Θέλτα: Δύο χρόνια αποκλεισμός για Τζιοβανέλα

Θέλτα: Δύο χρόνια αποκλεισμός για Τζιοβανέλα

Βαριά ποινή επέβαλλε η αρμόδια αθλητική Αρχή της Ισπανίας, στον ποδοσφαιριστή της Θέλτα, Έβερτον Τζοβανέλα.
Ο 35χρονος Βραζιλιάνος βρέθηκε θετικός στη χρήση του στεροειδούς ναδρολόνη και η ποινή που του επιβλήθηκε είναι δύο χρόνια αποκλεισμός από την αγωνιστική δράση.

Ωστόσο, τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του, δεν δέχονται την εφαρμογή της ποινής, αφού ο παίκτης ισχυρίζεται ότι δεν πήρε εν γνώσει του την ουσία και προτίθεται να αποφανθεί στο δικαστήριο προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του.

Το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής. Το Δεκέμβριο του 2004 υποβλήθηκε σε έλεγχο μετά το παιχνίδι με την Ποντεβέδρα, για τη δεύτερη κατηγορία Ισπανίας και βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία. Τα δείγματα κατέγραψαν ποσοστό 3.7 νανογραμμάρια, ενώ το επιτρεπτό όριο είναι 2 νανογραμμάρια. Το εγχείρημα που αντιτάσσουν οι υπεύθυνοι της Θέλτα για την αναίρεση της ποινής βασίζεται στην έρευνα της WADA (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντιντόπινγκ), που ισχυρίζεται αλλοίωση των επιπέδων του δείγματος, εφόσον αυτά δεν διατηρηθούν σωστά.

Ανάλογη ήταν η περίπτωση του ποδοσφαιριστή της Ατλέτικ Μπιλμπάο, Κάρλος Γκρουπέγκι, ο οποίος δεν εξέλαβε την οριστική ποινή του, καθώς οι Βάσκοι επικαλέστηκαν απτές αποδείξεις που διευκρινίζουν την παραγωγή της ουσίας απ’ τον οργανισμό του Γκρουπέγκι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK