Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Γιακουμής

Σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League κλήθηκε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αστέριος Γιακουμής, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, στο περιθώριο του αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.

GEPA-10071363029 - ST.VEIT AM VOGAU,AUSTRIA,10.JUL.13 - FUSSBALL - Superliga, Superleague, FC Kopenhagen vs PAOK Saloniki, IFCS Trainingslager, Vorbereitungsspiel. Bild zeigt Giakoumis Asterios (PAOK). Foto: GEPA pictures/ Patrick Leuk
GEPA-10071363029 - ST.VEIT AM VOGAU,AUSTRIA,10.JUL.13 - FUSSBALL - Superliga, Superleague, FC Kopenhagen vs PAOK Saloniki, IFCS Trainingslager, Vorbereitungsspiel. Bild zeigt Giakoumis Asterios (PAOK). Foto: GEPA pictures/ Patrick Leuk INTIME SPORTS

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League ανακοίνωσε την Τρίτη (21/4) τις ομάδες που θα καθίσουν στο... εδώλιο για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στις αναμετρήσεις της 31ης αγωνιστικής, ενώ σε απολογία κλήθηκε και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αστέριος Γιακουμής, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Συγκεκριμένα στον 26χρονο γκολκίπερ ανιχνεύθηκε η ουσία μεθυλεξαναμίνη, η οποία επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β' δείγματος στο περιθώριο της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, που έληξε 4-3 υπέρ του "τριφυλλιού".

Στην επίσημη ενημέρωση αναφέρεται το εξής: "Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 23-04-2015 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 31η Αγωνιστική.

Αναλυτικά: ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Α.Γιακουμή (ποδ/στή): διότι: "Καλείσθε ενώπιόν μας την 23-4-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών προς απολογία, διότι σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 8-3-2015 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία μεθυλεξαναμίνη (methylhexaneamine).

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας. Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA".

Η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή κάλεσε και τις εξής ΠΑΕ σε απολογία, την ίδια μέρα και ώρα:

''Α) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Λεβαδειακός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανθρακικός-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ".

- ΠΑΕ ΑΟΚ διότι "Βάσει των αναφερομένων στην από 14/4/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 23-4-2015 και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη".