Στην Ιταλία ο Μαλεζάνι

Στην Ιταλία ο Μαλεζάνι

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής
Μπορεί η σεναριολογία να φουντώνει -όπως είναι φυσιολογικό σε αυτές τις περιπτώσεις-, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τη δεδομένη στιγμή υφίσταται θέμα αντικατάστασης του Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Βαρδινογιάννης στηρίζει και θα στηρίξει τον Ιταλό τεχνικό στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού», τουλάχιστον όσο ο ίδιος παραμένει πεπεισμένος ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Η στήριξη στο πρόσωπο του Μαλεζάνι έχει καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια και όχι απλή προσωπική εκτίμηση ή ανασφάλεια ως προς την διαδοχή. Ο κ. Βαρδινογιάννης είναι αποφασισμένος να επιμείνει στην επιλογή του και μόνον εάν τα ανεπιτυχή αποτελέσματα συνεχιστούν σε βαθμό τέτοιο που να καθιστούν απαγορευτική την συνέχιση της συνεργασίας, θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να αναθεωρήσει τα πλάνα του.

Σε κάθε πάντως περίπτωση, το θέμα προπονητή δεν θα έμπαινε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Έως την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος (θυμίζουμε ότι οι δύο προηγούμενες απομακρύνσεις τεχνικών του Παναθηναϊκού αποφασίστηκαν σε νεκρό -αγωνιστικά- χρόνο) υπάρχει χρόνος για να ανατραπούν τα δεδομένα.
Διαφορετικά…

Στην Ιταλία ο "Μάλε"

Το ρεπό που παραχώρησε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι στους ποδοσφαιριστές του, το εκμεταλλεύτηκε και ο ίδιος και από το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται στην πατρίδα του.

Θα επιστρέψει την Τρίτη και λογικά θα βρίσκεται στην προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας. Εκεί ίσως δώσει το παρών και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και αυτή τη φορά όχι για να ακολουθήσει απλά κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής με τον Ρότζερ Σπράι, αλλά για να καταστήσει σαφές ότι ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι είναι το απόλυτο "αφεντικό" στους "πράσινους" και έχει την σύμφωνη γνώμη ιδιοκτησίας και διοίκησης για να προχωρήσει σε τομές που κρίνει αναγκαίες.

Ο Ιταλός τεχνικός περιμένει να δει στην προπόνηση και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, που και την Δευτέρα χθες βρέθηκε στην Παιανία και δοκίμασε και φουλ ρυθμούς, αν και δεν ολοκλήρωσε το πολύ δυνατό πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης δεν ξεφεύγει από το κλίμα εκκλήσεων για πίστωση χρόνου και σε μήνυμα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, υπογραμμίζει:

" Με ηρεμία και όχι με πανικό καλείται να αντιμετωπίσει το πιο απαισιόδοξο και καταστροφικό ξεκίνημα του τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός. Ηρεμία που δεν πρέπει να μεταφράζεται σε νωχελικότητα, αλλά σώφρων σκέψη που θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα και παράλληλα την αγωνιστική ανάκαμψη που χρειάζεται η ομάδα για να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της.

Οι δυνατότητες του ΠΑΟ δεν είναι αυτές που έδειξε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αλλά πολύ περισσότερες. Η ομάδα πρέπει να αποδείξει πλέον σε όλους ότι τα ατυχή αποτελέσματα αποτελούν παρελθόν και η κακή παρένθεση της έναρξης του πρωταθλήματος να κλείσει εδώ και τώρα.

Δουλειά, επιμονή και πάνω από όλα ηρεμία είναι τα τρία σημαντικότερα στοιχεία που θα αναστυλώσουν την ομάδα και θα την βοηθήσουν να ανακάμψει και να προχωρήσει στο φετινό πρωτάθλημα ".

Εκτός ο Μπίσκαν

Μπορεί δεχόμενος σχετική ερώτηση στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Λιβαδειά, να απέφυγε τις προσωπικές αναφορές, ωστόσο ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι προτίθεται να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Ιγκόρ Μπίσκαν, αφού βλέπει ότι δεν είναι στην παρούσα φάση σε κατάσταση να προσφέρει και με την εμμονή του να τον χρησιμοποιεί κινδυνεύει να τον απομυθοποιήσει στα μάτια των φίλων του Παναθηναϊκού.

Ίσως μάλιστα η συγκεκριμένη κίνηση να μην είναι και η μοναδική στην οποία θα προχωρήσει, αλλά καλύτερα να αναμένουμε τις δύο επόμενες προπονήσεις πριν μορφώσουμε την οποιαδήποτε άποψη.

Περίπτωση να μείνει εκτός αρχικής ενδεκάδας και ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε είναι πολύ πιθανή, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής. Βεβαίως οι συμπαίκτες του δεν εισέπραξαν πρόθυμα τις αιχμές του, χωρίς να του παραγνωρίζουν το δικαίωμα να εκφράζεται.

Απλώς η πλειοψηφία υποστήριξε ότι η άποψή του θα έπρεπε να κατατεθεί και να συζητηθεί εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος και όχι δημόσια. Πόσο δε μάλλον όταν ο Νιγηριανοπολωνός φορ ανήκει σε εκείνους τους ποδοσφαιριστές που ουδέποτε άνοιξαν το στόμα τους να πουν ο,τιδήποτε ακόμη κι όταν προκλήθηκαν να καταθέσουν την γνώμη τους σε συζητήσεις που έλαβαν χώρα στα αποδυτήρια με πρωτοβουλία των αρχηγών το τελευταίο διάστημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK