Θα μείνει και αυτή τη φορά όρθιος ο Μπέντο;

Οι ατάκες του Μπέντο περί αποδυνάμωσης της ομάδας δεν θα ηχούσαν ευχάριστα σε καμία διοίκηση στον κόσμο, ενώ οι άσκοπες συγκρίσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σχετικά με τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, έγιναν σε κακό τάιμινγκ. Σχολιάζει ο Αλέξης Βιρβίλης.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
bento EUROKINISSI SPORTS

Ακριβώς πριν από επτά βράδια ο Ολυμπιακός προερχόμενος από μία παλικαρίσια πρόκριση μέσα στην Άγκυρα, γνώρισε την ήττα από τον Πανιώνιο μέσα στο Καραϊσκάκη. Η εξέδρα «έβραζε». Για πρώτη φορά ο κόσμος δεν έμεινε μόνο στα σφυρίγματα. Προχώρησε και στα… μπινελίκια εις βάρος του Πάουλο Μπέντο.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε στα αποδυτήρια και μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι «είναι απαράδεκτο ο κόσμος να βρίζει τον προπονητή και τους παίκτες» και ξεκαθάρισε ότι «ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μία «μάχη» και πρέπει να είμαστε όλοι μία γροθιά». Με λίγα λόγια; Ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Μπέντο, γιατί κακά τα ψέματα, οι αποδοκιμασίες αφορούσαν κατά κύριο λόγο τον Πορτογάλο τεχνικό.

Τι συνέβη μία εβδομάδα αργότερα; Ο Μπέντο βγήκε στη συνέντευξη Τύπου και η «κεντρική ιδέα» των όσων δήλωσε ήταν ότι « ο Ολυμπιακός δεν είναι η ίδια ομάδα με τον Ολυμπιακό του Ιανουαρίου λόγω των αποχωρήσεων των Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε και Ομάρ (σ.σ. θυμήθηκε ξαφνικά τον Νορβηγό)». Λίγο αργότερα προχώρησε και σε μία άστοχη σύγκριση, τονίζοντας ότι « ο ΠΑΟΚ δυνάμωσε, ενώ εμείς αποδυναμωθήκαμε».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Θα ήταν τρελός αν ισχυριζόταν κάποιος ότι με την απώλεια των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε (σ.σ. δεν βάζουμε στην εξίσωση τον Ελαμπντελαουί), ο Ολυμπιακός θα εμφανιζόταν πιο δυνατός! Πώς θα εμφανιζόταν άλλωστε από τη στιγμή που έχασε δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές της φετινής του πορείας; Σε αυτό δεν έχει άδικο ο Μπέντο και νομίζουμε ότι συμφωνεί το σύνολο των φίλων του Ολυμπιακού.

Η δική μας ένσταση έχει να κάνει με το τάιμινγκ που υποστήριξε αυτά τα πράγματα ο Πορτογάλος. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν είπε κάτι… παρανοϊκό ο άνθρωπος. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν και πολλοί που πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός βγήκε κερδισμένος αγωνιστικά από τις… πωλήσεις των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε. Ας μην κοροϊδευόμαστε…

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;

Το θέμα είναι πότε θα βγάλετε κύριε Μπέντο το «παράπονό» σας ως προπονητής. Το βγάλατε αρχές Φεβρουαρίου όταν έφυγε ο Μιλιβόγεβιτς. Το βγάλατε πριν από τη ρεβάνς με την Οσμάνλισπορ όταν έφυγε και ο Ιντέγε. Και ορθώς πράξατε, γιατί ήταν στην επικαιρότητα οι συγκεκριμένες αποχωρήσεις. Χθες όμως μετά την ήττα στην Τούμπα, ποιος ο λόγος να ξαναμπείτε σε αυτή τη διαδικασία κι ενώ μπροστά σας ο Ολυμπιακός έχει τα ματς με Μπεσίκτας, Ατρόμητο, ξανά Μπεσίκτας και Παναθηναϊκό; Αν δεν είχε τόσα κρίσιμα παιχνίδια, ας βγαίνατε και ας λέγατε ό,τι θέλατε… Τώρα όμως, για ποιο λόγο;

Με ψυχραιμία ο Πορτογάλος είχε αντιμετωπίσει τις ήττες από την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο και είδατε τα αποτελέσματα: Προκρίσεις μέσα στην Άγκυρα και στο Περιστέρι. Τώρα, με τα όσα επανέλαβε και τα όσα πρόσθεσε κιόλας (λέγοντας ότι ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε, ενώ ο Ολυμπιακός αποδυναμώθηκε), θα επικρατήσει η ίδια ηρεμία στα αποδυτήρια;

ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Είναι σαν να «ακυρώνει» την προσπάθεια που έκανε ο Ρέτσος για να καλύψει το κενό του Μιλιβόγεβιτς εδώ και ένα μήνα. Ή και την προσπάθεια που κάνει τώρα ο Ρομαό. Κι επίσης, «ακυρώνει» και την προσπάθεια των τελευταίων ημερών του Ανσαριφάρντ ως αντι-Ιντέγε.

Ο Μπέντο μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι έβγαλε μία εικόνα ότι έχει χάσει κάπως την ψυχραιμία του. Πολλά νεύρα με το παραμικρό. Τα ίδια και στην Τούμπα. Από το πρώτο λεπτό κοπανιόταν στον πάγκο. Ένιωθε φοβερή πίεση. Δεν θύμιζε τον ήρεμο Μπέντο που έβλεπαν οι παίκτες του μετά τις ήττες από ΑΕΚ και Πανιώνιο…

Και μέσα σ’ όλα ήρθαν και όλα αυτά που είπε στη συνέντευξη Τύπου… Το ξαναλέμε για να μην παρεξηγηθούμε. Πράγματι ο Ολυμπιακός αποδυναμώθηκε τον χειμώνα. Το θέμα είναι όμως το τάιμινγκ που ένας προπονητής βγαίνει και αρχίζει να (ξανα)κάνει τα «παράπονά» του.

Κι άντε, ο Τύπος ή ο κόσμος να γκρινιάξει όσες φορές θέλει για τις πωλήσεις των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε. Το έχουν και στο αίμα τους άλλωστε οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό. Δικαίωμα βέβαια έχει να γκρινιάξει και ο Μπέντο. Αλλά έχει εκφράσει εδώ και καιρό τις όποιες δικαιολογημένες ανησυχίες είχε.

Πάλι τα ίδια όμως τώρα; Κι ενώ η ομάδα έχει να ανέβει έναν «Γολγοθά»; Λάθος το τάιμινγκ σενιόρ Μπέντο. Ας κοιτάξει τον καθρέφτη του κι ας αναρωτηθεί, αν οι ατάκες -φωτιά που είπε στη συνέντευξη Τύπου, θα φέρουν ηρεμία ή όχι στον σύλλογο ενόψει της πρώτης «μάχης» με την Μπεσίκτας. Την ηρεμία που ο ίδιος με τις δικές του ξεχωριστές ενέργειες είχε φέρει μετά την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο και όλοι του βγάλαμε το καπέλο.

ΥΓ: Φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η διοίκηση για την υπόθεση του Μπέντο, αλλά και τα όσα έχουν συμβεί φέτος στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος είχε αφήσει τα… διαπιστευτήριά του από τον Οκτώβριο. Του δόθηκε πίστωση χρόνου, του ξαναδόθηκε, και ξανά, και ξανά, και ξανά… Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα του Ολυμπιακού καλύπτονταν κάτω από το… χαλάκι των καλών αποτελεσμάτων. Και ίσως και κάτω από το… χαλάκι του προγράμματος του α’ γύρου. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε και τα τρία ντέρμπι στο Φάληρο. Αν ένα από τα ματς με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό το είχε εκτός Καραϊσκάκη, τότε… Ας μην μιλάμε υποθετικά. Αυτό που προέχει είναι ο Μπέντο να επαναφέρει την ηρεμία στα αποδυτήρια ενόψει Μπεσίκτας. Μια ηρεμία που μετά τις δηλώσεις του κρέμεται σε μία… κλωστή!

ΥΓ2: Άντε να τελειώνει αυτή η χρονιά… Μήνα Μάρτη, ο Ολυμπιακός είναι μέσα σ’ όλους τους στόχους και η γκρίνια «βασιλεύει». Και τώρα την γκρίνια δεν την προκάλεσε ο κόσμος, αλλά ο προπονητής με τις δηλώσεις του. Φοβερά πράγματα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK