Τα "ψώνια" του ΠΑΟΚ στο Κίεβο

Tι έχει να αγοράσει ο οργανισμός του ΠΑΟΚ στο Κίεβο στο πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι για εφέτος; Γιατί ο Δικέφαλος του Βορρά χρειάζεται χρόνο αλλά και γιατί οι απαιτήσεις είναι περισσότερες από ποτέ στην εποχή του Ιβάν Σαββίδη; Σ' όλα τα ερωτήματα απαντά ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κίεβο. Αυτή είναι η πόλη από την οποία έμελλε να ξεκινήσει το φετινό του Ευρωπαϊκό ταξίδι και παράλληλα μια κομβική σεζόν. Μια σεζόν που τα “πρέπει” που υπάρχουν είναι πιο μεγάλα από κάθε άλλη φορά στην εποχή Σαββίδη, και ο Δικέφαλος του βορρά… πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτά. Ο ΠΑΟΚ στο Κίεβο ήρθε για αγορές. Ο Στανόγιεβιτς έχει κάτι να πάρει, οι παίκτες έχουν κάτι να πάρουν και συνολικά ο οργανισμός του ΠΑΟΚ.

ΚΩΔΙΚΟΣ: ΗΡΕΜΙΑ

Ο Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς θέλει μια νίκη - πρόκριση για να αγοράσει ηρεμία. Όχι ότι δεν την είχε μέχρι τώρα, αλλά ίσως δεν την εκμεταλλεύτηκε όσο και όπως θα έπρεπε. Ένας ΠΑΟΚ που έχει ρόστερ για 4-3-3, κατέληξε σε αυτό, αφού πέρασε ανεπιτυχώς τα τεστ του 4-4-2 και 3-4-3. Και σε αυτό το κομμάτι, από τη μια ο 43χρονος τεχνικός ρίσκαρε στη προσπάθειά του να περάσει στο “δικό του“ σύστημα, από την άλλη αναθεώρησε χωρίς να τον πιάσουν πείσματα του στυλ “εγώ είμαι ο προπονητής, ή θα παίξουμε όπως λέω εγώ ή θα μου φέρετε τώρα παίκτες για να εφαρμόσω το σύστημά μου“. Μια νίκη - πρόκριση θα ηρεμήσει τους πάντες και θα την έχει ως σύμμαχο ο Στανόγιεβιτς για να δουλέψει πάνω στα στοιχεία που θέλει εκείνος να έχει το 4-3-3, που δεν θα είναι “του Ίβιτς“ αλλά δικό του.

ΚΩΔΙΚΟΣ: ΧΡΟΝΟΣ

Ο ΠΑΟΚ θέλει να έχει και το χρόνο σύμμαχό του. Η αλήθεια είναι πως τον είχε από τη στιγμή που οι “11αδάτες” προσθήκες είναι μετρημένες, αλλά μέρος αυτού τον έχασε με τις αναζητήσεις και τις αναθεωρήσεις. Και το χρόνο τον αγοράζεις με τα αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ, αποδεδειγμένα χρειάζεται μια - δυο προσθήκες. Αλλά προσθήκες όπως αυτές του Μάτος ή του Πρίγιοβιτς. Αναφέρω τους δυο συγκεκριμένους για έναν και μόνο λόγο. Από τη στιγμή που ο καθένας από τους δυο αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, πήρε τη φανέλα βασικού σπίτι του, και μέσα στο γήπεδο έδειξε πως δεν πρόκειται να την αφήσει.

ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΤΑΜΠΟΥΡΙ

Η Ολίμπικ δίνει το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία της. Και σύμφωνα με όσα άφησε ο προπονητής της να εννοηθεί, την Πέμπτη θα έχει έναν και μόνο στόχο. Να μη χάσει. Τι σημαίνει αυτό; Άμυνα, και μετά, άμυνα, και μετά άμυνα και αν βγει, κάποια κόντρα. Τέτοια ματς θέλουν υπομονή, επιμονή και σχέδιο. Κάποτε, ένα διαφημιστικό μότο έλεγε πως “δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο“. Αυτό. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. και μόνο που οι Ουκρανοί όχι μόνο έδειξαν να γνωρίζουν αλλά αναφέρθηκαν ονομαστικά στους Μάτος, Τζάλμα, Μακ και Πρίγιοβιτς, έδειξαν ότι στο μυαλό τους έχουν το “αυτούς εδώ να πιάσουμε, και όλα μπορεί να γίνουν“. Και σ’ αυτό ο ΠΑΟΚ πρέπει να αξιοποιήσει τις μονάδες του μέσα από το σύνολο.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού των τίτλων των εφημερίδων “Έθνος”, “Έθνος της Κυριακής” και “Ημερησία” που πέρασαν στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη. Προ τριμήνου, έγινε αρκετός “θόρυβος” λόγω των συζητήσεων που είχε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απόκτηση των συγκεκριμένων τίτλων, όταν και έδειξε την πρόθεση να αποκτήσει τον όμιλο στον οποίο ανήκαν αυτοί οι τίτλοι. Εδώ και δυο μήνες υπήρχε ησυχία. Ούτε φήμες, ούτε προθέσεις, ούτε τίποτα. Και την Τετάρτη, οι φάκελοι άνοιξαν και ο Σαββίδης πήρε τους συγκεκριμένους τίτλους. Δεν είναι η πρώτη φορά που “δρα” έτσι ο Σαββίδης.

Είναι αρκετές φορές που του χρεώνεται “αποτυχία” όταν δημιουργείται θόρυβος και μόλις αυτός καταλαγιάσει “μιλάει το χρήμα“ όπως λέει αρκετές φορές και ο ίδιος. Πριν από τρεις - τέσσερις εβδομάδες, έγινε “θόρυβος” για το αν ο ΠΑΟΚ θα κάνει “μεγάλες” μεταγραφές, πότε θα τις κάνει, γιατί δεν τις έχει κάνει. Τώρα, έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος. Και σε κάτι τέτοιες στιγμές “ακούγεται” ο Ιβάν…

24MEDIA NETWORK