Συναντήθηκε με Βασιλειάδη και έβγαλε αισιοδοξία ο Μπαλτάκος

Τις απόψεις του για το θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή εξέφρασε ο Δημήτρης Μπαλτάκος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο Υφυπ Αθλητιμσου Γιωργος Βασιλειαδης συναντηθηκε με τον Δημητρη Μπαλτακο (προεδρο του Ερασιτεχνη Παναθηναικου) ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI/Sport
Ο Υφυπ Αθλητιμσου Γιωργος Βασιλειαδης συναντηθηκε με τον Δημητρη Μπαλτακο (προεδρο του Ερασιτεχνη Παναθηναικου) ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI/Sport EUROKINISSI SPORTS

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τόνισε:

Για τις προϋποθέσεις που θέτει ο Παναθηναϊκός στο θέμα του γηπέδου στο Γουδή: «Η πρώτη προϋπόθεση είναι αφού χτιστεί το νέο γήπεδο, τότε και μόνο να πειραχθεί η Λεωφόρος. Η δεύτερη προϋπόθεση ο Παναθηναϊκός να έχει παρουσία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είτε με μουσείο, είτε με ακαδημίες. Η τρίτη προϋπόθεση να έχει παρουσία ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στον χώρο του νέου γηπέδου. Έχουν συζητηθεί αυτές οι προϋποθέσεις και σε πρώτη φάση είναι δεκτές. Δεν είμαστε σε φάση να ανακοινώσουμε περισσότερα. Πρόθεση όλων είναι να προχωρήσει η υπόθεση στο επόμενο στάδιο με προϋποθέσεις και σχέδια που θα συζητηθούν».

Για το πλάνο χρηματοδότησης του γηπέδου: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει υποφέρει πολύ από το θέμα του γηπέδου. Γι’ αυτό τον λόγο θέλω να είμαι προσεκτικός στα λεγόμενά μου. Είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο, σε προχωρημένες συζητήσεις και σύντομα θα πούμε συγκεκριμένα πράγματα. Σέβομαι την αγάπη των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού γι’ αυτό δεν λέω περισσότερα».

Για τη διπλή ανάπλαση: «Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα προχωρήσει το θέμα για το γήπεδο στο Γουδή, η διπλή ανάπλαση καταργείται. Απ’ όσο καταλαβαίνω, ο Δήμος έχει σκοπό να αξιοποιήσει τον χώρο. Είναι ταυτόσημη σχέση η κατάργηση της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό με τη δημιουργία του γηπέδου στο Γουδή».

Για την αντίθεση Γιαννακόπουλου στα σχέδια μετακόμισης στο Γουδή: «Έχει κάνει σαφή ο κ. Γιαννακόπουλος την επιθυμία του ο Παναθηναϊκός να πάει στο ΟΑΚΑ. Είναι αλήθεια ότι συζητήθηκε πριν πάω εγώ στην ΠΑΕ το θέμα του ΟΑΚΑ. Αφουγκράστηκα όμως τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν βρήκα πολλούς πού να θέλουν κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω λοιπόν αν μπορεί να ευοδωθεί ένα τέτοιο σχέδιο. Αν η ΚΑΕ έχει τη θέληση να ασχοληθεί με το Γουδή, είναι άλλο θέμα. Αλλιώς μπορεί να προχωρήσει για το ΟΑΚΑ χωρίς την αρωγή μας».

Ο κύριος Βασιλειάδης από την πλευρά του είπε: "Συζητήσαμε το σκέλος που αφορά στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού και το πλάνο που έχει η Κυβέρνηση για εξεύρεση μίας βιώσιμης λύσης για την ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά και την ανάπλαση του χώρου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που θα δώσει παράλληλα μία νέα πνοή στην περιοχή. Ο κ. Μπαλτάκος εξέφρασε τους προβληματισμούς του Ερασιτέχνη. Συγκεκριμένα, τέθηκαν κάποιοι φόβοι σχετικά με το πότε θα γίνει η ανάπλαση, με ποιους όρους, πως θα γίνει η μεταφορά και πότε οι κατεδαφίσεις.

Μολονότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να ανακοινώσουμε οποιαδήποτε τεχνική και οικονομική λεπτομέρεια, το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κατεδάφιση υφιστάμενης εγκατάστασης εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η νέα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για την αρχή μίας σειράς παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, οι οποίες έχουν μεγάλα προβλήματα και μεγάλες ανάγκες, με έξυπνο τρόπο, άμεσα και χωρίς μεγάλο κόστος και με γνώμονα τις ασφαλείς συνθήκες άθλησης στους Ελληνες πολίτες. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις και για άλλους χώρους, όπως είναι το σχέδιο ανάπλασης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας».

News 24/7

24MEDIA NETWORK