Τα δεδομένα με τα τρία "αγκάθια" στον Παναθηναϊκό

Τι ισχύει στις καυτές διαπραγματεύσεις για τα διαζύγια του ΠΑΟ με τους Ρινάλντι, Τελάντερ, Βέμερ, που αποτελούν προτεραιότητες του Λυμπερόπουλου για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Τι δίνουν οι "πράσινοι", τι αξιώνουν οι ίδιοι στις τελευταίες συζητήσεις που έγιναν. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Τα δεδομένα με τα τρία "αγκάθια" στον Παναθηναϊκό

Στον καλοκαιρινό σχεδιασμό του Νίκου Λυμπερόπουλου, για τον Παναθηναϊκό της νέας αγωνιστικής περιόδου, οι άμεσες αποχωρήσεις των «βαριών» συμβολαίων (Ρινάλντι, Τελάντερ, Βέμερ) αποτελούν ξεκάθαρα βασικές προτεραιότητές του. Διότι (ανα)γνωρίζει πολύ καλά πως εάν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση γύρω απ’ τις αποδεσμεύσεις τους, μαζί με το ύψος των αποζημιώσεων που θα «δεσμεύσουν», δεν μπορεί να «κλειδώσει» στο 100% το ύψος του «διαθέσιμου» ποσού που θα έχει (συνολικά) ο ίδιος στη διάθεσή του για τις επόμενες κινήσεις του. Διότι, κακά τα ψέματα, είναι εντελώς διαφορετικό να γνωρίζεις πως θα «γλιτώσεις» ως κλαμπ 500, 600.000 ή και 1 εκατ. ευρώ (με την εφορία) απ’ τα παραπάνω συμβόλαια κι εντελώς διαφορετικό να παραμένεις «εγκλωβισμένος» σε μία κατάσταση, που «μπλοκάρει» ή «περιορίζει» (ελέω της δεδομένης οικονομικής στενότητας που υπάρχει στην «πράσινη» ΠΑΕ) και τις υπόλοιπες κινήσεις σου…

Ο «Λύμπε» έχει επικεντρωθεί εδώ και πολύ καιρό σε ατελείωτες συζητήσεις με τους εκπροσώπους των τριών παραπάνω, που «δεσμεύουν» συνολικά περί τα 4 εκατ. ευρώ, έως το 2020, απ’ τον Παναθηναϊκό (τότε λήγει το συμβόλαιο του Ρινάλντι). Επί του παρόντος, καμία υπόθεση δεν έχει φτάσει ακόμη σε επίπεδο τελικής συμφωνίας, αφού κάθε πλευρά αξιώνει και διαφορετικά, πράγματα, πολύ μακριά απ’ αυτά που είναι διατεθειμένοι να «δώσουν» οι «πράσινοι». Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως ετούτη την εβδομάδα -με το που γίνουν ακόμη πιο ξεκάθαρα τα οικονομικά δεδομένα στη σύσκεψη κορυφής με τον Γιάννη Αλαφούζο- θα ενταθεί η προσπάθεια και απ’ την πλευρά του τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού», για να (ξε)καθαρίσει το τοπίο και να προχωρήσουν τα «διαζύγια» με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται. Και δη, με την παραπάνω τριάδα, που αποτελεί και το πιο «δύσκολο» γκρουπ στην όλη εξίσωση. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά, τα δεδομένα της κάθε υπόθεσης:

ΛΑΟΥΤΑΡΟ ΡΙΝΑΛΝΤΙ

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» όλων… Με τον Παναθηναϊκό να βάζει το κεφάλι του στον… ντορβά το περασμένο καλοκαίρι, δίνοντάς του συμβόλαιο 500.000 ευρώ το χρόνο έως το 2020. Ητοι, 2 εκατ. ευρώ στο σύνολο χωρίς την εφορία. Τα δύο πρώτα ραντεβού με τον Αργεντινό ατζέντη του «Ρίνα» (απ’ τους πιο «δύσκολους» κι… εκκεντρικούς μάνατζερ της χώρας) δεν έβγαλαν κάποιο σημάδι συμφωνίας, αφού ο ίδιος αξίωσε όλο το ποσό (!) και των τριών επόμενων ετών, για να «σπάσει» ο πελάτης του τη συνεργασία του με το «τριφύλλι».

Στην πορεία προέκυψε, μέσω άλλου γραφείου απ’ την Αγγλία, σούπερ πρόταση από ομάδα της Ταϋλάνδης για τον Ρινάλντι (λέγεται πως ήταν η Τζόχορ που είχε πάρει και τον Φιγκερόα πριν από τρία χρόνια), η οποία μάλιστα υπερκάλυπτε κατά μιάμιση φορά το συμβόλαιό του (750.000 ευρώ) κι άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει κι ο Παναθηναϊκός ένα μικρό ποσό 100-150.000 ευρώ. Ο Ρινάλντι και ο μάνατζέρ του ωστόσο, την απέρριψαν, διότι δεν ήθελαν να πάει σ’ένα πρωτάθλημα, πολύ πιο χαμηλού επιπέδου κι απ’ το ελληνικό κι αυτό πολλαπλασίασε τον… εκνευρισμό του Λυμπερόπουλου. Η πρόταση του Παναθηναϊκού προς την πλευρά του παίκτη, είναι να λάβει σε 2 ή 3 δόσεις το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του για την επόμενη σεζόν (και μόνο) και να αποχωρήσει. Και πάνω σ’ αυτό θα προσπαθήσει να πιέσει τις επόμενες ημέρες ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων», που είναι αλήθεια πως δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών στη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΡΑΣΜΟΥΣ ΤΕΛΑΝΤΕΡ

Αν ο Δανός ήταν υγιής και δεν είχε όλες αυτές τις ευπάθειες που έβγαλε τον τελευταίο 1,5 χρόνο στο πέλμα και στο δικέφαλό του, θα ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας. Δεν τίθεται θέμα… συζήτησης πάνω σ’ αυτό. Η αλήθεια όμως, είναι πως όσο κι αν το «πάλεψε» ο Παναθηναϊκός αλλά κι ο ίδιος ο παίκτης, τα προβλήματα παραμένουν και εκ των πραγμάτων τον οδηγούν στην πόρτα της εξόδου. Για τον «Βίκινγκ» διακρίνεται εσχάτως κινητικότητα κυρίως από ομάδες τηςChampionshipτης Αγγλίας, όπου έχει προταθεί μέσω δύο γραφείων. Και ρεπορταζιακά προκύπτει πως υπάρχει ενδιαφέρον από δύο κλαμπ. Σε καμία περίπτωση όμως πάνω στα ποσά που παίρνει τώρα απ’ τους «πράσινους» (350.000 ευρώ το χρόνο), αλλά για ένα συνολικόdealπου θα περιλαμβάνει 120-150.000 ευρώ φιξ προς τον ίδιο (συν όρους για μπόνους, ανάλογα με τις συμμετοχές του) και ένα ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό.

Η όλη κουβέντα είναι ανοικτή και θα παίξει μεγάλο ρόλο η στάση που θα κρατήσει ο παίκτης, ο οποίος πάντως βλέπει ξεκάθαρα πως δεν έχει μέλλον στην Αθήνα και θα πρέπει να κάνει ένα συνολικόrestartστην καριέρα του.

ΓΕΝΣ ΒΕΜΕΡ

Εδώ κι αν έχει… σπαταλήσει δεκάδες ώρες διαπραγμάτευσης ο Παναθηναϊκός και ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Χωρίς ωστόσο, να έχει μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα που θέλει. Ο Γερμανός μπακ, που έχει μείνει «ανενεργός» τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, έχει ακόμη ένα χρόνο συμβολαίου με το «τριφύλλι», το οποίο ανεβαίνει (βάσει της συμφωνίας που έγινε το 2015) από τις 300.000 στις 350.000 ευρώ!

Οι «πράσινοι» του έχουν προτείνει να αποπληρωθεί όλο το δεύτερο χρόνο, να πάρει κι άλλες 50.000 ευρώ απ’ τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και να αποχωρήσει. Κάτι που επί του παρόντος δεν έχει αποδεχθεί ο Βέμερ, που πιέζει απ’ την πλευρά του για να λάβει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό απ’ το «350άρι». Δείχνοντας πως δεν βιάζεται, ούτε… πιέζεται ο ίδιος χρονικά, αφού οι αγορές των ομάδων που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον ίδιο (Β’ Γερμανίας, ΗΠΑ), «ανοίγουν» μετά τις αρχές Ιουλίου. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο, δεν έχει την… πολυτέλεια να περιμένει μέχρι τότε…

News 24/7

24MEDIA NETWORK