Σπουδαίο wonderkid του Football Manager που αγόρασε η Παρί 42 εκατ. ευρώ σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο

Ήταν ένα από τα πιο hot ονόματα του αργεντίνικου ποδοσφαίρο κι όλα δείχνουν πως θα πατήσει φρένο στην καριέρα του.

PSG's newly signed midfielder, Argentinian Javier Matias Pastore, center, challenges for the ball with Differdange's Michel Kettenmeyer, right, and Andre Rodrigues, left, during the Europa League qualifying first leg soccer match, Differdange 03 against Paris Saint Germain at Josy Barthel stadium in Differdange, Luxembourg, Thursday, Aug. 18, 2011. (AP Photo/Mathieu Cugnot)
Ο Χαβιέρ Παστόρε το 2011 με τη φανέλα της ΠΣΖ ASSOCIATED PRESS

Πέρασαν τα χρόνια και για τους λάτρεις του Football Manager ο Χαβιέρ Παστόρε ήταν και θα είναι ένα από τα καλύτερα wonderkid που εμφανίστηκαν ποτέ στο παιχνίδι προσομοίωσης, όπως και στην πραγματική ζωή βέβαια αφού ο Αργεντινός έκανε αξιοπρεπή καριέρα με μεταγραφές που το κόστους τους πλησίασε τα 75.000.000 ευρώ.

Στα 34 πλέον ο 29 φορές διεθνής με την Αλμπισελέστε σκέφτεται περισσότερο από ποτέ να πει αντίο στη δράση και να κρεμάσει τα παπούτσια του. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Παστόρε χαρακτήρισε ως "θαύμα" την επιστροφή του στο γήπεδο, καθώς νιώθω πόνους που τον εμποδίζουν να το κάνει σημειώνοντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο της απόσυρσης.

Τελευταία ομάδα του πάλαι ποτέ wonderkid ήταν η Κατάρ από την οποία έμεινε ελεύθερος το προηγούμενο καλοκαίρι. Θυμίζουμε πως ο Παστόρε πέρασε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού όταν τον είχε εντοπίσει η Παλέρμο και τον αγόρασε αντί 400.000 ευρώ από την Ουρακάν το 2009.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2011 η Παρί Σεν Ζερμέν εκταμίευσε 42.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Η συνεργασία των δύο πλευρών διήρκησε έως το 2018 όταν ο παίκτης πουλήθηκε από τους Γάλλους στην Ρόμα 24.700.000 ευρώ. Το '21 ο Παστόρε έμεινε ελεύθερος, συμφώνησε με την Έλτσε για να τελειώσει στο Κατάρ η οποία εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας του.

Διαβάστε περισσότερα

Πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έβγαλε από την ανεργία τον Εμβιλά

Τι λένε οι Ιταλοί για το μισθό του Κώστα Μανωλά στην Σαλερνιτάνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK