Συγκίνηση για τον ανάπηρο που σήμανε την έναρξη του Μουντιάλ (VIDEO)

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η τελετή έναρξης του Μουντιάλ, λίγα λεπτά πριν κάνουν την είσοδο τους στο γήπεδο οι παίκτες. Το εναρκτήριο λάκτισμα στη διοργάνωση, ελάχιστα πριν το δώσουν οι πρωταγωνιστές, το έδωσε ανεπίσημα ένας παράλυτος έφηβος με βοήθεια ρομποτικής εξάρτησης, σχεδιασμένη από Ελληνοβραζιλιάνο επιστήμονα.

Συγκίνηση για τον ανάπηρο που σήμανε την έναρξη του Μουντιάλ (VIDEO)

Μια πολύ μεγάλη και ανθρώπινη στιγμή, σε μια σπουδαία διοργάνωση. Οι Βραζιλιάνοι, με την πρωτοτυπία τους, κατάφεραν να δώσουν χαρά σε έναν άνθρωπο διαφορετικό από τους άλλους και παράλληλα να συγκινήσουν πολύ κόσμο.

Λίγο πριν την προγραμματισμένη σέντρα στο τουρνουά, στο γήπεδο μπήκε με τη βοήθεια ρομποτικής εξάρτησης, αλλά και συνανθρώπων του, ένας παράλυτος έφηβος, προκειμένου να σημάνει την έναρξη της μεγάλης γιορτής.

Έτσι, μέσα σε κλίμα μεγάλης αποθέωσης, ο νεαρός κλώτσησε ελάχιστα τη μπάλα και όλα είχαν ξεκινήσει. Η χαρά του δεν μπορούσε να εκφραστεί με λόγια, καθώς είδε ότι μετά την δυνατότητα να "περπατήσει" ξανά, οι άνθρωποι δεν τον ξεχνούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον εξωσκελετό έχει σχεδιάσει ο Ελληνοβραζιλιάνος επιστήμονας Μιγκέλ Νικολέλις, στο πλαίσιο του σχεδίου "Walk Again". Ο μεγάλος στόχος του είναι να καταργήσει τα αναπηρικά καροτσάκια και να καταφέρει να δώσει σε ανάπηρους μια πιο φυσιολογική καθημερινότητα.

Δείτε το VIDEO:

24MEDIA NETWORK