Τα τρομερά γκολ της Μπράγκα πρέπει να φοβίσουν την ΑΕΚ

Η Μπράγκα σημείωσε δύο τέρματα υποψήφια για βραβείο γκολ της χρονιάς στο παιχνίδι πριν υποδεχθεί την ΑΕΚ.

Ο Φρανσέρζιο της Μπράγκα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γουλβς για τη φάση των ομίλων του Europa League 2019-2020 στο 'Μουνισιπάλ ντε Μπράγκα', Μπράγκα | Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019
Ο Φρανσέρζιο της Μπράγκα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γουλβς για τη φάση των ομίλων του Europa League 2019-2020 στο 'Μουνισιπάλ ντε Μπράγκα', Μπράγκα | Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 AP PHOTO/LUIS VIEIRA

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Super League Interwetten ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1, με τους γηπεδούχους να έχουν μόλις 2 τελικές προσπάθειες και τους φιλοξενούμενους 12, με βάση τη στατιστική υπηρεσία της διοργανώτριας αρχής. Από τη στιγμή που μεταξύ των 12 του ΠΑΟΚ υπήρχαν και καλές ευκαιρίες, δεν είναι άδικο να ειπωθεί ότι η τύχη ήταν με το μέρος της ΑΕΚ.

Την προσεχή Πέμπτη, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα κάνει πρεμιέρα στη φάση των ομίλων του Europa League, στην Πορτογαλία με αντίπαλο την Μπράγκα. Εκεί θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από τύχη (και σίγουρα λιγότερες απουσίες), αφού η αντίπαλός της δεν χρειάζεται καλές στιγμές για να σκοράρει. Μπορεί να βρει γκολ ακόμα και από τελικές προσπάθειες που σε επίπεδο xGoals δεν ξεπερνούν το 0,20. Το απέδειξε στον τελευταίο αγώνα της πριν υποδεχθεί την ΑΕΚ, με αντίπαλο τη Νασιονάλ Μαδέιρα για την 4η αγωνιστική της Primeira Liga.

Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ, του πρώην προπονητή -μεταξύ άλλων- του Αστέρα το 2008, επικράτησε με 2-1 χάρη σε δύο εντυπωσιακά γκολ στο 1ο ημίχρονο. Το πρώτο εξ αυτών σημειώθηκε στο 28ο λεπτό, όταν ο Φρανσέρζιο, ένας Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, έκανε παράλληλη κίνηση από δεξιά και με ένα αριστερό σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της αντίπαλης εστίας. Το τέρμα του 30χρονου ποδοσφαιριστή μοιάζει υποψήφιο για ένα από τα καλύτερα της φετινής σεζόν στην Πορτογαλία, αλλά θα έχει και... συντροφιά το 'ψαλίδι' του Ιούρι Μεδέιρος στο 42', έπειτα από σέντρα από τα αριστερά.


News 24/7

24MEDIA NETWORK