Τέσσερα "κατοστάρικα" καθαρά κι ένας παίκτης!

Η τελική πρόταση διαπραγμάτευσης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ για τον Μολέδο, το background των επαφών των τελευταίων 48 ωρών και τα λεφτά που μπορεί να γλιτώσουν οι "πράσινοι" μέσω του δανεισμού απ' τα ποσοστά της Ιντερνασιονάλ και του παίκτη. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Τέσσερα "κατοστάρικα" καθαρά κι ένας παίκτης!

Η επαφή της Τετάρτης (10/1) ανάμεσα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ, έφερε πολύ πιο κοντά την προοπτική του 6μηνου δανεισμού του Ροντρίγκο Μολέδο στον δικέφαλο του Βορρά, μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του.

Συμφωνία οριστική δεν υπάρχει (ακόμα) ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες ως προς το δικό τους πεδίο της διαπραγμάτευσης. Κι όλα θα ξεκαθαρίσουν στις νέες επαφές που θα γίνουν εντός της Πέμπτης (11/1), τόσο ανάμεσα στα δύο κλαμπ, όσο κι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Βραζιλιάνο (και βεβαίως τον ατζέντη του).

Από τη στιγμή που ο Μολέδο υπέγραψε από τώρα συμβόλαιο συνεργασίας με έναρξη την 1η Ιουλίου με την Ιντερνασιονάλ, ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του τις εξής "ειδικές" συνθήκες:

-Η πρώτη πρόταση που είχε τεθεί επί τάπητος την περασμένη εβδομάδα για αγορά του Βραζιλιάνου από τον ΠΑΟΚ είχε πάει πλέον στο… καλάθι των αχρήστων. Το ίδιο και οι δύο τουρκικές προτάσεις που είχε ο Παναθηναϊκός για τον 30χρονο στόπερ από την Τραμπζονσπόρ και από την Γκεντσλερμπιρλιγκί. Και η κατάσταση είχε περιπλεχθεί. Από τη μία υπήρχε η Ιντερνασιονάλ, που έχοντας την υπογραφή του παίκτη ήταν ξεκάθαρη και… κυνική απέναντι στον Παναθηναϊκό: " Λεφτά δεν σας δίνουμε, εάν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε έναν ή δύο παίκτες πληρωμένους από τη λίστα των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζουμε, για να πάρουμε από τώρα τον Μολέδο". Σενάριο, που "κόπηκε" ευθύς αμέσως από τον Παναθηναϊκό, διότι πολύ απλά, αυτό που "καίει" ετούτη τη στιγμή τους "πράσινους" είναι τα λεφτά. Το ρευστό… Κι ας υπήρχαν έμμεσες "απειλές" απ’ την "Ιντερ" ακόμη και για πιθανή προσφυγή του Μολέδο, εάν ο Παναθηναϊκός επέμενε στις θέσεις του. Ο Μολέδο πάντως από την πλευρά του παρέμενε σταθερός στην αρχική στάση του πως δεν θα έκανε νομική κίνηση εναντίον των "πράσινων" και ήταν διατεθειμένος να συμμετάσχει σε μία διαδικασία, εξεύρεσης μίας κοινά αποδεκτής λύσης.

Επόμενο σενάριο ήταν να μείνει ο παίκτης στο "τριφύλλι" μέχρι το καλοκαίρι. Να μείνει όμως υπό ποία κατάσταση; Ο ίδιος ουσιαστικά έχει θέσει εδώ και λίγες εβδομάδες εαυτόν εκτός ομάδας με τη στάση του και δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να παίξει. Αρα, ο Παναθηναϊκός εάν οδηγείτο σε αυτό το δρόμο, θα έπρεπε να κρατάει και να πληρώσει όλο το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου ως τον Ιούνιο, χωρίς ο ίδιος να παίζει.

Η επόμενη επιλογή, απ’ τη στιγμή που ο ίδιος ο Μολέδο απέρριπτε την οποιαδήποτε άλλη προοπτική για Τουρκία ή άλλη χώρα, ήταν η πιθανότητα δανεισμού του στον ΠΑΟΚ για 6 μήνες. Κι από εκεί και πέρα να έβγαζε ο ΠΑΟΚ… άκρη με τον παίκτη και την Ιντερνασιονάλ μετά το καλοκαίρι. Ολο αυτό το σενάριο τέθηκε επί τάπητος επί της ουσίας από το απόγευμα της Τρίτης (9/1) και γι’ αυτό προγραμματίστηκε και το ταξίδι του Μίχελ στην Αθήνα.

Η δε πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι από τον ΠΑΟΚ και είναι υπό διαπραγμάτευση από τον Παναθηναϊκό, είναι η εξής: Το ποσό των 400.000 ευρώ καθαρά και "κας" προς τους "πράσινους", μαζί με έναν παίκτη του δικεφάλου ως ελεύθερο και πληρωμένο από τον ΠΑΟΚ. Με το όνομα του Εργκούς Κάτσε να ξαναέρχεται στο προσκήνιο, αφού είναι δεδομένα ένας ποδοσφαιριστής που "κάνει" στον Ουζουνίδη. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα λίγο μεγαλύτερο ποσό (και ει δυνατόν να γλιτώσει και τις 140.000 ευρώ που οφείλει στον παίκτη), αφού πλέον στο πλάνο δανεισμού "πετιέται" εκτός η Ιντερνασιονάλ, η οποία έχει 25% ποσοστό μόνο σε πιθανή μεταπώληση του παίκτη, αλλά και το γραφείο μάνατζερ του Μολέδο, που έχει άλλο ένα 25%. Κι αυτό, διότι στην προοπτική δανεισμού, οι αξιώσεις τους επί των χρημάτων που μπορεί να καρπωθεί ο Παναθηναϊκός, δεν έχουν πλέον ισχύ. Αλλά μόνο σε ενδεχόμενο πώλησης…

Όλα αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (11/1), με τις πιθανότητες να γέρνουν ξεκάθαρα υπέρ της ολοκλήρωσης του δανεισμού του Μολέδο στον ΠΑΟΚ ως το καλοκαίρι. Με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα οικονομικό όφελος από μία υπόθεση που έτσι όπως εξελίχθηκε, από ένα σημείο και μετά ήταν με τα χέρια… δεμένα. Οσο κι αν πάντα (θα) "χτυπάει" πολύ άσχημα το γεγονός ότι παραχωρεί παίκτη του, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα. Το οικονομικό… Survivor που έχει υποβάλλει το τελευταίο τετράμηνο ο Γιάννης Αλαφούζος τον Παναθηναϊκό, έχει χτυπήσει πλέον… κόκαλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK