Τα δάκρυα του Ιμπραχίμοβιτς αφορούν τον νέο, εξελιγμένο Ζλάταν

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς επιβεβαίωσε ότι είναι ο "νέος Ζλάταν", ο οποίος δεν διστάζει ακόμα και να κλάψει σε συνεντεύξεις Τύπου. Μαζί με αυτόν, άλλαξε το παιχνίδι του, η φιλοσοφία του και τα όσα δέχεται από τους γύρω του.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς της Σουηδίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ιρλανδία για τη φάση των ομίλων του Euro 2016 στο 'Σταντ ντε Φρανς', Παρίσι | Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς της Σουηδίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ιρλανδία για τη φάση των ομίλων του Euro 2016 στο 'Σταντ ντε Φρανς', Παρίσι | Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 © 2016 CHRISTOPHE ENA/ASSOCIATED PRESS

Από λιοντάρι μέχρι GOAT και από θρύλος μέχρι Θεός. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ακούει σε διάφορα παρατσούκλια και χαρακτηρισμούς, που σε συνδυασμό με τις περίφημες ατάκες του δεν αφήνουν αμφιβολία για τη δυναμική προσωπικότητά του. Στο μείγμα προστίθεται πού και πού μια συγκρουσιακή τάση, όπως έδειξε με τις πρόσφατες δηλώσεις του για τον Λεμπρόν Τζέιμς και την πολιτική ή όπως συνέβη με την κόντρα που είχε με τον Ρομέλου Λουκάκου.

Ύστερα από δύο δεκαετίες που γνωρίζουμε καλά τον Σουηδό επιθετικό, ουδείς θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει αδύναμο ή ευάλωτο. Κι όμως, ο ίδιος διαφήμισε με έναν πρωτοφανή τρόπο τον εαυτό του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της επιστροφής του στην εθνική Σουηδίας και σε αυτόν χωρούν και δάκρυα συγκίνησης και ευαισθησίας.

Η 'μαραθώνια' συνέντευξη Τύπου της επιστροφής του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπειτα από 5 χρόνια, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, βρισκόταν προς το τέλος της, όταν ρωτήθηκε για την οικογένειά του και πώς βίωσαν αυτές τις στιγμές του αποχωρισμού, οι οποίες ήταν άγνωστες έπειτα από το Euro 2016 και την απόσυρση από την εθνική ομάδα. "Ο Βίνσεντ έκλαψε όταν με είδε να φεύγω, αλλά τώρα είναι καλά", δήλωσε ο Ιμπραχίμοβιτς και στη συνέχεια έβαλε τα χέρια του στο πρόσωπο για να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο Βίνσεντ είναι ο δεύτερος γιος του Ιμπραχίμοβιτς και της Χέλενα Ζέγκερ, γεννημένος στις 6 Μαρτίου 2008. Το ζευγάρι έχει ένα μεγαλύτερο γιο, τον Μαξιμίλιαν, γεννημένο στις 22 Σεπτεμβρίου 2006. Τα δύο παιδιά είναι πλέον αρκετά μεγάλα για να καταλάβουν γιατί πρέπει να επιστρέψει στην εθνική Σουηδίας ο πατέρας τους, αλλά και αρκετά μικρά για να συγκινούνται γι' αυτήν την εξέλιξη και φυσικά να μεταφέρουν αυτήν τη συγκίνηση και στον ίδιο τον 39χρονο πατέρα τους.

Ο Ιμπραχίμοβιτς δεν δίστασε να κλάψει μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα όλου του πλανήτη που παρακολουθούσαν τη διαδικασία. Στη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου μίλησε πολλές φορές για τον "νέο Ζλάταν" και τις διαφορές που έχει σε κάθε επίπεδο με εκείνον που το 2016 σταμάτησε από την εθνική ομάδα και δεν είχαν να κάνουν μόνο με τα δάκρυά του.

"Είμαι ο ίδιος ως παίκτης με το 2016, αλλά παίζω διαφορετικά. Τώρα δεν κάνω πράγματα που έκανα πριν από 5, 10, 20 χρόνια. Κάνω ό,τι πιστεύω είναι καλύτερο για την ομάδα μου. Εστιάζω στο να είμαι θανατηφόρος στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αυτή είναι η αποστολή μου. Είμαι πιο έξυπνος τώρα. Δεν νομίζω ότι είμαι καλύτερος, αλλά διαφορετικός", ήταν μία από τις σχετικές δηλώσεις.

Διαφορετικός εμφανίστηκε και ως προς τις σχέσεις του με την εθνική ομάδα. "Τα προβλήματα με τον προπονητή ανήκουν στο παρελθόν",εξήγησε σε ερώτηση για τις δηλώσεις που έκανε κατά καιρούς εναντίον του Γιάνε Άντερσον. "Είμαι διαθέσιμος στον προπονητή, ο οποίος θα αξιολογήσει και θα αποφασίσει. Δεν έχω πρόβλημα να αρχίσω από τον πάγκο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω, δεν περιμένω κάτι άλλο". Μάλιστα, δεν απαίτησε καν το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ως ο πιο παλιός (και καλός) παίκτης: "Για μένα, ο Αντρέας Γκράνκβιστ είναι ο αρχηγός. Αν ο προπονητής δεν βλέπει λόγο να αλλάξει, εγώ δεν αναμιγνύομαι με την απόφαση".

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς της Σουηδίας σε προσπάθεια του αγώνα με την Αγγλία για τη φάση των ομίλων του Euro 2012, Κίεβο, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς της Σουηδίας σε προσπάθεια του αγώνα με την Αγγλία για τη φάση των ομίλων του Euro 2012, Κίεβο, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER


Ο"νέος Ζλάταν"θα έχει ακόμα και νέο αριθμό φανέλας, παρότι ήταν στην ευχέρειά του να ξαναφορέσει το 10 στην πλάτη. "Ζήτησα από τον Αλεξάντερ Ίσακ το 11 και μου είπε 'ναι, αλλά μόνο αν το πάρω πίσω σε 6-7 χρόνια' και του είπα 'σύμφωνοι'", δήλωσε αρχικά με το γνωστό χιούμορ του. Στη συνέχεια, μίλησε και για τη φανέλα που αφήνει πίσω του: "Ακολούθως, μου τηλεφώνησε ο Εμίλ Φόρσμπεργκ και με ρώτησε αν ήθελα το 10. Του είπα 'όχι, αυτός ήταν ο παλιός Ζλάταν. Αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο".

Ο νέος Ιμπραχίμοβιτς φοράει τον αριθμό 11, κάθεται στον πάγκο, δεν είναι αρχηγός της εθνικής Σουηδίας και υπακούει στις εντολές του προπονητή του. Μοιάζει να αντιλαμβάνεται τα όρια του σώματός του και να προσαρμόζει το παιχνίδι του σε αυτά και δεν διστάζει να δείχνει ότι είναι άνθρωπος και όχι μηχανή, παρότι υπάρχουν φίλαθλοι που αμφιβάλουν γι' αυτό. Ο νέος Ιμπραχίμοβιτς δείχνει αναβαθμισμένος. Ίσως γι' αυτό να έχει βάλει μακροχρόνιους στόχους: "Για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 θα εξαρτηθεί από το πώς αισθάνομαι. Μπορώ να ονειρευτώ, μπορώ να ελπίζω, όμως θα δούμε όταν έρθει η ώρα. Είπατε ότι θα είμαι 41. Η δουλειά μου είναι να αποδεικνύω ότι δεν έχει σημασία η ηλικία, αλλά η φυσική κατάσταση".


News 24/7

24MEDIA NETWORK