Στη Μασσαλία ξεχύθηκαν στους δρόμους παρατώντας τη Μαρσέιγ!

Την ίδια στιγμή που η Ολιμπίκ έδινε μάχη στην Τουλούζη, περισσότεροι από 70.000 μαζεύτηκαν στη συγκέντρωση που οργάνωσε ο Μελανσόν στη Μασσαλία!

Supporters of French hard-left presidential candidate, Jean-Luc Melenchon, are gathered in Marseille's Old Port, southern France, to attend a campaign rally, Sunday, April 9, 2017. The two-round presidential election is set for April 23 and May 7. (AP Photo/Claude Paris)
Supporters of French hard-left presidential candidate, Jean-Luc Melenchon, are gathered in Marseille's Old Port, southern France, to attend a campaign rally, Sunday, April 9, 2017. The two-round presidential election is set for April 23 and May 7. (AP Photo/Claude Paris) AP

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν είναι έτοιμος να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας, υποστηριζόμενος από τα κόμματα της Αριστεράς, σ' έναν διευρυμένο μέτωπο κόντρα στο νεοφιλελευθερισμό, στην οικονομική παγκοσμιοποίηση και στις πολεμικές επιλογές του ΝΑΤΟ.

Η δημοφιλία του 66χρονου πολιτικού, με ρίζες από το Μαρόκο, έχει ανέβει το τελευταίο διάστημα μετά τα τηλεοπτικά debate απέναντι στους έτερους υποψηφίους (Λεπέν, Φιγιόν, Μακρόν), ιδίως σε εργατικά κέντρα που μαστίζονται από φτώχεια, και η δυναμική του αυτή αποτυπώθηκε στη συγκέντρωση που οργάνωσε την Κυριακή στη Μασσαλία. Όπως μετέδωσαν γαλλικά Μέσα, στους δρόμους γύρω από τη διάσημη μαρίνα μαζεύτηκαν περισσότεροι από 70.000 πολίτες, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα Μελανσόν.

Τούτο σήμαινε ταυτόχρονα πως ο κόσμος της πόλης... γύρισε την πλάτη στη Μαρσέιγ, η οποία την ίδια ώρα έμενε στο 0-0 με την Τουλούζ εκτός έδρας και δεν κατάφερνε να εκμεταλλευτεί την απρόσμενη συντριβή που υπέστη η Λιόν το Σάββατο (4-1 από τη Λοριάν) για να μειώσει την απόσταση από την τέταρτη θέση. Μάλιστα η ομάδα του Γκαρσιά έπεσε έκτη, πίσω από την Μπορντό που την προσπέρασε.

Στη Μασσαλία ξεχύθηκαν στους δρόμους παρατώντας τη Μαρσέιγ!

Αντιθέτως ο Μελανσόν παλεύει για να βγει... δεύτερος και να πάρει το εισιτήριο για το β' γύρο, με στόχο να φρενάρει την προσπάθεια ανέλιξης της ακροδεξιάς που εκφράζει η Λεπέν στον προεδρικό θώκο.

Photo Credits: AP Photo/Claude Paris

News 24/7

24MEDIA NETWORK