Τα "ανοικτά μέτωπα" και το παρασκήνιο με Πουλίδο

Είναι γεγονός ότι πολλοί από τους φίλους του Ολυμπιακού περιμένουν κάθε χρόνο οι μεταγραφές της θερινής περιόδου να αρχίσουν τον... Μάιο και να ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουλίου, οπότε και ξεκινά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Τα "ανοικτά μέτωπα" και το παρασκήνιο με Πουλίδο

Κάτι ανάλογο ισχύει και φέτος με τους πλέον ανυπόμονους να "γκρινιάζουν" ήδη επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί κάποια από τις κινήσεις που βρίσκονται στα σκαριά. Όσες φορές κι αν γράψει κανείς ότι οι μεταγραφές είναι δύσκολη υπόθεση κι όχι ψώνια στο Σούπερ Μάρκετ, από το ένα αυτί του οπαδού μπαίνει, συνήθως, και από το άλλο βγαίνει...

Αν θέλουμε να προσεγγίσουμε ρεαλιστικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, πάντως, μπορούμε να καταλήξουμε με ασφάλεια σε δύο-τρία ουσιαστικά συμπεράσματα. Κατ’ αρχάς οι "ερυθρόλευκοι" διοικούντες και δη ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βρέντζος, με τους Καρεμπέ-Ισά που τρέχουν τα μεταγραφικά (ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ρίξει όλο το βάρος αυτές τις μέρες στην εκλογή της υποψηφιότητας Μώραλη στον Πειραιά), δεν ασχολούνται με μία ή δύο υποθέσεις, αλλά με καμιά... δεκαριά!

Χωρίς ίχνος υπερβολής, αυτό ακριβώς ισχύει! Στις συζητήσεις που έχουν γίνει με τον Μίτσελ, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στη Μαδρίτη, αλλά παραμένει σε ανοικτή γραμμή με την Πλατεία Αλεξάνδρας, έχουν προκριθεί τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις σε κάθε μία από τις θέσεις του ρόστερ που χρειάζεται ενίσχυση.

Ο Βερδού και ο Ντομίνγκες

Οι επαφές με τους υποψήφιους στόχους έχουν ξεκινήσει, λοιπόν, κι όπου υπάρχουν δυσκολίες, ανοίγει πόρτα και με τον... επόμενο της λίστας για την ίδια θέση. Πέρυσι, για παράδειγμα,τέτοιο περίπου καιρό, ο πρώτος στόχος για τη φανέλα με το 10 ήταν ο Ζοάν Βερδού, ο οποίος, όπως, παρότι ήρθε στην Ελλάδα και συμφώνησε σε όλα, τελικά δεν υπέγραψε επειδή "κλώτσησε" η σύζυγός του (σ.σ. τον είχε συνοδεύσει στη χώρα μας και ήταν παρούσα στις τελικές επαφές), η οποία αποφάσισε ότι δεν ήθελε να φύγει από την Ισπανία.

Μόλις τσάκισε, λοιπόν, η "τελειωμένη" - σε προφορικό επίπεδο - δουλειά με τον μέσο της Εσπανιόλ, οι "ερυθρόλευκοι" προχώρησαν κι έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες τον Τσόρι Ντομίνγκες από τη Ράγιο Βαγεκάνο, του οποίου η περίπτωση ήταν σαφώς πιο εύκολη.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα. Παράλληλα με τις κουβέντες που γίνονται με την Άρσεναλ για την παραμονή του Κάμπελ, έστω και για επέκταση του δανεισμού, ο Ολυμπιακός έχει "ξεχωρίσει" και την περίπτωση του διεθνούς Μαροκινού Άμραμπατ της Γαλατά, αναμένει για τον Νάτσο Σκόκο κι έχει "κάβα" έναν ή δύο ακόμη εξτρέμ για να ενισχύσει τις δύο πτέρυγες.

Για τον άξονα, ο Ντιόπ παραμένει στο προσκήνιο, έστω κι αν ο Μίτσελ φρόντισε να "παγώσει" το θέμα με δηλώσεις του, προκειμένου να ρίξει και η Λεβάντε τις απαιτήσεις της σε πιο λογικά επίπεδα, ο Ισραηλινός Μπίμπρας Νάτχο είναι πάντα στο κόλπο, ενώ ο πιτσιρικάς διεθνής Κώστας Φορτούνης ετοιμάζεται να υπογράψει.

Τα "ανοικτά μέτωπα" και το παρασκήνιο με Πουλίδο

Ο Πουλίδο και ο Σέζαρ!

Όσο για την επίθεση, είναι δεδομένο ότι στον Ολυμπιακό δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τον Άλαν Πουλίδο παρότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των δικηγόρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος Μεξικανός της Τίγκρες θα μείνει τελικά ελεύθερος και θα ρίξει άγκυρα στον Πειραιά, όπως είχε συμβεί μερικά χρόνια νωρίτερα με έναν άλλο λάτιν παίκτη που ήρθε από την ίδια ομάδα και την ίδια χώρα, τον Ζούλιο Σέζαρ!

Όσοι δεν έχουν ασθενή μνήμη, πιθανόν να θυμούνται ότι και τότε ο Βραζιλιάνος στόπερ συμφώνησε ως "ελεύθερος" με τον Ολυμπιακό, αλλά και πάλι η Τίγκρες ισχυριζόταν πως έχει συμβόλαιο μαζί του! Χρειάστηκε να περάσει περίπου ένας μήνας διαβουλεύσεων και ανταλλαγής… φαξ, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά, κάτι που αναμένεται να γίνει και τώρα με τον Πουλίδο, ο οποίος όχι απλά έχει συμφωνήσει, αλλά έχει υπογράψει για τέσσερα χρόνια.

Τα "ανοικτά μέτωπα" και το παρασκήνιο με Πουλίδο

Ο Ισλανδός και οι δυσκολίες...

Την ίδια ώρα, ένας ακόμη ικανός στράικερ με όνομα γλωσσοδέτη ο Ισλανδός Φινμπόγκασον της Χέρενφεν βρίσκεται στο στόχαστρο των πρωταθλητών Ελλάδας. Παρότι το ενδιαφέρον επισημοποίησε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ, η δική του υπόθεση δείχνει από πολύ δύσκολη έως απίθανη, καθώς τα χρήματα που απαιτούνται είναι πολλά και οι μνηστήρες δεν λείπουν. Αν ο Ολυμπιακός μπει στη διαδικασία να δώσει ένα "καράβι" λεφτά για να κάνει μεταγραφή φορ, λογικά θα κυνηγήσει ένα ακόμη πιο μεγάλο όνομα. Ο Ισλανδός μπορεί να είναι ποιοτικός γκολτζής, αλλά "κράχτης" δεν είναι και σε μια τόσο δαπανηρή μεταγραφή όλα παίζουν ρόλο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK