Τα δεδομένα για τον παικταρά Ζιρκζί που θέλει στην Άρσεναλ ο Αρτέτα το καλοκαίρι

Ο Τζοσούα Ζιρκζί κάνει εξαιρετική σεζόν με την Μπολόνια και ήδη τον θέλουν κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Το στάτους του πάντως είναι περίπλοκο.

Bologna's Joshua Zirkzee celebrates after scoring his side's second goal during a Serie A soccer match between Inter Milan and Bologna at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Oct.7, 2023. (AP Photo/Luca Bruno)
Ο Τζοσούα Ζιρκζί AP PHOTO/LUCA BRUNO

Με 8,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2022 η Μπολόνια αγόρασε από την Μπάγερν τον Ολλανδό επιθετικό Τζοσούα Ζιρκζί. Ο 23χρονος κάνει φοβερά πράγματα με την ιταλική ομάδα (11 γκολ, 6 ασίστ) και ήδη τον εξετάζουν για το επόμενο μεταγραφικό παράθυρο κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Μία εξ αυτών είναι και η Άρσεναλ. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να πάρει κανείς τον Ζιρκζί και πόσο μακριά είναι η Μπάγερν από την υπόθεση; Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι καθόλου μακριά και πάμε να τα συνδυάσουμε όλα μαζί.

Η Μπολόνια

Η Μπολόνια εκτόξευσε τον Ζιρκζί και δικαιωματικά έχει να ζητάει ειδικά από τη στιγμή που βλέπει Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Οι Ιταλοί, λοιπόν, αξιώνουν -σύμφωνα με τα Μέσα- 60.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσουν.

Η Μπάγερν

Από την άλλη είναι και η Μπάγερν που έχει κρατήσει το 50% στη μεταπώληση ενώ παράλληλα υπάρχει και ρήτρα επαναγοράς του Ζιρκζί και δεν αφορά ματσάρισμα στο ποσό μιας άλλης ομάδας. Είναι συγκεκριμένο το ποσό. Σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ στην Ιταλία οι Γερμανοί παίρνουν πίσω τον Ολλανδό με 40.000.000 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK