Τα προκριματικά πλησιάζουν...

Τα προκριματικά πλησιάζουν...
Η εβδομάδα που έπεται είναι άκρως σημαντική δεδομένου ότι πολλά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών ετοιμάζουν την τελική αντεπίθεσή τους για τις τελευταίες δύο αγωνιστικές των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι ημερομηνίες – σταθμοί είναι η 8η (Σάββατο) και 12η (Τετάρτη) Οκτωβρίου. Το contra.gr σας ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ζώνη...

Στα του πρώτου ομίλου, η Τσεχία υποδέχεται το Σάββατο την Ολλανδία και θέλει τη νίκη και μόνο ώστε να διατηρήσει τις ελάχιστες ελπίδες της για κατάληψη της πρώτης θέσης και τις πολλές για εμπλοκή στα μπαράζ. Ο Κάρελ Μπρούκνερ, δεν έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ ίσως δώσει ντεμπούτο στον Ντάβιντ Γιάρολιμ. Ο μέσος του Αμβούργου, μετά την εντυπωσιακή πορεία της εθνικής Νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2000, παίρνει την πρώτη κλήση του, στην ηλικία των 26. Άλλωστε, μετά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, στην αποστολή βρίσκεται και ο Μάρτιν Γίρανεκ, αμυντικός της Σπαρτάκ Μόσχας.

Όσον αφορά στο τρίτο γκρουπ, η Πορτογαλία αντιμετωπίζει το Λιχτενστάιν και τη Λετονία και ψάχνει μόλις έναν πόντο για να κατακτήσει τη πρώτη θέση. Απρόοπτο όμως προέκυψε με τον Κοστίνια. Ο πολύπειρος μέσος της Ντινάμο Μόσχας και εκ των αρχηγών των Ιβήρων, χτύπησε στο ματς πρωταθλήματος απέναντι στη Λοκομότιβ και όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, θα μείνει εκτός γηπέδων για τις επόμενες 15 ημέρες.

Η Γερμανία, ως διοργανώτρια του Μουντιάλ, προετοιμάζεται με φιλικούς αγώνες. Ένας από αυτούς διεξάγεται την Κυριακή, απέναντι στη Τουρκία, στη Κωνσταντινούπολη. Ο Μίκαελ Μπάλακ όμως θα απουσιάσει, όπως αναμένεται να συμβεί και με τον Μίροσλαβ Κλόζε. Πάντως, ο Όλιβερ Καν, ο οποίος υποφέρει από γρίπη (όπως και ο Κλόζε), αναμένεται να προλάβει.
Ίσως στον πιο συναρπαστικό όμιλο, τον τέταρτο, Γαλλία παλεύει με Ελβετία, Ισραήλ και Ιρλανδία για τη πρόκριση και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ραϊμόν Ντομενέ, δεν λέει να γλιτώσει από τους αγωνιστικούς "πονοκεφάλους", εν όψει των αγώνων με Ελβετία και Κύπρο. Ο βασικός στόπερ Λιλιάν Τουράμ και ο επίσης βασικός στράικερ Νταβίντ Τρεζεγκέ, αποχώρησαν τραυματίες από το ντέρμπι της Γιουβέντους απέναντι στην Ίντερ και πλέον η συμμετοχή τους, τουλάχιστον το Σάββατο, είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Εξάλλου, εκτός έχει ήδη τεθεί ο επιθετικός της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί, καθώς και ο στόπερ της Μονακό, συνήθως εναλλακτική λύση στους "τρικολόρ", Γκαέλ Ζιβέ.

Για τον πέμπτο όμιλο, η Νορβηγία αντιμετωπίζει εντός έδρας της Μολδαβία το Σάββατο και τη Λευκορωσία εκτός της μεθεπόμενη Τετάρτη. Ο προπονητής όμως, Άγκε Χαρέιντε καλείται να δώσει τη λύση σε δύο προβλήματα που προέκυψαν. Ο αμυντικός της Σαουθάμπτον, Κλάους Λούντεκβαμ και ο φορμαρισμένος πορτιέρο της Ρόζενμποργκ Έσπεν Γιόνσεν είναι τραυματίες. Στη θέση του πρώτου κλήθηκε ο στόπερ της Σταρτ, Ρόαρ Χάαλαντ, ο οποίος αν αγωνιστεί, θα κάνει το ντεμπούτο του. Το ίδιο συμβαίνει και για τον τερματοφύλαλα της Οντ Γκρέναλντ, Ρούνε Γιαρστάιν αλλά και αυτόν της Σόγκνταλ, Τέριε Σκιέλντεσταντ. Κάτω από τα δοκάρια πάντως αναμένεται να κάτσει ο Τόμας Μίρε, ο οποίος είναι αναπληρωματικός στη Τσάρλτον.

Επιπρόσθετα, η Σκωτία έχει δύο απουσίες της τελευταίας στιγμής εν όψει των αγώνων απέναντι σε Λευκορωσία και Σλοβενία. Ο λόγος για τον επιθετικό της Ρέιντζερς, Στιβ Τόμπσον, αλλά και τον αμυντικό της Αμπερντίν Ράσελ Άντερτον. Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, δεν πρόκειται να κληθούν αντικαταστάτες.

Στον έκτο όμιλο, η Αγγλία θα κάνει τη μεγάλη προσπάθεια να καταλάβει την πρώτη θέση που προς το παρόν ανήκει στους Πολωνούς, τους οποίους και αντιμετωπίζει την Τετάρτη (12/08) στο "Ολντ Τράφορντ". Ο Σβεν Γιόραν Έρικσον, μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον βασικό κεντρικό αμυντικό της Άρσεναλ, Σολ Κάμπελ, ο οποίος έχει ξεπεράσει οριστικά τον τραυματισμό που τον κράτησε αρκετό καιρό εκτός γηπέδων. Νέο πρόσωπο είναι ο Άλαν Σμιθ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο νεαρός επιθετικός, βέβαια, έχει εντυπωσιάσει εσχάτως με τις εμφανίσεις του ως κεντρικός μέσος και μάλλον για τη συγκεκριμένη θέση τον υπολογίζει ο Σουηδός. Να σημειώσουμε πως για να έχει ενδιαφέρον το ματς με τη Πολωνία, τα "λιοντάρια" θέλουν νίκη και μόνο απέναντι στην Αυστρία το Σάββατο, πάλι στο Μάντσεστερ.

Σχετικά με τον έβδομο όμιλο, η Σερβία – Μαυροβούνιο καλείται να επικρατήσει εκτός έδρας της Λιθουανίας και εντός της Βοσνίας ώστε να πάρει την απ’ ευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφήνοντας στα μπαράζ την Ισπανία. Την Κυριακή όμως, στην ισοπαλία, 1-1, της Σεβίλλης με την Εσπανιόλ, προέκυψε πρόβλημα. Ο βασικός αριστερός μεσοαμυντικός των Ανδαλουσιάνων, Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς (είχε απασχολήσει και τον Ολυμπιακό)υπέστη θλάση και παρά το ότι η ομοσπονδία του ζήτησε να μεταβεί στο Βελιγράδι ώστε να εξεταστεί, οι γιατροί ξεκαθάρισαν πως η συμμετοχή του είναι σχεδόν αδύνατη.

Στον όγδοο και τελευταίο (αριθμητικά) όμιλο, η Σουηδία ταξιδεύει στη Κροατία προκειμένου να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση ισοπαλίας θέλει νίκη με Ισλανδία για να εξασφαλίσει τη πρόκριση, κάτι που βέβαια πετυχαίνει με το τρίποντο στο Ζάγκρεμπ. Ο Μίκαελ Νίλσον του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην αποστολή αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα για τον άνθρωπο που αγωνίζεται μπροστά του, τον Φρέντι Λιούνγκμπεργκ της Άρσεναλ. Ο ακραίος μεσοεπιθετικός ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και όπως δήλωσε πονάει και δε μπορεί να πει με ασφάλεια το αν θα είναι έτοιμος και πότε. Σε λίγο καλύτερη μοίρα βρίσκεται ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, δίχως όμως αυτό να σημαίνει πως θα είναι απόλυτα έτοιμος το Σάββατο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK