο, Παρτιζάν, ενώ αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Ζελέζνικ. Στην Ευρώπη, γνώρισαν οδυνηρούς αποκλεισμούς από την Αϊντχόβεν για το Τσάμπιονς Λιγκ ( με συνολικό σκορ 7-3) ενώ στο πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η Ζενίθ τους απέκλεισε με χαρακτηριστική ευκολία ( 6-1 συνολικά). Φέτος, ο Στόικοβιτς εμπιστεύθηκε για τον πάγκο της ομάδας τον Βάλτερ Ζένγκα, όμως, οι « ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην τέταρτη θέση με πέντε πόντους διαφορά από την πρωτοπόρο Παρτιζάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK