Στ. Γιαννακόπουλος: "Δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο"

Στ. Γιαννακόπουλος: "Δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο"
Έχουν περάσει μόλις δύο μέρες από το φινάλε του φετινού ταξιδιού της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι διεθνείς μας μετά την χρονιά-ορόσημο και την κούπα στην Πορτογαλία, δεν μπόρεσαν να πάρουν το "εισιτήριο" για τα γήπεδα της Γερμανίας. Πλέον, όλοι μιλούν για την περίφημη ανανέωση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ παράλληλα είμαστε στο περίμενε για την απάντηση του Ότο Ρεχάγκελ σχετικά με την ανανέωση ή όχι του συμβολαίου του. Για το θέμα της ανανέωσης και όχι μόνο, μίλησε στην αθλητική εφημερίδα "Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ" ένα από βασικά μέλη της Εθνικής, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Πως αντιλαμβάνεσαι το θέμα της ανανέωσης;

"Μα ήδη έχει γίνει ανανέωση στην ομάδα σε σχέση με το Euro. Κλήθηκαν αρκετοί νέοι παίκτες, αλλά δεν είναι εύκολο να μπεις από τη μία στιγμή στην άλλη στην ομάδα. Η κληρονομιά είναι βαριά και μόνο η κλήση αποτελει τιμή για τον κάθε νέο παίκτη, ο οποίος πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τον προηγούμενο για να αγωνιστεί από τις ευκαιρίες που θα του δοθούν"

Ο κόσμος σας στηρίζει. Πως βλέπεις αυτή τη συμπεριφορά;

"Μιλάμε για ευρωπαϊκή συμπεριφορά από τον κόσμο. Καμία σχέση με την πατροπαράδοτη ελληνική συμπεριφορά προηγούμενων ετών. Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Νομίζω ότι ο ίδιος κόσμος που χειροκρότησε την ομάδας στο ματς με τη Γεωργία θα ξαναέρθει και το έδειξε εμπράκτως, αφού είχαμε σχεδόν αποχαιρετήσει την διοργάνωση. Υπάρχει επίπεδο και νομίζω ότι ασχέτως αποτελεσμάτων ο κόσμος έρχεται, στηρίζει και αγαπάει την ομάδα".

Κάτι που φυσικά το έχετε δημιουργήσει εσείς και ο Ότο Ρεχάγκελ. Το τοπίο παραμένει θολό σχετικά με την παραμονή του προπονητή σας ή, όχι. Αλήθεια, όμως. Πίσω από αυτόν, το χάος;

"Ολα τα παιδιά έχουμε ταχτεί υπέρ της παραμονής του. Δεν είναι όμορφο να λέμε πίσω από αυτόν το χάος. Είναι στη φύση των παικτών και των προπονητών να προσφέρουν το έργο τους και να αποχωρούν. Οι ομάδες, όμως, μένουν και ποτέ δεν θα αλλάξει αυτό. Πάντα θα υπάρχει διάδοχη κατάσταση σε όλες τις ομάδες. Μόνο οι παίκτες και οι προπονητές έρχονται και παρέρχονται".

Πράγματι έχει κλείσει ο κύκλος αυτής της ομάδας, όπως λέγεται;

"Δεν τάσσομαι υπέρ αυτής της άποψης γιατί μπορεί να έχει κλείσει μεμονωμέν, για μερικά παιδιά. Μπορεί. Τα παιδιά ξέρουνε καλύτερα τι έχουν να δώσουν ακόμα ή, αν δεν έχουν να δώσουν κάτι παραπάνω. Τώρα, βέβαια είναι και της μόδας να το λέμε αυτό. Εχει βγει μία καραμέλα ότι έκλεισε ο κύκλος, αλλά δεν είναι έτσι. Δηλαδή, αν προκρινόμασταν δεν θα έκλεινε;".

Ολα αυτά, όμως έρχονται μετά τον αποκλεισμό που, αν μη τι άλλο, παραδέχεστε όλοι σας ότι δεν ήταν άδικος...

"Βέβαια, κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο έκλεισε ένας κύκλος μίας ομάδας. Οσοι αισθάνονται ότι έχουν κλείσει τον κύκλο τους μπορούνε να βγούνε και να πούνε ότι, "τελείωσα εγώ, δεν μπορώ να δώσω κάτι άλλο". Οταν έχεις προσωπικότητα σαν ποδοσφαιριστήςε ξέρεις πότε θα πρέπει να τελειώσεις την διεθνή σου καριέρα. Οχι της συλλογικής. Πολλοί παίκτες έχουν πει ότι δεν πάει άλλο στην Εθνική, είτε για να αφοσιωθούν στο σύλλογο τους, είτε για οτιδήποτε. Ξέρεις μέχρι που είναι τα όρια σου και τι μπορείς να δώσεις αν έχεις προσωπικότητα γιατί γνωρίζεις να διακρίνεις και να αισθάνεσαι τις καταστάσεις κάθε δεδομένη στιγμή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK