Στο μηδέν έμειναν Ηρακλής και ΠΑΟΚ

Στο μηδέν έμειναν Ηρακλής και ΠΑΟΚ

Ηρακλής και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που έριξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι πήραν τον πρώτο πόντο τους στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ και οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς νίκη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, με την ισοπαλία να συντηρεί την απόλυτη ισορροπία στην παράδοση εντός Καυταντζογλείου (11-24-11). Μοιραίος για τον Ηρακλή ο Χοσέ Εστέμπαν Χερέρα, ο οποίος σπατάλησε τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (26-30).
Δεν τα κατάφερε η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Ηττήθηκε εκτός έδρας με 1-0 από τη Ντνίπρο Ντνιπρόπετροφς, εξ αιτίας ενός τέρματος του Σελάγεφ ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα. Στη βαθμολογία παραμένει πέμπτη με 15 πόντους, οκτώ λιγότερους από την πρωτοπόρο Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο Σάββας Κωφίδης δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα. Πρίττας και Λαβάλ πήραν θέσεις στον κεντρικό άξονα, με τους Μουράτι και Επαλέ στα άκρα, ενώ οι Παντελής Καπετάνος και Χοσέ Χερέρα αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.
Από την άλλη, ο Γιώργος Κωστίκος έδωσε την ευκαιρία στον Ντάνιελ Φερναντέζ να κάτσει κάτω από τα δοκάρια, αλλά και στον Γιασεμή Γιασεμάκη να πλαισιώσει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στη γραμμή κρούσης. Με επιθετικούς προσανατολισμούς και οι Φουτσίνι – Σικαμπάλα, ενώ θέση κοντά στον Θοδωρή Ζαγοράκη πήρε ο Σωτήρης Μπαλάφας.

Από τα πρώτα λεπτά έγινε εμφανές το ότι η δυνατή βροχή που προηγήθηκε του αγώνα βάρυνε τον αγωνιστικό χώρο, καθιστώντας τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών δύσκολες. Μετά από ένα νευρικό 25λεπτο, ο Ερέρα αναθέρμανε το ενδιαφέρον του κόσμου, όταν εκμεταλλεύτηκε κόντρα πάνω στους Μουράτι και Ακιέλ, είδε τη μπάλα να του στρώνεται στο σημείο του πέναλτι αλλά το πλασέ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα χαμηλά, στο δεξί δοκάρι του Φερναντέζ. Ό,τι καλύτερο για να ανέβει ο ρυθμός.

Ο Αργεντινός φορ του "Γηραιού" πιστοποίησε το προαναφερθέν μόλις δύο λεπτά αργότερα, στο 28’, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την ατομική προσπάθεια του Μουράτι, ο οποίος απέφυγε ακόμη και τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, έδωσε τη πάσα στο συμπαίκτη του όμως εκείνος δεν έστειλε τη μπάλα στην εστία την οποία κάλυπτε μόνο ο Ουντέζε. Δύο εξαιρετικές ευκαιρίες είχαν πάει χαμένες, η μία στο δοκάρι και η άλλη άουτ. Ο Ερέρα, ολοκλήρωσε, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, το χατ τρικ (απόκρουση, άουτ, δοκάρι) που απεχθάνονται όλοι οι επιθετικοί. Αυτή τη φορά, έφυγε από τα δεξιά, βρέθηκε μόνος του απέναντι στο Φερναντές αλλά ο 22χρονος Πορτογάλος του στέρησε τη χαρά του γκολ για ακόμη μία φορά.

Δίχως να φορτσάρει, ο Ηρακλής δημιούργησε κάθε προϋπόθεση για το γκολ αλλά δεν τα κατάφερε και οι παίκτες του είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι γι’ αυτό. Όσο για τον ΠΑΟΚ, αφήστε το καλύτερα. Ένα χλιαρό σουτ του Ζαγοράκη και μία κίνηση του Σικαμπάλα, αμφότερες οι ενέργειες χωρίς ουσία, κρίνονται ελάχιστη συγκομιδή για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Η επανάληψη άρχισε με τον Κωφίδη να περνάει στο παιχνίδι τον Παναγιώτη Δρούγα, αντί του Μπάμπη Περπερίδη. Μπορεί ο ρυθμός να μην ήταν ιδιαίτερα γρήγορος αλλά ο μικρόσωμος ακραίος έκανε αισθητή τη παρουσία του όταν στο 64ο λεπτό έκανε την ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μουράτι έστειλε τη μπάλα μερικούς πόντους δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φερναντέζ.

Από τη στιγμή που ούτε και αυτή η ευκαιρία ήταν αρκετή για τον Ηρακλή ώστε να ανοίξει το σκορ, οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν και κέρδισαν μερικά μέτρα στο γήπεδο, δίχως πάντως κάτι το συγκλονιστικό. Αντίθετα, η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους, όταν επτά λεπτά πριν το τέλος ο Επαλέ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά αλλά το τελείωμά του ήταν δυσανάλογο της υπόλοιπης προσπάθειάς του.

Αν ψάξει κάποιος για διακριθέντες, θα τους βρει στα πρόσωπα των Μουράτι και Δρούγα για την ομάδα του Σάββα Κωφίδη. Ουντέζε και Φουτσίνι προσπάθησαν κατά τι παραπάνω από τον "δικέφαλο".


Οι συνθέσεις
Ηρακλής: Αμπάρης, Περπερίδης (46’ Δρούγας), Σεγκιρί, Παπαζαχαρίας, Σνάουτσνερ, Πρίττας, Λαβάλ, Επαλέ, Μουράτι, Χερέρα (66’ Λαγός), Π. Καπετάνος (60’ Φορτούζι).
ΠΑΟΚ: Φερναντέζ, Ακιέλ (59’ Ανδράλας), Μέγκαχεντ, Ουντέζε, Χαραλάμπους, Ζαγοράκης, Μπαλάφας, Φουτσίνι, Σικαμπάλα (68’ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηράκλειο)

Σκόρερς:
Κίτρινες: Σνάουτσνερ, Φορτούζι – Σικαμπάλα, Γιασεμάκης, Φουτσίνι
Κόκκινες:

Εισιτήρια: 7.180
Εισπράξεις: 103.000 ευρώ




News 24/7

24MEDIA NETWORK