Θα θυμηθεί τα… νιάτα του ο Τσόρι

Πριν από δέκα χρόνια είχε παίξει ο Τσόρι Ντομίνγκες τον ρόλο που ετοιμάζεται να του αναθέσει ο Βασίλης Βούζας στο σημερινό ματς με τον Ατρόμητο (12/3, 17.15). Και η αλήθεια είναι πως τα πήγε καλά...

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
tsori EUROKINISSI SPORTS

Πάει για επιθετικός λοιπόν ο Τσόρι! Θα είναι σε σχήμα 4-4-2 έχοντας δίπλα του τον Φορτούνη ή τον Ανδρούτσο; Θα είναι σε σχήμα 4-2-3-1 ως μοναδικός προωθημένος; Όπως και να ‘χει, στο σημερινό ματς με τον Ατρόμητο (12/3, 17.15) ο Αργεντινός ετοιμάζεται να παίξει έναν «ρόλο» που τουλάχιστον στον Ολυμπιακό δεν τον είχε ξαναπαίξει.

Πάμε στα δεδομένα: Ο Ντομίνγκες επιστρέφει μετά από τρεις μήνες στην αγωνιστική δράση. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στις 18 Δεκεμβρίου κόντρα στον Παναιτωλικό για περίπου ένα 20λεπτο. Με λίγα λόγια, θα κάνει… ντεμπούτο μέσα στο 2017! Μία περίεργη κατάσταση για τον Αργεντινό, αλλά τι να κάνουμε; Αυτό είχε αποφασίσει ο Μπέντο και δεν άλλαζε με τίποτα τη γνώμη του.

Πρωτίστως παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί ο Τσόρι. Σίγουρα δεν ξέχασε την μπάλα. Σίγουρα θα είναι «διψασμένος» να ξαναπαίξει μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού του θα σκέφτεται και τον… Μπέντο, έτσι ώστε να του δώσει και μία απάντηση ότι «είμαι ακόμα εδώ»!

Το ενδιαφέρον όμως δεν θα εστιαστεί μόνο στον βαθμό ετοιμότητας του Ντομίνγκες. Το γεγονός ότι ο Βούζας έχει «φωτογραφίσει» στο Ρέντη ότι σκοπεύει να του δώσει τον ρόλο του… ψευτοεπιθετικού και να κρατήσει στον πάγκο τους Ανσαριφάρντ και Καρντόσο, είναι κάτι που θα τραβήξει αναπόφευκτα τα βλέμματα του κόσμου.

Δεν θα είναι δηλαδή καθαυτή η παρουσία του Τσόρι που οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα έχουν έναν επιπλέον λόγο να κατηφορίσουν στο Καραϊσκάκη. Τολμάει κάτι ο Βούζας που δεν το έχει ξανατολμήσει κανένας άλλος προπονητής του Ολυμπιακού που συνεργάστηκε με τον 35χρονο άσο. Ούτε ο Μίτσελ, ούτε ο Περέιρα, ούτε ο Σίλβα, ούτε ο Βίκτορ, ούτε ο Μπέντο.

Θα πρέπει να τονίσουμε βεβαίως ότι δεν είναι μία άγνωστη θέση για τον Τσόρι αυτή του επιθετικού. Μπορεί να έβγαλε το… ψωμί του στον Ολυμπιακό, αλλά και γενικότερα στην καριέρα του ως «δεκάρι», αλλά έχει κάνει το «αγροτικό» του και στην κορυφή της επίθεσης.

Πότε συνέβη αυτό; Πριν από περίπου δέκα χρόνια. Όταν ήταν 25-26 χρονών και έπαιζε στο ρωσικό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα της Ρούμπιν Καζάν και λίγο αργότερα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Στην επίθεση είχε αγωνιστεί σε πολλά ματς και η αλήθεια είναι ότι τα είχε πάει μια χαρά. Όμως επαναλαμβάνουμε ότι τότε ήταν 25 χρονών και είχε έναν αγωνιστικό ρυθμό. Τώρα είναι στα 35 και έχει να παίξει από τον Δεκέμβριο. Οπότε, αντιλαμβάνεστε ότι η παρουσία του Ντομίνγκες παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είτε παίξει στον γνωστό του ρόλο (πίσω από τον φορ δηλαδή, σενάριο που δεν συγκεντρώνει πιθανότητες), είτε ως… ψευτοεπιθετικός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK