Τα δύο σενάρια για την έδρα του τελικού του Κυπέλλου

Στο Ολυμπιακό Στάδιο ή στο «AEL FC Arena» θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στις 6 Μαϊου. Την Πέμπτη 23/3 παίρνει τη σχετική απόφαση η ΕΠΟ. Γράφει ο Αλέξης Πλατής.

Τα δύο σενάρια για την έδρα του τελικού του Κυπέλλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ενάμιση μήνα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, και η έδρα που θα γίνει ο αγώνας το Σάββατο 6 Μαϊου δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη. Την Πέμπτη 23/3 θα συνεδριάσει η διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ για να αποφασίσει και σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr τα σενάρια είναι δύο: Ολυμπιακό Στάδιο ή «AEL FC Arena».

1ο σενάριο. Το Ολυμπιακό Στάδιο θα επιλεγεί στην περίπτωση που έχουν προκριθεί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι «πράσινοι» αφού το ΟΑΚΑ είναι έδρα της Ένωσης.

2ο σενάριο. Αν στον τελικό προκριθεί ο ΠΑΟΚ, ο τελικός θα γίνει στο «AEL FC Arena» αφού ο «δικέφαλος» του βορρά δεν θέλει το Ολυμπιακό Στάδιο. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Δημοκράτη Παπαδόπουλου μετά το τέλος της κλήρωσης… «θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν θέλουμε να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ».

Το γήπεδο της Λάρισας λοιπόν, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, αν και έχει ένα μειονέκτημα σε σχέση με το Παγκρήτιο Στάδιο που επίσης «έπεσε» στο τραπέζι. Έχει μικρότερη χωρητικότητα, μόλις 16.118 θεατές, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες δεν θα πάρουν πάνω από 5.000 εισιτήρια έκαστη.

Στην αντίπερα όχθη, το πλεονέκτημα για το συγκεκριμένο γήπεδο, έδρα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Super League, είναι οι μειωμένες πιθανότητες για επεισόδια στο ταξίδι προς το γήπεδο αφού στην πλειοψηφία τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα κατέβουν από την Θεσσαλονίκη, του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ θα ανηφορίσουν από Πειραιά ή Αθήνα και τουλάχιστον στην εθνική οδό δεν θα γίνουν επεισόδια. Θα πρέπει βέβαια, να δώσει το «οκ» και η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας για να προχωρήσει η υποψηφιότητα του «AEL FC Arena».

Το Παγκρήτιο Στάδιο, από την άλλη, έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα (25.780 θεατές), έχει όμως, πρόβλημα στις κάμερες ασφαλείας και στο στέγαστρο και χρειάζονται χρήματα. Το κονδύλι για το στέγαστρο έχει εγκριθεί αλλά τα λεφτά δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμη.