ΑΕΚ και Ολυμπιακός ήθελαν... ΠΑΟ. Ο ΠΑΟΚ τον "ρίχνει"...

ΑΕΚ και Ολυμπιακός τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής κανονισμού για τη χορήγηση αδειών, ο ΠΑΟΚ στάθηκε εμπόδιο κι αναπόφευκτα δεν συγκεντρώθηκαν τα 3/4 των ΠΑΕ προκειμένου να περάσει η πρόταση. Μία πρόταση που, αν περνούσε, θα ευνοούσε τον Παναθηναϊκό. Πλέον τον... υποβιβάζει!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Χρήστος Δώνης EUROKINISSI

ΑΕΚ και Ολυμπιακός τάχθηκαν υπέρ της σωτηρίας του Παναθηναϊκού (και όλων των άλλων ομάδων με προβληματικό φάκελο) συνυπογράφοντας επί της ουσίας την πρόταση για την αλλαγή στη διαδικασία αδειοδοτήσεων με στόχο ν' απαλειφθεί ως ποινή ο υποβιβασμός.

Παρόλα αυτά μετά το δευτεριάτικο Δ.Σ της Super League ένα "θρίλερ" με... background υποβιβασμού αρχίζει για τον Παναθηναϊκό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία και πρότεινε να μην τιμωρούνται οι ομάδες με υποβιβασμό που δεν θα εξασφαλίσουν άδεια από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά κόντρα στις προβλέψεις και παρά το γεγονός πως βρήκε τη στήριξη του Ολυμπιακού, η πρόταση δεν υπερψηφίστηκε. Βάσει κανονισμού, θα έπρεπε να συλλέξει τα 3/4 των ΠΑΕ, κάτι που δεν συνέβη.

Ο βασικός λόγος; Η στάση, ως και αναπάντεχη, που τήρησε ο ΠΑΟΚ ("ναι" από του χρόνου), με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει κι άλλους.

Εάν ίσχυε η πρόταση της ΑΕΚ που στηριζόταν στις δυσκολίες των ΠΑΕ με τα εγγυημένα έσοδα που χάνονταν από τη διακοπή της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης, ο Παναθηναϊκός και οι υπόλοιπες ομάδες θα ξεπερνούσαν τον κίνδυνο να μην αδειοδοτηθούν.

ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Πανιώνιος Λαμία ήταν υπέρ της "κιτρινόμαυρης" πρότασης. Την καταψήφισαν αντίθετα ΠΑΟΚ, ΠΑΣ, Πλατανιάς, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ενώ ο Λεβαδειακός δεν πήρε μέρος, η Ξάνθη δήλωσε "παρών" και λευκό η Κέρκυρα.

"ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ"

Πώς δικαιολόγησαν από την... Τούμπα τη θέση τους; " Η ιδέα είναι πολύ καλή να αλλάξει η ποινή αφού ο υποβιβασμός είναι βαριά ποινή. Ο ΠΑΟ είναι ιστορικό σωματείο και η θέση του είναι στην 1η κατηγορία. Από 'κει και πέρα όμως όταν πέρυσι έχει υποβιβαστεί ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Ηρακλής για τον ίδιο λόγο είναι άδικο να μείνει ο ΠΑΟ. Αν μπορούσε να βρεθεί λύση να είναι και ο Ηρακλής στην 1η κατηγορία θα ήμασταν υπέρ. Αλλά υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε κατά της αλλαγής της πρότασης ενώ και το σημείο που έρχεται η πρόταση είναι ακατάλληλη, μπορούμε να ψηφίσουμε τώρα για το 2019-20".

Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟ

Όσα ήθελε να πει, ο Αλέξης Κούγιας τα είπε... δημοσίως λέγοντας " δυστυχώς τα νέα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ευχάριστα, με πλειοψηφία πολύ μεγάλη και με μια ελάχιστη μειοψηφία, οι συνάδελφοί αποφάσισαν σε περίπτωση που δεν αδειοδοτηθεί μια ανώνυμη εταιρία να υποβιβαστεί όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Χωρίς καμία έκπτωση. Η προσωπική μου θέση ήταν να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός και την ανέπτυξα κιόλας, αλλά σαν Κούγιας και σαν ΑΕΛ δεν θα μπορούσα ποτέ να βάλω την υπογραφή μου. Κι ενώ είχα την ίδια άποψη με τους συναδέλφους ότι θα ήταν άδικο να είχαμε υποβιβάσει τον Ηρακλή για τον ίδιο λόγο, η ΑΕΛ κι εγώ προσωπικά ψήφισα να αλλάξει ο κανονισμός και να μην υποβιβαστεί μια ομάδα που δεν αδειοδοτηθεί. Όμως η πλειοψηφία ήταν υπέρ να μην αλλάξει η νομοθεσία και να πέφτει όποιος δεν πάρει άδεια. Εύχομαι αυτή η απόφαση να βοηθήσει το ποδόσφαιρο γιατί όπως και η ΑΕΚ όταν έλειπε, έτσι κι ο Παναθηναϊκός αν λείψει, το ποδόσφαιρό μας θα είναι φτωχότερο".

Επισημαίνουμε ότι οι ομάδες έχουν προθεσμία να καταθέσουν στο αρμόδιο όργανο το φάκελο Αδειοδοτήσεων ως την 31η Μαρτίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK