Τα στατιστικά της 7ης αγωνιστικής

Τα στατιστικά της 7ης αγωνιστικής
Αρκετά τα ενδιαφέροντα στατιστικά της έβδομης αγωνιστικής (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το παιχνίδι Λάρισα-Καλαμαριά), με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, τον Νίκο Μαχλά και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδης να έχουν την τιμητική τους χάρη στα γκολ που σημείωσαν.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0

*Εξι χρόνια αήττητη στην έδρα της είναι η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό, με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στα ντέρμπι.

*Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου ενάντια στην παλιά του ομάδα. Προηγήθηκε το περσινό στο ΟΑΚΑ (1-0 η ΑΕΚ, το γκολ και πάλι στο 85’) και αυτό στο κύπελλο Ελλάδας πέρυσι (στους «16», ΟΑΚΑ, 1-1), καθώς και το προπέρσινο στη Λεωφόρο (ήττα της ΑΕΚ με 2-1).

*Η ΑΕΚ διατηρεί ένα… παράξενο σερί, αφού για 14 συνεχόμενα παιχνίδια δεν έχει δεχθεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

*Στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ήττα με 3-0 είναι η πιο βαριά στους αγώνες που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός, είτε ως γηπεδούχος, είτε ως φιλοξενούμενος.

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-0

*Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια (πριν αρχίσει το σερί τον επτά τίτλων) που ο Ολυμπιακός γνωρίζει δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Τότε, τον Μάιο του 1996, ήταν ο Παναθηναϊκός (1-0 εκτός) και ο Απόλλωνας (3-0 εντός), τώρα ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ.

*Πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ είναι από την Κυριακή ο Νίκος Μαχλάς, αφού έφτασε τα 66 γκολ, ξεπερνώντας κατά ένα τον Νίκο Νιόπλια.

*Σε δύο επισκέψεις στο Παγκρήτιο Στάδιο, ο Ολυμπιακός μετράει δύο ήττες. Πέρυσι έχασε από τον Εργοτέλη με 2-1 και φέτος από τον ΟΦΗ.

*Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του ΟΦΗ σε εντός έδρας παιχνίδια είχε να συμβεί από τον περασμένο Οκτώβριο (Πανιώνιος, Ηρακλής τα «θύματα» τότε).

*Ο Νίκος Μαχλάς είναι ο μοναδικός παίκτης του ΟΦΗ που έχει σκοράρει στο Παγκρήτιο. Πέρυσι το έπραξε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και φέτος στα παιχνίδια με Λάρισα και Ολυμπιακό. Στο 1-1 με την Ξάνθη, οι Κρητικοί είχαν σκοράρει με τον… Ζαπρόπουλο που σημείωσε αυτογκόλ.

Αιγάλεω-Ξάνθη 3-2

*Αήττητο είναι το «Σίτι» κόντρα στην Ξάνθη στην Αθήνα, αφού μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

*Ο Σταύρος Λαμπριάκος σημείωσε γκολ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και δείχνει ικανός να ξεπεράσει το ρεκόρ του στα γκολ σε μία χρονιά που είναι οκτώ το 1999 με τον Απόλλωνα (μέχρι στιγμής έχει πέντε). Εξάλλου., στο παιχνίδι στο Αιγάλεω συμπλήρωσε 250 αγώνες στην επαγγελματική του καριέρα.

*Μετά από έξι αγωνιστικές η Ξάνθη έχασε το αήττητο και πλέον όλες οι ομάδες της Α’ Εθνικής έχουν ηττηθεί. Αυτό έχει να συμβεί από το 1991, όταν χρειάστηκαν και πάλι να περάσουν επτά αγώνες ώστε να μην υπάρχει καμία ομάδα αήττητη. Τότε, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Απόλλωνας είχαν μία ήττα στην έβδομη αγωνιστική.

ΠΑΟΚ-Ιωνικός 6-1

*Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τα 2.300 γκολ στην Α’ Εθνική με το πέμπτο στο παιχνίδι της Τούμπας, αυτό του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Πρώτος σκόρερ στην κατηγορία ο Λέανδρος Συμεωνίδης.

*Για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι στην Τούμπα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκόραρε. Κατά σειρά έχει σημειώσει γκολ με ΟΦΗ (2), Παναθηναϊκό, Αιγάλεω (πέρυσι), Ατρόμητο, Αιγάλεω, Λάρισα, Μέταλουργκ και Ιωνικό (φέτος).

*Μετά από 142 συμμετοχές στην Α’ Εθνική (Καβάλα, ΠΑΟΚ) ο Ιφεάνι Ουντέζε σκόραρε στο πρωτάθλημα. Εχει σημειώσει ακόμα δύο γκολ, ένα στο κύπελλο (Ξάνθη-ΠΑΟΚ 2-1, 2001) και ένα στην Ευρώπη (ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν 3-2, 2001).

Ηρακλής-Ατρόμητος 2-0

*Αυτό ήταν το 200ό παιχνίδι του Γιώργου Παράσχου σε πάγκο ομάδα της Α’ Εθνικής. Εχοντας περάσει από Αρη, Ηρακλή, Καβάλα, Πανηλειακό, ΠΑΣ Γιάννενα, Ακράτητο, Χαλκηδόνα και Ατρόμητο, ο Θεσσαλονικιός τεχνικός έχει σημειώσει 77 νίκες, 41 ισοπαλίες και 82 ήττες.

*Ο Ζοέλ Επαλέ σημείωσε το έβδομο γκολ στους εννέα μήνες που βρίσκεται στον Ηρακλή. Στις προηγούμενες επτά σεζόν που έχει αγωνιστεί στην Α’ Εθνική (Εθνικός, Παναχαίκή, Αρης, Παναθηναϊκός) είχε σημειώσει μόλις έξι.

Λεβαδειακός-Καλλιθέα 1-0

*Από τα έξι φετινά γκολ του Λεβαδειακού, κανένα δεν είναι με… σουτ. Τέσσερις κεφαλιές και δύο απευθείας φάουλ ο απολογισμός.

*Αήττητος παραμένει στην έδρα του ο Λεβαδειακός μετά από τέσσερα παιχνίδια, αφού έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ακράτητος-Πανιώνιος 0-1

*Αήττητοι είναι οι «κυανέρυθροι» στα Ανω Λιόσια. Σε τέσσερις αγώνες έχουν τρεις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ γενικά κόντρα στον Ακράτητο έχουν τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

*Ο Πανιώνιος είχε να σημειώσει δύο σερί νίκες δύο χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2003 είχε κερδίσει και πάλι τον Ακράτητο (6-1 εντός) και στη συνέχεια την Προοδευτική (3-0 εκτός), υπό την καθοδήγηση και πάλι του Γιόζεφ Μπουμπένκο.

*Ο Πανιώνιος κράτησε το μηδέν στην άμυνα σε εκτός έδρας παιχνίδι μετά από οκτώ αγώνες (0-0 Ιωνικός). Ετσι, ο Ακράτητος συμπλήρωσε έξι αγώνες χωρίς να σκοράρει. Τελευταία φορά, στην πρεμιέρα κόντρα στον Ηρακλή (3-1).

News 24/7

24MEDIA NETWORK