Στανόγεβιτς: Έγινε του Βούκιτς όχι του Μίχελ

Ο Αντώνης Τσακαλέας θυμάται τις αρχικές τοποθετήσεις του ΠΑΟΚ στο θέμα προπονητή και εξηγεί το πως φτάσαμε στον -άγνωστο στους περισσότερους- Σέρβο Στανόγεβιτς, με ολίγη από Λούμπος Μίχελ που αυτή τη φορά δεν πέρασε το δικό του "θέλω" στον Ιβάν Σαββίδη...

Στανόγεβιτς: Έγινε του Βούκιτς όχι του Μίχελ

Όταν ο ΠΑΟΚ ξεκινούσε και επίσημα την αναζήτηση του διαδόχου του Βλάνταν Ίβιτς, οι ασπρόμαυροι είχαν περιγράψει το προφίλ του προπονητή που έψαχναν. Ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς ταιριάζει 100% στη περιγραφή που είχε δώσει ο ΠΑΟΚ για να προϊδεάσει τους πάντες, όμως τα ονόματα προπονητών που... πρόλαβαν και ακούστηκαν αυτό το δεκαήμερο κάνουν την επιλογή Στανόγιεβιτς να μοιάζει "φτωχή".

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Όταν οριστικοποιήθηκε η λύση της συνεργασίας με τον Βλάνταν Ίβιτς, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές της αναζήτησης του αντικαταστάτη του, μέσα στο εξής πλαίσιο:

«Ο Λούμπος Μίχελ έχει προχωρήσει ήδη σε διαπραγματεύσεις. Δεν έχουμε πανικό. Δεν χρειάζεται να στήσουμε κάποιο πλάνο από την αρχή. Θα καταλήξουμε σε έναν προπονητή που θα ταιριάζει στο πλάνο και θα το εξελίξει. Δεν είναι το όνομά του η προτεραιότητα, αλλά η δυνατότητά του να δουλέψει υπό πίεση πρωταθλητισμού, να κυνηγάει όλους τους μεγάλους στόχους και να εξελίξει τους ποδοσφαιριστές. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας πιστεύουμε ότι θα έχουμε ανακοινώσει προπονητή».

ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η αλήθεια είναι πως όλα όσα είχαν ειπωθεί την περασμένη Παρασκευή, έγιναν πράξη. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σε πανικό, και αυτό φάνηκε από την ομαλή εξέλιξη του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί. "Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας" είχε να πει οι ασπρόμαυροι και αυτό έγινε. "Δεν είναι το όνομά του η προτεραιότητα" και όντως ο Στανόγιεβιτς δεν είναι κάποιος προπονητής γνωστός στην Ελλάδα, και το όνομά του όχι μόνο δεν έκανε γκολ στους φίλους του Δικεφάλου του βορρά αλλά έφερε επιφυλακτικότητα και ερωτηματικά.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το "κε σκε σε Στανόγιεβιτς" ακούστηκε αρκετά το πρωί της Παρασκευής. Το κριτήριο της δυνατότητας “να έχει δουλέψει υπό πίεση πρωταθλητισμού” το έχει, καθώς έχει κατακτήσει το νταμπλ στην Σερβία με την Παρτιζάν, εκεί που οι καταστάσεις σε ήττες στα ντέρμπι και η μουρμούρα είναι στα... Ελληνικά επίπεδα.

ΕΝΑΣ "ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΙΒΙΤΣ"

Λόγω καταγωγής και ηλικίας, ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς μοιάζει να είναι ένα... Βλάνταν Ίβιτς, με μια λίγο μεγαλύτερη δόση εμπειρίας. Ο Δικέφαλος του βορρά έψαχνε έναν προπονητή “που θα ταιριάζει στο πλάνο και θα το εξελίξει” και ο Στανόγιεβιτς ταιριάζει και σε αυτό το κριτήριο που τέθηκε. Έτσι όπως πάει το πράγμα, η ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής όσον αφορά το προφίλ του νέου τεχνικού έγινε... λες και είχε κλείσει ο Στανόγιεβιτς και οι ασπρόμαυροι έδειξαν από το πρώτο λεπτό το στίγμα τους, εξαντλώντας παράλληλα τις πιθανότητες για αλλαγή πλεύσης.

Γι ' αυτό και οι κινήσεις του Λούμπος Μίχελ, ο οποίος ουσιαστικά κλήθηκε να διαπιστώσει αν θα μπορούσε να φέρει στην ζυγαριά του Ιβάν Σαββίδη μια άλλη περίπτωση τεχνικού, με ό,τι εκείνος θα "κουβαλούσε". Ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής έκανε επαφές, μάζεψε ό,τι μπορούσε και τα παρουσίασε στα μέσα της εβδομάδας στον Σαββίδη, ο οποίος προτίμησε να πάει στην... πεπατημένη της περσινής σεζόν, ακούγοντας τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς, έναν άνθρωπο την γνώμη του οποίου τη μετράει πολύ.

Η ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η "ΛΑΜΨΗ"

Με βάση το βιογραφικό του Στανόγιεβιτς η διαδοχή είναι ομαλή, αλλά με βάση τα όσα έψαξε ο Λούμπος Μίχελ για να αλλάξει ρότα στο πλάνο ή προσγείωση είναι ανώμαλη. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε προπονητή τον Πάολο Σόουζα ή τον Μιρτσέα Λουτσέσκου και πήγε τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς.

Ψάχτηκε, ρώτησε να μάθει το τι θα έπρεπε να κάνει για να βάλει ένα τέτοιο "γρανάζι" στη μηχανή του και κατάλαβε πως γι' αυτό το... γρανάζι, θα έπρεπε ουσιαστικά να αλλάξει και κινητήρα. Προτίμησε να κρατήσει τη μηχανή που είχε, και να αλλάξει γρανάζι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK