Πού 'πατάει' ο Μέσι για να φύγει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα

Το συμβόλαιό του είναι σε ισχύ, η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων δεν καλύπτεται από κανένα κλαμπ και η Μπαρτσελόνα δεν προτίθεται να τον διαπραγματευτεί την πώλησή του. Τότε πώς ο Λιονέλ Μέσι θα καταλήξει στο Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ, Σίτι) ή στο Μιλάνο (Ίντερ); Ποιος ο όρος που επικαλείται ο Αργεντινός στο φαξ της Τρίτης που έριξε βόμβα στα θεμέλια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Έφτασε η ώρα ο Λιονέλ Μέσι ν' αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα;
Έφτασε η ώρα ο Λιονέλ Μέσι ν' αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα; AP PHOTO/ANGEL FERNANDEZ

Ήγγικεν η ώρα που ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα γυρίσει ανάποδα; Νωρίτερα του αναμενομένου, αλλά είναι, πια, πάρα πολύ πιθανό να συμβεί από τη στιγμή που ο Λιονέλ Μέσι απαίτησε από την Μπαρτσελόνα την ελευθερία του ύστερα από 19 χρόνια κοινής πορείας και αναρίθμητες στιγμές δόξας.

Όπως αποκάλυψαν στην πατρίδα του, το φαξ που έφτασε μέσα από συγκεκριμένη υπηρεσία αποστολής επίσημων εγγράφων στη διοίκηση του καταλανικού κλαμπ είχε την υπογραφή του Αργεντινού σούπερ σταρ και επιβεβαίωνε τα όσα ευρέως κυκλοφορούσαν αφότου συναντήθηκε με τον νέο προπονητή Ρόναλντ Κούμαν και του εκμυστηρεύτηκε πως νιώθει πλέον 'ξένο σώμα', απόρροια αφενός του 8-2 στον προημιτελικό του Champions League αφετέρου των πρακτικών του προέδρου Μπαρτομέου. Το γυαλί ράγισε οριστικά και ενόσω ο Λέο Μέσι έψαχνε ισχυρή κόλλα για να επανασυνδεθεί με τον οργανισμό τού ήταν αδύνατο να βρει νέα σημεία επαφής. Έως ότου καταστάλαξε μέσα του ότι θέλει να φύγει τώρα, επικαλούμενος τον έναν και μοναδικό όρο που του χάριζε το εν ισχύ συμβόλαιό του με τους 'μπλαουγκράνα'.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως το τοπίο. Το συμβόλαιο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου λήγει στις 30 Ιουνίου 2021 και μέχρι τώρα οι όποιες απόπειρες είχαν γίνει για την πρόωρη ανανέωσή του αποδείχθηκαν άκαρπες. Σαν ο Μέσι να προέβλεπε το μέλλον και απέφευγε να δεσμευτεί περαιτέρω. Σε κάθε περίπτωση κρατούσε το πάνω χέρι μ' ένα κρυφό πλεονέκτημα. Γιατί πέρα από τη γιγαντιαία ρήτρα των 700 εκατομμυρίων που η Μπαρτσελόνα είχε ορίσει ως τιμή παραχώρησης και καμία ανταγωνιστική ομάδα θα μπορούσε να καταβάλει, η πιο πρόσφατη από τις συμβάσεις, αυτή από το 2017, χάριζε στον Αργεντινό τη δυνατότητα να αποχωρήσει ως ελεύθερος, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενημέρωνε ως την 30 Μαΐου του 2020. Την ημέρα που εφέτος επρόκειτο να διαξαχθεί αρχικά ο τελικός του Champions League.

Ακριβώς εδώ εμφανίζεται το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της εξόδου. Και κλειδοκράτορας είναι ο ίδιος ο Μέσι. Τα προηγούμενα δύο χρόνια ο 33χρονος Αργεντινός δεν είχε κάνει χρήση του όρου όντας ευχαριστημένος από το περιβάλλον που ζούσε. Παρόλα αυτά εφέτος και ύστερα την απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε, τον οποίο ο Μέσι στήριξε απόλυτα, οι άνθρωποι του συλλόγου δεν ήταν 100% σίγουροι για τις προθέσεις του. Μην ξεχνάμε πως δεν έλειψαν ζητήματα που θα μπορούσαν να τον θέσουν εκτός 'Καμπ Νόου'. Το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι, η δημόσια διαμάχη με τον τεχνικό γραμματέα Ερίκ Αμπιντάλ ή η κριτική στη διοίκηση για τη μείωση μισθών στην έναρξη της πανδημίας ήταν θέματα που πολλές φορές έθεσαν εν αμφιβόλω την αφοσίωσή του στον σύλλογο. Γι' αυτό και αρχές Ιουνίου τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν έρευνα ψάχνοντας αν όντως υπήρξε κάποια ενημέρωση από την πλευρά του Αργεντινού περί φυγής.

Επαληθεύτηκε ότι ως τα τέλη Μαΐου ο Μέσι δεν είχε ασκήσει το δικαίωμά του και όλοι ήταν βέβαιοι πως ο Αργεντινός θα συνεχίσει για τουλάχιστον ένα χρόνο στην ομάδα που τον ανέδειξε. Να όμως που ο ίδιος, στο φαξ της Τρίτης, επικαλείται πως η ποδοσφαιρική σεζόν ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου και όχι στις 30 Μαΐου, καθώς παρατάθηκε εξαιτίας του κορονοϊού, ως εκ τούτου μπορεί να φύγει χωρίς η Μπαρτσελόνα να εισπράξει ευρώ από την αποχώρησή του. Είναι μάλιστα διατεθειμένος να φτάσει την υπόθεση ως τα δικαστήρια για να εξασφαλίσει την ελευθερία του χωρίς ν' αποζημιωθεί το κλαμπ. Το τέλος το ορίζει ο ίδιος ξεκάθαρα.

Ύστερα θ' αποφασίσει πού θα παίξει. Στη Γιουνάιτεντ ή στη Σίτι του Μάντσεστερ, στην Ίντερ ή στη Μίλαν. Γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή.


News 24/7

24MEDIA NETWORK