Στανόγεβιτς και Μαντσίνι φέρνουν πίσω τον Μακ!

Η αγάπη του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς για σύστημα με δύο επιθετικούς και η αλλαγή στον πάγκο της Ζενίτ με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να διαδέχεται τον Μιρτσέα Λουτσέσκου μπορούν να οδηγήσουν στην επιστροφή του Ρόμπερτ Μακ στον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Στανόγεβιτς και Μαντσίνι φέρνουν πίσω τον Μακ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα χρόνο πριν από την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ έχει στον πάγκο του προπονητή που παίζει με δυο επιθετικούς, και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης απομάκρυνε τον Μιρτσέα Λουτσέσκου από την άκρη που πάγκου της προσλαμβάνοντας στη θέση του τον Ρομπέρτο Ματσίνι. Με μια περίεργη μαθηματική εξίσωση, αν προσθέσει κανείς αυτά τα τρία γεγονότα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η επιστροφή του Ρόμπερτ Μακ στον ΠΑΟΚ.

Η επιστροφή του Ρόμπερτ Μακ στην Τούμπα είναι μια υπόθεση για την οποία ο ΠΑΟΚ έχει τρία ισχυρά “στηρίγματα” να πατήσει προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ναι, είναι δύσκολη, αλλά συνάμα είναι και εφικτή, αρκεί να... συνωμοτήσουν κάποια πράγματα.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΝΟ1: Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

Ο προπονητής που εισηγήθηκε την απόκτηση του Ρόμπερτ Μακ, Μιρτσέα Λουτσέσκου, απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η αποτυχία εξασφάλισης ενός εκ των δυο εισιτηρίων που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ (τα οποία πήρε τη Σπαρτάκ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας) ήταν ο κύριος λόγος που οι ιθύνοντες της Ρωσικής ομάδας έδειξαν στον Ρουμάνο τεχνικό την πόρτα της εξόδου, ενώ παράλληλα προχώρησαν στην πρόσληψη του Ρομπέρτο Μαντσίνι, δείχνοντας για μια ακόμα φορά την οικονομική τους δύναμη.

Ο Ιταλός τεχνικός δεν πήρε απλά τη σκυτάλη από τον Λουτσέσκου, αλλά μαζί και μια... μεγάλη βαλίτσα ως μπάτζετ, το οποίο καλείται και να αξιοποιήσει. Οι μέρες του Ρόμπερτ Μακ στην Αγία Πετρούπολη είναι μετρημένες, καθώς στην θέση του ο νέος τεχνικός αναμένεται να φέρει παίκτη(-ες). Πριν από μερικές ημέρες, ο Μακ δήλωνε πως δεν θα το βάλει κάτω και θα παλέψει για να έχει θέση στο ρόστερ της Ζενίτ ενόψει της επόμενης σεζόν. Θέση, ναι, μπορεί να έχει στο ρόστερ, γενικότερα. Στην 22άδα ας πούμε, διότι για ενδεκάδα, τα... εμπόδια θα είναι πολλά.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΝΟ2: Η ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΡΩΣΙΑ

Ο Ρόμπερτ Μακ είναι μέλος της εθνικής ομάδας της Σλοβακίας, που μετά την παρουσία της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στα γήπεδο της Γαλλίας το 2016, έχει βάλει πλώρη για την τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου, που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας. Οι Σλοβάκοι είναι στην δεύτερη θέση στον όμιλό τους, στο -2 από την Αγγλία, στο +1 από την Σλοβενία και στο +4 από Σκωτία. Στο τελευταίο χρόνο πριν από την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, ο Ρόμπερτ Μακ γνωρίζει πως για να κρατήσει “ζεστή” τη θέση του στην εθνική ομάδα της Σλοβακίας, θα πρέπει να έχει αγωνιστικούς ρυθμούς. Κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί στην Ζενίτ μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΝΟ 3: Ο ΠΑΟΚ... ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡ

Το “διαβατήριο” του Ρόμπερτ Μακ για την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ήταν τα 20 γκολ που πέτυχε την σεζόν 2015-16, με τον Ιγκόρ Τούντορ να φέρει στην Τούμπα το 3-4-1-2, με τον Μακ να μετατρέπεται από εξτρέμ σε δεύτερο επιθετικό, να πατάει περιοχή και να “φορτώνει” τα αντίπαλα δίχτυα. Ένα χρόνο αργότερα, στον πάγκο του Δικεφάλου του βορρά βρίσκεται ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς, που βάζει στο “τραπέζι” σύστημα με δυο επιθετικούς, καθώς προανήγγειλε ότι θα δουλέψει ώστε να εφαρμόσει το 4-4-2. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει περιφερειακό επιθετικό και...τι πιο λογικό να του έρθει στο μυαλό ο πλέον πετυχημένος περιφερειακός επιθετικός που είχε όταν έπαιζε με δυο στην επίθεση;

Η ΣΟΥΜΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος επιθετικός ψάχνεται για το επόμενο βήμα στην καριέρα του με στόχο να βρει μια ομάδα στην οποία να έχει ρόλο βασικού ώστε με αυτό το τρόπο να κρατήσει ανοικτή τη θέση του στην εθνική ομάδα της Σλοβακίας με φόντο την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Η σούμα όλων αυτών βγάζει... ΠΑΟΚ με προϋποθέσεις. Κύρια δεν είναι άλλη από το οικονομικό. Ο Λούμπος Μίχελ είναι εκείνος που... πήγε τον Μακ στην Ζενίτ και γνωρίζει ποιες πόρτες να χτυπήσει για να μάθει το τι χρειάζεται ώστε ο Σλοβάκος να κάνει το αντίθετο δρομολόγιο. Ο Μακ “της Ζενίτ” δεν θα κοστίζει όσα ο Μακ “του ΠΑΟΚ”. Όμως ο ΠΑΟΚ ξέρει 1000% το που δίνει τα λεφτά του. Για την συγκεκριμένη κίνηση είναι αρκετά νωρίς, καθώς και η Ζενίτ θα ψάξει για την καλύτερη προσφορά, αλλά και ο Μακ θα δει αν... περνάει και άλλου η “μπογιά” του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK