Η συντριβή της Μπάγερν 'δείχνει' το παιχνίδι με Ολυμπιακό

Η συντριβή της Μπάγερν Μονάχου από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης χαροποίησε την υπόλοιπη Γερμανία και δείχνει το παρελθόν και το μέλλον των Βαυαρών. Και ίσως τον Ολυμπιακό.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν Μονάχου σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τη Bundesliga 2019-2020 στη 'Κόμερτσμπανκ Αρένα', Φρανκφούρτη, Σάββατ 2 Νοεμβρίου 2019
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν Μονάχου σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τη Bundesliga 2019-2020 στη 'Κόμερτσμπανκ Αρένα', Φρανκφούρτη, Σάββατ 2 Νοεμβρίου 2019 AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μισεί μια γερμανική ομάδα την Μπάγερν Μονάχου. Μικροί και μεγάλοι. Για παράδειγμα, η Λειψία ισοπέδωσε με 8-0 τη Μάιντς στη 10η αγωνιστική της Bundesliga κι όμως δεν μπορεί να περηφανεύεται ότι έφερε το αποτέλεσμα της ημέρας. Η Μπάγερν της έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας. Η Ντόρτμουντ έκανε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν στο πρωτάθλημα στη νίκη 3-0 επί της Βόλφσμπουργκ, όμως η Μπάγερν της έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας. Η μέρα περιλαμβάνει το πρώτο ντέρμπι του Βερολίνου στην κατηγορία μεταξύ πρώην ανατολής και πρώην δυτικής ομάδας της πρωτεύουσας, αλλά και πάλι, η Μπάγερν έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας.

Η συντριβή με 1-5 από την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη ήταν βάλσαμο ακόμα και για τις ομάδες που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν την αγωνιστική. Ο τρόπος με τον οποίο οι θριαμβευτές έφτασαν σε αυτό το εύρος της νίκης θύμιζε... Μπάγερν. Ένας από τους λόγους που οι υπόλοιποι σύλλογοι μισούν τους Βαυαρούς είναι κι αυτός. Όταν δέχονται κόκκινη κάρτα σε αγώνα κόντρα στην κυρίαρχη ομάδα της Γερμανίας, εκείνη δεν σταματάει ποτέ. Δεν δείχνει έλεος και φιλοδωρεί τον αδύναμο με όσα περισσότερα τέρματα είναι εφικτό. Τώρα, ήταν εκείνη θύμα μιας τέτοιας πρακτικής. Και η Γερμανία το ευχαριστήθηκε...

Ο Τζερόμ Μπόατενγκ αποβλήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό της συνάντησης και η ομάδα του Άντι Χίτερ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Στο 25' ο Φίλιπ Κόστιτς άνοιξε το σκορ και στο 33' ο Τζιμπρίλ Σο έγραψε το 2-0. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο κορυφαίος επιθετικός του κόσμου αυτήν τη στιγμή, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Με μια εκπληκτική ατομική ενέργεια έφτασε τα 20 γκολ σε 14 αγώνες με την Μπάγερν φέτος. Μόνο σε ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε, δεν κατάφερε να σκοράρει, στο εναρκτήριο της σεζόν, το DFL-Supercup, όπου γνώρισε την ήττα 0-2 από την Ντόρτμουντ. Έχει σκοράρει σε όλες τις αναμετρήσεις πρωταθλήματος, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος σε αυτό το παιχνίδι, με εξαίρεση ίσως τον Μάνουελ Νόιερ.

Οι 5.115 φίλοι των φιλοξενουμένων που έκαναν το ταξίδι στη Φρανκφούρτη έζησαν έναν εφιάλτη στο 2ο ημίχρονο. Ντάβιντ Άμπραχαμ και Μάρτιν Χιντερέγκερ έγραψαν το 4-1 με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Γκονσάλο Πασιένσια, έβαλε το κερασάκι στην 'τούρτα'. Για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια, 6 μήνες και 27 ημέρες η Μπάγερν δέχεται 5 γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος. Τότε ήταν η Βόλφσμπουργκ, που τον Απρίλιο του 2009 διέλυσε με 5-1 την Μπάγερν, φτάνοντας προς την κατάκτηση του μοναδικού πρωταθλήματος στην ιστορία της. Τώρα ήταν η Άιντραχτ, άλλη μια ομάδα που... έκλεψε τρόπαιο που ο Ούλι Χένες θεωρεί ότι δικαιωματικά ανήκει στον σύλλογο, το κύπελλο του 2018.

Το βέβαιο είναι ότι ο κλοιός σφίγγει για τον Νίκο Κόβατς, ο οποίος θα χρειαστεί αλλαγές και πολλά κομβικά αποτελέσματα για να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα. Αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι της Μπάγερν, με τον Ολυμπιακό (ύστερα από την γκέλα στην Ξάνθη) στο Μόναχο για το Champions League, οι Βαυαροί πρέπει να μπουν σε τροχιά αντεπίθεση, αν θέλουν να σώσουν τη σεζόν. Ήδη έμειναν 5 βαθμούς μακριά από την κορυφή ύστερα από τη νίκη της Γκλάντμπαχ μέσα στο Λεβερκούζεν. Και μπορεί να έχει ξαναβρεθεί μακριά από την 1η θέση της βαθμολογίας στο παρελθόν, όμως ποτέ δεν έπειθε τόσο λίγο ότι μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

Θα ξεπεράσει τα 50 γκολ φέτος ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK