Matchday 12/1: Ο Ελ Αραμπί δεν βλέπει ανταγωνισμό

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα της Κυριακής (12/1) σε Ελλάδα και όχι μόνο.

Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε σε αναμέτρηση με τη Λαμία για τη Super League 1 2019-2020 στο ΔΑΚ Λαμίας, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020
Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε σε αναμέτρηση με τη Λαμία για τη Super League 1 2019-2020 στο ΔΑΚ Λαμίας, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ / EUROKINISSI SPORTS

Το χατ τρικ του Γιουσέφ ελ Αραμπί που οδήγησε σε νίκη τον Ολυμπιακό επί της Λαμίας, η άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου και η εκπληκτική εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου στη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί του Λαυρίου στο 'μικροσκόπιο' του Contra.gr.

Super League 1: Το 17/17 του Ελ Αραμπί

Βλέποντας την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ο προπονητής της Λαμίας, Άκης Μάντζιος, μοιάζει απίθανο να μην επέστησε την προσοχή των παικτών του σε δύο ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών που θα μπορούσαν και να μην αγωνίζονται σε αυτό τον κακό αγωνιστικό χώρο. Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί και ο Ματιέ Βαλμπουενά συνιστούν πολυτέλειες για τη Super League 1, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς τους χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα και δικαιώθηκε εν τέλει με τη νίκη 4-0, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πέρυσι τον είχε σοκάρει, αφήνοντάς τον εκτός κυπέλλου.

Κι όμως, ό,τι κι αν είπε ο τεχνικός των γηπεδούχων στους παίκτες του πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού για την 18η αγωνιστική, κανείς δεν φάνηκε να τον άκουσε. Ή να κατάφερε να τον υπακούσει. Μέχρι φέτος, όλοι γνώριζαν τι θα έκανε ο Άριεν Ρόμπεν όταν είχε την μπάλα δεξιά κι έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Αναλογικά με το ελληνικό επίπεδο, όλοι γνωρίζουν ότι ο Γάλλος θα προσπαθήσει να βγάλει ασίστ και ο Μαροκινός να σκοράρει, αλλά κανείς δεν μπορούσε να τους σταματήσει στη Λαμία. Το πρώτο γκολ στο 40' ήρθε από τη συγκεκριμένη συνεργασία, το δεύτερο ήταν αποτέλεσμα του επιθετικού ενστίκτου του Ελ Αραμπί, το 3ο ήρθε από πέναλτι του Βαλμπουενά, που εκτέλεσε χωρίς να... τραυματιστεί αυτήν τη φορά. Στο 4ο γκολ ο τελευταίος δεν είχε συμμετοχή, αφού είχε βγει από τον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Ο Ελ Αραμπί, όμως, ήταν εκεί, στο κατάλληλο σημείο, ώστε να σημειώσει χατ τρικ.

Με αυτά τα 3 γκολ σε 94 λεπτά αγώνα έφτασε τα 13 σε 1.259 και φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, με διαφορά 4 τερμάτων από τους Γιώργο Μανούσο (Ατρόμητος) και Κάρολ Σβιντέρσκι (ΠΑΟΚ). Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις 4 ασίστ του, τότε στα 17 παιχνίδια πρωταθλήματος όπου έχει αγωνιστεί, εμπλέκεται σε 17 τέρματα. Η αλήθεια είναι πως έναν τέτοιον επιθετικό είναι αδύνατον να τον σταματήσει ο Λουκάς Βύντρα, ο Βασίλης Πλιάτσικας ή ο Ντανιέλ Αντέτζο, οποιαδήποτε οδηγία κι αν άκουσαν στα αποδυτήρια.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΦΩΤΙΑ

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020
Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Ένα καλό 25λεπτο με ένα γκολ (το πρώτο του Χρήστου Δώνη μετά από 9 μήνες), φάσεις και δοκάρι, έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ κόντρα στον Πανιώνιο που με την αλλαγή του Γιάννη Μασούρα έγινε, για λίγο, πιο απειλητικός. Λίγο πριν από την ανάπαυλα, ο Φεντερίκο Μακέντα έκανε το 2-0 και στο 64' ο Εμανουέλ Ινσούα έβαλε το κερασάκι στην 'τούρτα' για το 3-0 στο παγωμένο και απρόσωπο ΟΑΚΑ, φέρνοντας τους 'πράσινους' σε θέση πλέι οφ (6ος).

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ετοιμάζεται πλέον για τον 'Γολγοθά' μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, έχοντας 3 ματς για το πρωτάθλημα με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, αυτό των πλέι οφ, αλλά και τη ρεβάνς κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι 'πράσινοι' παίζουν κατά σειρά με ΠΑΣ (εντός), Ξάνθη (εκτός), Ατρόμητο (εντός) και ΑΕΛ (εκτός). Ο Φλεβάρης μπαίνει με ντέρμπι, αφού στις 2 του μήνα υποδέχονται τον ΠΑΟΚ.

Η νίκη επί του προβληματικού, εφέτος, Πανιωνίου έχει μεγαλύτερη σημασία από το τρίποντο, αφού είναι η πρώτη που έρχεται τόσο εύκολα και δίνει ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια.

ΕΚΟ Basket League: Ο Παπαπέτρου ήταν καλύτερος στα τρίποντα από βολές

Στα προηγούμενα παιχνίδια στην ΕΚΟ Basket League, η συνήθεια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχε σχεδόν εξαλειφθεί. Η μοναδική 'κατοστάρα' ήταν κόντρα στον Πανιώνιο. Μάλιστα, στην προηγούμενη αγωνιστική έφτασε να δεχθεί τριψήφιο αριθμό πόντων και να μείνει στους 97, στην ήττα από την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι. Η ήττα στο Μιλάνο την Πέμπτη του άφησε μια πικρή γεύση, όμως η αντίδραση σε όλα αυτά είχε ονοματεπώνυμο: Ιωάννης Παπαγιάννης.

Ο διεθνής φόργουορντ ήταν εκπληκτικός στα 28:14 που αγωνίστηκε στη νίκη με 105-74 επί του Λαυρίου στο ΟΑΚΑ και τα ποσοστά του σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα θα γίνονταν πρωτοσέλιδα. Δεν είναι φυσικά οι 3/4 βολές, αλλά κυρίως τα 5/7 δίποντα και τα 4/5 τρίποντα, στα οποία προστέθηκαν 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Μαζί με το double double του Ντίνου Μήτογλου (11 πόντοι, 13 ριμπάουντ), οδήγησαν τους 'πράσινους' σε ακόμα μια νίκη, παρά τα 20 λάθη (τα 15 από κλεψίματα αντιπάλων).

Θα κάνει ζημιές στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός; Το Pod-όσφαιρο απαντά:

News 24/7

24MEDIA NETWORK