Tι είναι το burofax του Μέσι και η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αγωνία του πλανήτη

Ως netizens αναφέρονται οι πολίτες του διαδικτύου, όπου 'ζούμε' πια όλοι. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα σε πείσει πως μετά το 'φεύγω' του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα, ο Αργεντινός έγινε το μεγαλύτερο άγχος του πλανήτη.

Ο Λίονελ Μέσι χαιρετά τον κόσμο που περίμενε την αποστολή της Μπαρτσελόνα, στην Πορτογαλία -πριν το παιχνίδι με την Μπάγερν για τα προημιτελικά του UEFA Champions League. Από ό,τι φάνηκε, αυτό δεν ήταν 'γεια', αλλά 'αντίο'.
Ο Λίονελ Μέσι χαιρετά τον κόσμο που περίμενε την αποστολή της Μπαρτσελόνα, στην Πορτογαλία -πριν το παιχνίδι με την Μπάγερν για τα προημιτελικά του UEFA Champions League. Από ό,τι φάνηκε, αυτό δεν ήταν 'γεια', αλλά 'αντίο'. AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Δεν ξέρω αν ψάχνεις για νέα χόμπι -ή τρόπους να 'γεμίσεις' τη μέρα. Θα ήθελα ωστόσο, να σου προτείνω κάτι απλό και ενδιαφέρον: να μαθαίνεις ποια είναι τα άγχη του πλανήτη, any given day. Αρκεί μια επίσκεψη στο Google και μια λέξη 'κλειδί'. Αυτή που χρησιμοποίησα σήμερα ήταν το where. Και ναι, είχε να κάνει με το πού μπορεί να πάει ο Λιονέλ Μέσι μετά το 'θέλω να φύγω' που είπε στην Μπαρτσελόνα. Ιδού τι προέκυψε.

Το ΤΟΡ10 του 'πού θα πάει' στο Google, όπως διαμορφώνεται αυτήν την ώρα.
Το ΤΟΡ10 του 'πού' στο Google, όπως διαμορφώνεται αυτήν την ώρα. GOOGLE

Tα τέσσερα πρώτα 'where' αφορούσαν τον Αργεντινό, με το πέμπτο πιο δημοφιλές 'πού' να αφορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο (για κάποιο λόγο πολύς κόσμος έψαξε από πού είναι). Ακολούθησε ένα τραγούδι, μετά οι στίχοι του, μεσολάβησε ο Μέσι και στο το 8ο ερώτημα είναι αυτό που θα κέρδιζε το διαγωνισμό -αν 'έτρεχε' κάποιος. Ήταν το 'πού είμαι', το οποίο δεν ήταν φιλοσοφικού χαρακτήρα, αλλά πρακτικού -καθώς αυτομάτως αυτοί που 'χαν το ερώτημα συνδέονταν με το Google My Maps. Στο θέμα μας, δηλαδή τον συναγερμό που ήχησε στην Καταλονία -με τοποθετήσεις πολιτικών, ανθρώπων του αθλητισμού, των πάντων όλων και τους υποψηφίους για τον προεδρικό θώκο της ομάδας στις εκλογές του 2021 και τους φαν να απαιτούν την παραίτηση του Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου.

Ο Μέσι είχε δείξει από τον Φλεβάρη τη διάθεση του να εγκαταλείψει τη Βαρκελώνη αυτό το καλοκαίρι. Η 'Diario Ole' έγραψε ότι την οριστική απόφαση την πήρε όταν ο νέος κόουτς της ομάδας, Ρόναλντ Κούμαν του είπε “τα προνόμια σου τελείωσαν. Θα είμαι άκαμπτος. Πρέπει να σκεφτείς την ομάδα και να κάνεις τα πάντα για αυτήν”.

Τι είναι το 'burofax' -λέξη που οι New York Times χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους

Tην ημέρα που ο Μέσι αποφάσισε να ξεκαθαρίσει στους 'μπλαουγκράνα' πως στο μυαλό του ο κύκλος του στην ομάδα έχει 'κλείσει' (άνοιξε το 2001, όταν πήγε στη Masia) μάθαμε και τι είναι το burofax -καθώς αυτό έστειλε στον οργανισμό.

Πρόκειται για μορφή επιχειρηματικής επικοινωνίας που είναι δημοφιλής στην Ισπανία και επιτρέπει την ασφαλή αποστολή και παραλαβή εγγράφων. Πώς είναι τα συστημένα με απόδειξη παραλαβής που έχουμε κι εδώ; Ή αυτά που αφορούν παρουσία συμβολαιογράφου που επιβεβαιώνει τις υπογραφές, σε περίπτωση που χρειαστεί να αποδειχθεί σε δικαστήριο πως έγινε η αποστολή και η παραλαβή, σε συγκεκριμένη ημερομηνία;

Σύμφωνα με το Ταχυδρομείο της Ισπανίας αυτοί που θέλουν να αποστείλουν κάτι γρήγορα, με ασφάλεια και να έχουν απόδειξη πως ο παραλήπτης έλαβε το γράμμα/μήνυμα/έγγραφο, επισκέπτονται το Ταχυδρομείο (με και χωρίς εισαγωγικά, αφού η διαδικασία γίνεται και διαδικτυακώς) και εντός των προσεχών 24 ωρών γίνεται η αποστολή. Με φαξ ή ηλεκτρονικά -με ψηφιακή υπογραφή του παραλήπτη, ώστε 'περνά' ως ντοκουμέντο σε δικαστήριο. Σημείωσε πως η Μπαρτσελόνα ενημέρωσε -κατά τον ίδιο τρόπο- τον παίκτη πως θέλει να τον κρατήσει και να 'κλείσει' σε αυτόν τον οργανισμό την καριέρα του. Αυτό δεν είναι κάτι που αναμένεται να γίνει.

Έως ότου αποφασίσουν οι δυο πλευρές επί του πώς θα καταλήξουν στο ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι, στην ισχύ της ρήτρας που του επέτρεπε να πει το 'αντίο', χωρίς κόστος -δεδομένου του lockdown και της επιμήκυνσης της σεζόν-, αν θα πάνε στα δικαστήρια ή θα τα βρουν στη μέση, ας δούμε πού μπορεί να πάει αυτός ο τύπος. Εννοώ χωρίς να χρειαστεί ομάδα να καλύψει το ποσό των 700.000.000 ευρώ που 'χει για buy out -καθώς το συμβόλαιο του λήγει το 2021.

Να δούμε γιατί η Ιταλία γίνεται ο κατ' εξοχήν προορισμός

Ο ετήσιος μισθός του Αργεντινού είναι στα 99.6 εκατομμύρια ευρώ -μεικτά. Καθαρά είναι 47.8 εκατομμύρια ευρώ, με την Equipe να γράφει πως ο -μεικτός- μηνιαίος μισθός είναισ τα 8.3 εκατομμύρια ευρώ -και τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του πλανήτη. Όποιος θέλει να τον πάρει, θα πρέπει να μπορεί να δώσει τουλάχιστον αυτά. Αν δούμε γενικά, τη φορολογία της Ευρώπης, η Ιταλία είναι μια καλή περίπτωση, καθώς έχουν διαφορετικό συντελεστή φορολογίας για αλλοδαπούς εργαζομένους -και ναι, η λίστα περιλαμβάνει τους ποδοσφαιριστές, εφόσον υπογράφουν για πρώτη φορά συμβόλαιο. Εφόσον ο αλλοδαπός εργαζόμενος έχει τρία ανήλικα παιδιά, η φοροαπαλλαγή φτάνει στο 90%. Ο εν λόγω έχει τρία ανήλια παιδιά (Thiago, Ciro, Mateo). Και κάπου εδώ ας θυμίσω την τοποθέτηση του Μάσιμο Μοράτι, ιδιοκτήτης της Ίντερ από το 1995 έως το 2013, στην 'As', σύμφωνα με την οποία oι 'νερατζούρι' έχουν ως στόχο να πάρουν τον Αργεντινό.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής 'El Chiringuito', Γιόζεπ Πενδρερόλ έλαβε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του, ενώ ήταν στον 'αέρα'. Με αυτό 'ασφαλής πηγή' τον ειδοποιούσε πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πιθανότερη νέα ομάδα για τον Μέσι. Αυτή η πληροφορία φέρεται να επιβεβαιώνεται και από αλλού.

Στη λίστα των ενδιαφερομένων και αυτών που 'χουν να πληρώσουν είναι η Παρί Σεν Ζερμέν (φευ) και η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ, στο MLS. Σε θεωρητικό επίπεδο (ή ονειρικό ή όπως θες πες το) προφανώς τον θέλουν και πολλοί ακόμα. Στο 'πολλοί' δεν θα ήθελα να μου περιοστείς σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ας δούμε τι θα γίνει αν τελικά, οι δυο πλευρές δεν οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα τον 'χουν πάρει απόφαση πως δεν πρόκειται να κρατήσουν τον superstar τους -μαζί και ότι δεν θα είναι χρήσιμο για κανέναν, να μείνει με το ζόρι. Έχουν και πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ του buy out. Δεδομένου ότι τα 222.000.000 ευρώ που πήραν για να δώσουν τον Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι το ρεκόρ -όλων των εποχών, του είδους-, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι 'μπλαουγκράνα' θα ζητήσουν κάτι παραπάνω από αυτό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK